| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 8. 2006, 13:42:45
Dobry den,
prozatim jsem delal stranky xhtml 1.0 strict. Zobrazovaly se mi korektne v IE 6, FF a Opere. Chtel bych nyni stranky kodovat tak, aby se mi zobrazily spravne i v IE 5 a IE 5.5. O ruznych fintach, jak napriklad zajistit spravne vykreseleni boxu ve starsich IE, atd. jsem uz neco cetl. Jde mi spise o prakticky priklad. Koukal jsem tedy do kodu stranek, ktere tvoril Plavacek (jelikoz jsou mi znamy jeho kvality). Ma nalinkovany nejaky stylopis a ma podminku, ze pokud je prohlizec IE, nalinkuje se "jiny" stylopis. Pohledemo do stylopisu pro IE jsem se vsak uplne zmatl. Je tam jen malo stylu. (napr. web www.apartman-ivona.cz) Znamena to tedy, ze si IE precte stylopis default.css a pak si "docte" jeste stylopis default_ie.css ? Jelikoz prepina IE 6 pomoci deklarace <?xml ... do quirk modu, kde jsou nadefinovane styly pro "starsi" zpusob zobrazovani ?? Dekuji za odpoved. |
||
| quinux Profil |
#2 · Zasláno: 8. 8. 2006, 13:50:28
Anonymní
Ano pro ie se navíc dočte další stylopis, který obsahuje jen rozdíly toho defaultu. Jsou to jen opravy/úpravy toho co se v ie zobrazuje jinak než v opeře a mozille. Není to kompletní nový stylopis - jen změny. |
||
| habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 8. 8. 2006, 13:54:54
Sice nejsem Plaváček, ale zkrátka a jednoduše je třeba poslat IE do quirku. Pak je samozřejmě potřeba ošetřit různý boxmodel. Plaváček to třeba dělá pomocí podmíněných komentářů a dalšího css souboru, já to zas třeba řeším jinak pouze s jedním css.
|
||
| Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 8. 8. 2006, 14:02:53
Dekuji vsem za odpovedi. Ale neni v tom pripade zbytecne posilat IE 6 do quirk rezimu ? Proc jej nenechat vykreslovat standardne a udelat podminku pouze pro if ie < 6 ?
|
||
| habendorf Profil |
#5 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:00:34
Jeden z dobrých důvodů je třeba ten, že ve std režimu v IE některé věci prostě udělat nelze.
|
||
| Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:16:09
Habendorf: Nelze udelat ? Nejaky priklad prosim ? S tim jsem se tedy jeste nesetkal, mimochodem jak pises vyse, jak probiha reseni "pomoci jednoho css" bez hacku ?
|
||
| habendorf Profil |
#7 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:26:19
Nelze udelat ?
Třeba min- a max-width. jak probiha reseni "pomoci jednoho css" bez hacku ? Já jsem neřekl bez hacků. Já používám kontextové selektory, což je běžná standardní výbava css2. Jestli to nazvat hackem nebo ne, to nechám na tobě. |
||
| Zahon Profil |
#8 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:29:29 · Upravil/a: Zahon
habendorf
A v quirku to snad lze? Vždyť IE prostě tyto věci nepodporuje... (max, min-width). Také nevidím žádnou výhodu v tom, že IE bude pracovat v quirku... Můžeš to prosím buď nějak rozumně osvětlit, nebo ovést nějaký odkaz, kde se lze něco rozumného dozvědět? Díky |
||
| habendorf Profil |
#9 · Zasláno: 8. 8. 2006, 15:48:26
A v quirku to snad lze? Vždyť IE prostě tyto věci nepodporuje... (max, min-width).
Nepodporuje, ale je to řešitelné pomocí expression. Psal jsem to tu několikrát, ale než to hledat, radši to napíšu ještě jednou :o) Mám pro používání IE v quirku dva a půl důvodu: 1) IE<6 2) zmíněné min- a max- width/height 2,5) důvod poněkud rozplizlý - IE se prostě v quirku chová poněkud předvídatelněji (méně buguje). |
||
| Zahon Profil |
#10 · Zasláno: 8. 8. 2006, 17:38:17
habendorf
Díky.. o expresion jsem věděl, jenom jsem předpokládal (asi tedy mylně) že je mohu použít i ve standard režimu... |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0