Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
V první řadě pro adminy - neptám se na stránkování ani select tvar něčeho, co se tady řešilo x-krát.:)


Mám select menu, stránkování ve fóru. Vše funguje, akorát bych chtěl jednu kosmetickou úpravu. Když v selectu vyberu stranu 2, nebo jakoukoli jinou, tak to na ni krásně přejede, ale v roletce mi zase naskočí 1. Jak udělat, aby při výběru v select menu, mi tam potom zůstala ta položka (číslo strany), kde se zrovna nacházím a nenajela zpátky na 1???

Zde je kód:



echo '<p align="left" style="font-size:10px;"><form name="JTPullDown">
<select style="border:1px solid #000000;font-size:10px;bacground-color:#f2f2f2;" name="JTList" onchange="navigator(this.form)" size="1">';


for($i=0;$i<$str;$i++)
{ //cyklus na vypsani stranek


$poz = $_GET['poz'];
if ($poz=="")
$poz = 0;

if(($i*$max)==$poz)
{
echo '<option value="forum.php?id=1">'.($i+1).'</option>';
}

else //pokud jsme na dane strane, nevypisujeme ji jako odkaz, ale jako text

{
echo '<option value="forum.php?id=1&poz='.($i*$max).'">'.($i+1).'</option>';
}
}
echo '</select>
</form></p>';





A tady příslušný javascript:



function navigator(JTPullDown) {

location.href=(document.JTPullDown.JTList.options[document.JTPullDown.JTList.selectedIndex].value);
}


Pravděpodbně se bude jednat o doplnění onoho javascriptu.
thingwath
Profil
Drobná jazyková, asi nejčastější překlad slova select je právě výběr, vybrat :-)
Joker
Profil
Takhle:

else //pokud jsme na dane strane, nevypisujeme ji jako odkaz, ale jako text
{
echo '<option value="forum.php?id=1&poz='.($i*$max).'" selected="selected" >'.($i+1).'</option>';
}
Nox_lbc
Profil
<option selected="selected">neco</option> ???
Nox_lbc
Profil
To Joker: Nemusíš psát kompletní řešení ... donuť ho trochu přemýšlet ;-) 15 vteřin hmm ...
Anonymní
Profil *
Ale já nechci, abych měl <option>Vybrat stranu</option>
Anonymní
Profil *
Napověděl mi dobře Joker s tím selected, akorát to patří vejš, správný kód je teda:



if(($i*$max)==$poz)
{
echo '<option value="forum.php?id=1" selected="selected">'.($i+1).'</option>';
}

else //pokud jsme na dane strane, nevypisujeme ji jako odkaz, ale jako text

{
echo '<option value="forum.php?id=1&poz='.($i*$max).'">'.($i+1).'</option>';
}


Díky.

To Nox: "Nech ho chvíli přemejšlet..." No já nejsem z těch, co se nad tím ani nepozastaví a rovnou si tady řeknou o řešení, dumám nad tím půl dne, až pak jsem si řekl, že bych se tady mohl zeptat. Sám to možná znáš, čučíš do scriptů a po několika hodinách už nevidíš ani ty triviální věci.

Ještě jednou díky.
Nox_lbc
Profil
čučíš do scriptů a po několika hodinách už nevidíš ani ty triviální věci

yop! ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.