Autor Zpráva
VaclavMacurek
Profil
Všichni, prosím pomozte.

Jsem začátečník, pokud jde o tvorbu stránek a nedávno jsem se teprve rozhodl vzdát rámů, i když je jejich použití jednoznačně jednodušší, jelikož jsem kdesi našel způsob jak ty rámy komplet vyrušit. Začal jsem proto psát *.js verzi menu, ale najednou mi přestaly fungovat skripty, které v *.html verzi toho souboru fungovaly.

Zdrojový text *.js souboru:

document.write("<table border='0' style='height: 100%; width: 100%; '>");
document.write("<tr style='height: 25%; width: 100%; '>");
document.write("<td align='center' style='vertical-align: top; '>");
document.write("<a href='../Index.html' target='_self'><img src='../Obrazky/LArr-White.gif' border='0'></a></td></tr>");
document.write("<tr style='width: 100%; height: 75%; '>");
document.write("<td style='width: 100%; vertical-align: top; '>");
document.write("<p class='Obecne-SpecialniSeznam-u1' style='font-size: 11pt; '>Anglicky psané příběhy</p>");
document.write("<br>");
document.write("<p class='Obecne-SpecialniSeznam-u2'><a onClick='zobrazSkryj('IFMenu')'><img class='OdkazovaRuka' src='Obrazky/Znacka-IF1.gif' border='0' name='IF' alt='Ir &amp; Fairy'></a></p>");
document.write("<br>");
document.write("<p class='Obecne-SpecialniSeznam-u2'><a onClick='zobrazSkryj('LMMenu')'><img class='OdkazovaRuka' src='Obrazky/Znacka-LM1.gif' border='0' name='LM' alt='Lost men'></a></p></td></tr></table>");
document.write("<br>");
document.write("<div class='Menu' id='IFMenu'>");
document.write("<p class='Menu-Seznam-uroven1'>O Starém světě</p>");
document.write("<p class='Menu-Seznam-uroven2'><a href='IrAndFairy/IFW-OldWorldGods-General.html'>Bohové &mdash; obecné</a></p>");
document.write("<p class='Menu-Seznam-uroven2'><a href='IrAndFairy/IFW-OldWorldGods-ShapesAndFaces.html' target='_self'>Bohové &mdash; vzhled</a></p>");
document.write("");
document.write("");
document.write("<p class='ZavritMenu' onClick='document.getElementById('IFMenu').style.visibility='hidden''> <img class='OdkazovaRuka' src='../Obrazky/ZavritMenu.gif'></p>");
document.write("</div>");

#1 Co fungovalo a nefunguje? Při kliknutí na obrázek (Znacka-IF1.gif nebo Znacka-LM1.gif) se mělo odhalit vlastní menu - a to nefunguje. Jak mám ten skript zprovoznit, aby opět fungoval?

#2 Je nutné, aby skript, který nefunguje (zobrazSkryj - lze jej najít mezi příklady na javascript), byl zapsaný přímo v *.js souboru nebo stačí když bude zapsán do obalového souboru? (předpokládám, že ano)

#3 Je možné, aby skript stejného názvu (ale trochu jiné funkce - např. místo block - none - block bude visible - hidden - visible) zapsaný v souboru, do nějž se *.js souboru menu vkládá, negoval skript zapsaný v *.js souboru?
djlj
Profil
Nebylo by lepší to napsat normálně v html souboru bež těch document.write? Co když nebudu mít zapnutý javascript? A takhle se v tom dá taky horko těžko vyznat..
habendorf
Profil
document.write("<p class='ZavritMenu' onClick='document.getElementById('IFMenu').style.visibility='hidden''..

tady máš blbě ty apostrofy, musíš použít escape sekvenci

Jinak doporučuju použít spíš document.writeln, pak se ti bude ten vegenerovaný kód lépe číst.
Anonymní
Profil *
VaclavMacurek
JavaScript je na nic. Pouzvej ho jen v nejnutnjsim pripade. Kdyz ho ma nekdo vyply tak vidi velke h*vno
peta
Profil *
VaclavMacurek
viz habendorf
document.write("<p class='ZavritMenu' onClick='document.getElementById('IFMenu').style.visibility='hidden''> <img class='OdkazovaRuka' src='../Obrazky/ZavritMenu.gif'></p>");

to je to same, jako:
document.write("aaa'-bbb-'ccc'-ddd-'eee'-fff-'ggg'-hhh-'iii'jjj");
a mezi iii a jjj mas tudiz apostrof navic. Jiste ti to hlasi i JS konzola
mas tam
"aaa...fff"ggghhh"iii" - uvozovky navic, kde se to chape jako ukonceni uz za "aaa...fff" cili vselijake ggg a pod do konce zavorky ")" jsou tam naprosto zbytecne.

Escape sekvence chtel rici, protoze neumi cesky, ze mas pouzit zpetne lomitko. '\'aaa\''; Coz je od puvodniho znaku Escape, ecs, ktery se pouzival ve starsich souborech
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0