Autor Zpráva
Samgarr
Profil *
zdravim:) mam dotaz mam na webu 2 divy jeden s obsahem, ten je float;right a druhy div je menu ktere by melo byt v levo ale kdyz priradim float left tak se sice usadi vlevo ale jakoby pod divem s obsahem...je to trosku slozitejsi ale doufam ze nekdo poradi, jsem totiz v koncich, jestli nekdo bude chtit poslu CSS kod a odkaz na web diky moc
btw: v Mozzile a Opere se to zobrazuje dobre, tohle to vyvadi jen v IE 6.0....
Zahon
Profil
Samgarr
co takhle hodit odkaz sem? ;-)
Samgarr
Profil *
tady
RaĎim
Profil *
Jestli to dělá jenom v MSIE tak by mohl být problém i s něčím jiným. Nejlepší je si udělat novou testovací stránku a vytvořit tam jenom to, s čím si myslíš, že je problém - aby to nemohlo být ovlivněno něčím jiným.

Ale když chceš takto formátovat stránku, tak by se to mělo dělat tak, že máš DIV (nebo něco), který slouží jako kontejnej - je s určitou šířkou. V něm je menu - to má float:left a taky určitou šířku. Potom je v něm i obsah - ten má float:right a taky šířku, přičemž coučet obou šířek musí být stejný jako šířka kontejneru, aby byl efekt zarovnání vedle sebe správný.

Potom bývá problém v tom, že následující prvky se s těmito plovoucímí nějak nesnesou a celé to začne navzájem obtékat. Proto se používá pomocný prvek (div), který má nastaveno clear:both - to jest ukončení obtékání. Tento prvek je jenom jako pomocný, takže je lepší nastavit tuto vlastnost něčemu, co chceš mít za tímto menu+obsahem (pokud tam teda něco má být).
RaĎim
Profil *
Toto smrdí tím, že šířka menu+obsahu je šiřší než šířka prvku, ve kterém oba jsou.
Zahon
Profil
To hodně smrdí.. proč tam máš proboha dvakrát doctype, html, body, prostě začátek stránky.. jednou ho máš správně na začátku a podruhý kdesi v html kódu dole... nejdřiv si udělej pořádek v html pak to třeba přejde samo ;-)
Samgarr
Profil *
sirka je v poradku a stale to blbne.....
Samgarr
Profil *
to doctype si tam buhvi proc vklada samo rs na kterem to bezi.......pokusim se to umazat...
Samgarr
Profil *
umazano
Samgarr
Profil
tak udelal jsem si to rozvrzeni jako je na tom webu zvlast na disku a tam to funguje:(
Huggi
Profil
hm..takhle se tezko hleda chyba..na RS2 se delaj sablony snadno..doporucuju ti zacit komplet znova a udelat to ciste..vubec nevyuzivej ty sablony co tam sou..to potom jen dela bordel..udelej si svoji vlastni html sablonu a do ty potom jen nasazej ty zastupny tagy..
Samgarr
Profil
myslis ze to bude tou sablonou? ja myslel ze chyba bude spis v CSS kodu.....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.