Autor Zpráva
H13
Profil
Ahoj, potřeboval bych poradit s tímto:

Návštěvníkovi stránek chci nabídnou výběr barev, třeba pro text a chci aby se mu vygenerovala paleta základních barev.

Zajímalo by mě jakým způsobem ji mám vygenerovat, mám použít JS nebo PHP, nechci každou barvu manuálně vypisovat, spíš bych byl rád za nějakej cyklus, který by postupně vytvářel jednotlivé barvy:

např:

1. #000000
2. #0000aa
3. #0000bb
...atd...

díky moc
souki
Profil
IMHO je nejlepší vygenrovat tu plaetu jednou a uložit ji jako html
Jakub
Profil
Co třeba tahle tabulka?
souki
Profil
ale pokud těch barev bude víc, tak bych udělal tabulku v html a vybarvil jí přes JS => sníží to výrazně přenos
Bubák
Profil
A co tohle:
http://www.dgx.cz/trine/item/color-mixer-aneb-michatko
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/barvy-216.html
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/barvy-4096.html
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/barvy-sede.html
vinnetou
Profil *
Jestli zvolis PHP nebo JS zalezi jen na tobe. Vlastni postup uz by mel byt celkem jednoduchy. nactes do promenne nejake cislo v 16 soustave.
napr: barva=0xFFFFFF

od te odestec hodnotu:
vysledna barva=barva-nejaka_hodnota;

a tu vypises treba takto
vysledna_barva.toString(16) s tim, ze pred ni jen pripises #

Zkusenost s tim nemam, ale nejak takhle bych se o to pokousel.
peta
Profil *
vinnetou
a tu vypises treba takto
vysledna_barva.toString(16)

A je ti jasne, ze pro Operu musis udelat takovouto fintu?
if (Boolean((1).toString(16)))
{
function decToHex(numb,x)
{
var s=(numb).toString(16);
return zeroFill(s,x);
}
}
else {
function decToHex(numb,x)
{
var hexx="0123456789ABCDEF";
var i,b,c,s;
s="";
i=numb;
while (i>0)
{
b=i>>4;
c=i-(b<<4);
s=hexx.charAt(c)+s;
i=b;
}
return zeroFill(s,x);
}
}
function hexToDec(hex) {return parseInt(hex,16);}

H13
Bylo by to neco typu:
www.volny.cz/peter.mlich/Pr/precho.htm
H13
Profil
Co třeba tahle tabulka?
http://www.w3schools.com/html/html_colors.asp
nebo
http://www.jakpsatweb.cz/priklady/barvy-216.html

tak tyto tabulky by mi stačily, ještě jak je jednoduše vypsat, třeba pomocí php
PuteR
Profil *
muzes si treba zkusit upravit tyhle skripty
http://ecritters.biz/colorselector/
http://javascript.internet.com/miscellaneous/slider-test.html

ja se napr snazim aby si uzavatel sam vytvoril svuj css styl :-)
http://czechbritney.com/layout/colorManager.php
ale nechce se mi to dokoncovat mam zajimavejsi vecicky k hrani.
h13
Profil *
no nakonec se mi nejjednodusi zdalo vytvorit si vlastni paletu a stacilo mi pouziti "for"
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0