Autor Zpráva
MilanJ
Vytvořil jsem stránky, na kterých mohou uživatelé vkládat své poznámky, připomínky apod.
Vše co napíší se ukládá pomocí PHP a db MySQL.
Uživatelé si ale stěžují, že neznají tagy HTML a přitom by chtěli mít možnost měnit velikost a barvu písma, tučné písmo, kurzívu apod. jako např. ve Wordu.

Existuje někde ke stažení nějaký script, který tohle umožňuje? Děkuji.
Peca
Jasně že eixstuje. Hledej online wysiwyg editory.
Pěkný přehled jich je na http://www.htmlarea.com/ Stačí si jenom vybrat.
Hooonza
Profil *
Co použít BB kód? Jako tady v diskuzi?

Jednoduchý javaskritp vloží do textu kód v hranatých závorkách [] (vybrané základní kódy, B, I, URL ...), PHP potom při zpracování textu nahradí kód v hranatých závorkách běžným HTML kódem.

Pokud vím, třeba Phorum.org BB kód používá a modul BB code je tam ke stažení. Z něj by se dal vytáhnout PHP skript k nahrazení BB kódu, pokud si to nechceš nasapt sám, nemělo by to být složité.

H.
zimmi
Texy?
WanTo
Rozhodně Texy! a pokud bude potřeba wysiwyg, tak openWysiwyg.
zimmi
WanTo: Funkční i v Opeře?
MilanJ
Spíš jsem měl namysli wysiwyg, mrknu se na openWysiwyg, dík za typ.
MilanJ
WanTo
Jistě máš s openWysiwyg zkušennosti, dokáže vkládat obrázky, které pak bude text obtékat? Nebo je to v těchto editorech čistá utopie?
WanTo
zimmi
V Opeře 8 (pokud vím) tak vůbec, v devítce tak trochu. Jde v tom psát, nastavit styl textu, ale už se mi třeba nepodařilo změnit velikost obrázku. Nechápu, co s tou Operou dělají. Kdyby měla perfektní podporu AJAXu, JavaScriptu a věcí podobných openWysiwygu, byl by to dokonalý prohlížeč.

MilanJ
Tak trochu tě zklamu, s openWysiwygem jsem v životě nedělal, jen jsem ho někde zahlédl a zapamatoval jsem si jméno :)
Teoreticky by to obtékání mohlo jít, asi bude stačit dobře nastavit atribut align u obrázku. Já ale doteďka nevím, jak tenhle atribut funguje (od podobných věcí mám CSS), takže ti neporadím.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0