Autor Zpráva
Jaroslav Dubský
Profil
Mám dvě otázky šlo by nějak jednoduše vytvořit intro bez přepsání indexu a tím přepisování odkazů na home stránek kde je index.html byl by třeba nějaký nadřazený index třeba index.? s jinou koncovkou?

Další problém mám vytvořen skript pro přeposílání formuláře přez servr, ale chodí mi přez to spoustu spamu jak by tam šlo dostat (dopsat) prográmek pro tvorbu kódů který boti nepřečtou ? Případně uměl by mně to někdo napsat?
BaTeCzKo
Profil
Jaroslav Dubský

Další problém mám vytvořen skript pro přeposílání formuláře přez servr, ale chodí mi přez to spoustu spamu jak by tam šlo dostat (dopsat) prográmek pro tvorbu kódů který boti nepřečtou ? Případně uměl by mně to někdo napsat?

Vygenerování obrázku s kódem (kod.php)
Tento skript vytvoří obrázek s čtyřmístným číslem, které je mu předáno metodou get jako parametr n.


<?php
$img=imagecreate(32,14);

//barvy
$bg = imagecolorallocate($img, 255, 255, 255);
$cerna=imagecolorallocate($img, 0, 0, 0);

//vypis textu
imagestring($img,4,0,0,$_GET['n'],$cerna);

//odeslani a ukonceni
header("Content-type: image/PNG");
imagepng($img);
imagedestroy($img);
?>



Použití na stránce
Na stránce s formulářem pro odesílání příspěvků (do knihy apod.) se vytvoří nové pole input a vedle něj se umístí obrázek s kódem, který se má opsat (zdrojový kód obrázku je níže). Také je nutné před vložením obrázku volat php funkci mt_rand tímto stylem:


<?php
$kontrola=mt_rand(1000,999); /*toto vygeneruje náhodné číslo od 1000 do 9999 a přiřadí jej jako hodnotu proměnné kontrola*/
?>




obrázek


<img src="kod.php?n=<?php echo $kontrola; ?>">
Jaroslav Dubský
Profil
BaTeCzKo

Díky ti za odpověď s tím skriptem - zkusím to a jak je to popsáno neměl by s tím být snad problém.

A co se týče toho intra poradil jsem si elegantně a myslím i validně - celé rozvětvené stránky včetně indexu jsem šoupsnul do jedné složky kompletně a vytvořil jsem nový index s intrem a protože od nikud z jiných stránek nejsou odkazy někam dovnitř toho webu maká to vše perfektně.
habendorf
Profil
Intro by šlo řešit i elegantněji, záleží máš-li přístup k .htaccess

Třeba DirectoryIndex start.html
Jaroslav Dubský
Profil
habendorf
dík bohužel přístup k nastavení servru nemám a a o moc velkou eleganci tam nejde řešil jsem web který jsem sám nepáchal po někom jiném víceméně provizorně protože dřív nebo později to půjde stejně celé přepsat.
Zato ta věc s se skriptem pro přeposílání formuláře se týká stránek na nichž mám větší zájem.
Hooonza
Profil *
Další problém mám vytvořen skript pro přeposílání formuláře přez servr, ale chodí mi přez to spoustu spamu jak by tam šlo dostat (dopsat) prográmek pro tvorbu kódů který boti nepřečtou ? Případně uměl by mně to někdo napsat?

Podívej se do zdrojového kódu tohohle fóra... Stačí to pak roztřídit.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.