Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobry den,

prozatim jsem delal stranky xhtml 1.0 strict. Zobrazovaly se mi korektne v IE 6, FF a Opere. Chtel bych nyni stranky kodovat tak, aby se mi zobrazily spravne i v IE 5 a IE 5.5. O ruznych fintach, jak napriklad zajistit spravne vykreseleni boxu ve starsich IE, atd. jsem uz neco cetl. Jde mi spise o prakticky priklad. Koukal jsem tedy do kodu stranek, ktere tvoril Plavacek (jelikoz jsou mi znamy jeho kvality). Ma nalinkovany nejaky stylopis a ma podminku, ze pokud je prohlizec IE, nalinkuje se "jiny" stylopis. Pohledemo do stylopisu pro IE jsem se vsak uplne zmatl. Je tam jen malo stylu. (napr. web www.apartman-ivona.cz) Znamena to tedy, ze si IE precte stylopis default.css a pak si "docte" jeste stylopis default_ie.css ? Jelikoz prepina IE 6 pomoci deklarace <?xml ... do quirk modu, kde jsou nadefinovane styly pro "starsi" zpusob zobrazovani ?? Dekuji za odpoved.
quinux
Anonymní
Ano pro ie se navíc dočte další stylopis, který obsahuje jen rozdíly toho defaultu. Jsou to jen opravy/úpravy toho co se v ie zobrazuje jinak než v opeře a mozille. Není to kompletní nový stylopis - jen změny.
habendorf
Sice nejsem Plaváček, ale zkrátka a jednoduše je třeba poslat IE do quirku. Pak je samozřejmě potřeba ošetřit různý boxmodel. Plaváček to třeba dělá pomocí podmíněných komentářů a dalšího css souboru, já to zas třeba řeším jinak pouze s jedním css.
Anonymní
Profil *
Dekuji vsem za odpovedi. Ale neni v tom pripade zbytecne posilat IE 6 do quirk rezimu ? Proc jej nenechat vykreslovat standardne a udelat podminku pouze pro if ie < 6 ?
habendorf
Jeden z dobrých důvodů je třeba ten, že ve std režimu v IE některé věci prostě udělat nelze.
Anonymní
Profil *
Habendorf: Nelze udelat ? Nejaky priklad prosim ? S tim jsem se tedy jeste nesetkal, mimochodem jak pises vyse, jak probiha reseni "pomoci jednoho css" bez hacku ?
habendorf
Nelze udelat ?
Třeba min- a max-width.

jak probiha reseni "pomoci jednoho css" bez hacku ?
Já jsem neřekl bez hacků. Já používám kontextové selektory, což je běžná standardní výbava css2. Jestli to nazvat hackem nebo ne, to nechám na tobě.
Zahon
habendorf
A v quirku to snad lze? Vždyť IE prostě tyto věci nepodporuje... (max, min-width). Také nevidím žádnou výhodu v tom, že IE bude pracovat v quirku... Můžeš to prosím buď nějak rozumně osvětlit, nebo ovést nějaký odkaz, kde se lze něco rozumného dozvědět? Díky
habendorf
A v quirku to snad lze? Vždyť IE prostě tyto věci nepodporuje... (max, min-width).
Nepodporuje, ale je to řešitelné pomocí expression.

Psal jsem to tu několikrát, ale než to hledat, radši to napíšu ještě jednou :o)

Mám pro používání IE v quirku dva a půl důvodu:

1) IE<6
2) zmíněné min- a max- width/height
2,5) důvod poněkud rozplizlý - IE se prostě v quirku chová poněkud předvídatelněji (méně buguje).
Zahon
habendorf
Díky.. o expresion jsem věděl, jenom jsem předpokládal (asi tedy mylně) že je mohu použít i ve standard režimu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0