| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 24. 7. 2006, 16:22:34
Vytvořil jsem stránky, na kterých mohou uživatelé vkládat své poznámky, připomínky apod.
Vše co napíší se ukládá pomocí PHP a db MySQL. Uživatelé si ale stěžují, že neznají tagy HTML a přitom by chtěli mít možnost měnit velikost a barvu písma, tučné písmo, kurzívu apod. jako např. ve Wordu. Existuje někde ke stažení nějaký script, který tohle umožňuje? Děkuji. |
||
| Peca Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2006, 16:31:16
Jasně že eixstuje. Hledej online wysiwyg editory.
Pěkný přehled jich je na http://www.htmlarea.com/ Stačí si jenom vybrat. |
||
| Hooonza Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2006, 16:38:54
Co použít BB kód? Jako tady v diskuzi?
Jednoduchý javaskritp vloží do textu kód v hranatých závorkách [] (vybrané základní kódy, B, I, URL ...), PHP potom při zpracování textu nahradí kód v hranatých závorkách běžným HTML kódem. Pokud vím, třeba Phorum.org BB kód používá a modul BB code je tam ke stažení. Z něj by se dal vytáhnout PHP skript k nahrazení BB kódu, pokud si to nechceš nasapt sám, nemělo by to být složité. H. |
||
| zimmi Profil |
#4 · Zasláno: 24. 7. 2006, 18:21:24
Texy?
|
||
| WanTo Profil |
#5 · Zasláno: 24. 7. 2006, 18:24:16
Rozhodně Texy! a pokud bude potřeba wysiwyg, tak openWysiwyg.
|
||
| zimmi Profil |
#6 · Zasláno: 24. 7. 2006, 18:48:53
WanTo: Funkční i v Opeře?
|
||
| MilanJ Profil |
#7 · Zasláno: 25. 7. 2006, 08:17:21 · Upravil/a: MilanJ
Spíš jsem měl namysli wysiwyg, mrknu se na openWysiwyg, dík za typ.
|
||
| MilanJ Profil |
#8 · Zasláno: 25. 7. 2006, 08:36:12
WanTo
Jistě máš s openWysiwyg zkušennosti, dokáže vkládat obrázky, které pak bude text obtékat? Nebo je to v těchto editorech čistá utopie? |
||
| WanTo Profil |
#9 · Zasláno: 25. 7. 2006, 09:04:02
zimmi
V Opeře 8 (pokud vím) tak vůbec, v devítce tak trochu. Jde v tom psát, nastavit styl textu, ale už se mi třeba nepodařilo změnit velikost obrázku. Nechápu, co s tou Operou dělají. Kdyby měla perfektní podporu AJAXu, JavaScriptu a věcí podobných openWysiwygu, byl by to dokonalý prohlížeč. MilanJ Tak trochu tě zklamu, s openWysiwygem jsem v životě nedělal, jen jsem ho někde zahlédl a zapamatoval jsem si jméno :) Teoreticky by to obtékání mohlo jít, asi bude stačit dobře nastavit atribut align u obrázku. Já ale doteďka nevím, jak tenhle atribut funguje (od podobných věcí mám CSS), takže ti neporadím. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0