Autor Zpráva
wid
Profil *
Jak automaticky přizpůsobit velikost iframe jeho obsahu?
Mistr
Profil
Musím Tě zklamat, ale toto nelze.
Mistr
Profil
wid
Viz http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html#pouziti
wid
Profil *
A dá se phpčkem zjisti velikost tý vnořená stránky? Vnořená stránka by obsahovala php kód se session, do které by se uložil její rozměr, který by se potom načetl při načítání toho rámu.
Anonymní
Profil *
Musím Tě zklamat, ale toto nelze.


test.html



<html>
<head>
<title>FixIframeHeight</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<script type="text/javascript">

function fixframeheight()
{
vyska=window.frames[0].document.getElementById('iframe-div').offsetHe ight;
vyska=vyska+20+5; //toto konstanta podla toho aky je vnutorny padding stranky v iframe + bulharska konstanta aby zmizla lista
document.getElementById('mojiframe').style.cssText='height:'+vyska+'p x';
//alert(vyska); ak chces vidiet aka bola vyska odpoznamkuj alert
}

</script>

</head>
<body>

<iframe onload="fixframeheight();" id="mojiframe" src="test2.html"></iframe>

</body>
</html>







test2.html



<html>
<head>
<title>Nejaky Iframe</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<style type="text/css">
<!--
body { background-color:#e0e0e0; font-size:10px; font-family:arial; color:#b0b0b0; padding:10px; margin:0px;}

#iframe-div { height:auto; }
-->

</style>
</head>

<body>

<div id="iframe-div">

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.

</div>

</body>
</html>


Dmagician
Profil
Prepacte nebol som prihlaseny...

toto je len taky proof-of-concept.. v reale by sa to samozrejme muselo podoladovat.. ale v podstate to funguje.. skusal som IE a FF islo to v pohode.. v Opere 8.5 nie.. ale v opere 9 ano.. (coz je zaujimave) ;-)

trosku zdatnejsi koder si to spravi aj tak aby tam nebol inline javascript na event onload.. atd.

p.s.: prosim nejakeho admina nech to naseka ten lorem ipsum na riadky.
wid
Profil *
Anonymní: funguje a děkuji
pagep
Profil
No mě to zrovna moc nefunguje...:( řeším také tento problém "Jak automaticky přizpůsobit velikost iframe jeho obsahu?" mě by stačila jen výška... nemohl by mi to někdo nějak napsat jak to udělat...srozumitelněji než jen test1.html test2.tml (když sem to vyzkoušel neviřešilo ot můj problém s výškou) takže to asi nefujguje...předem mnohokrát děkuji za nějakou radu...
Dmagician
Profil
pagep

priklad je otestovany a funguje. Je to priklad ktory prisposobi vysku. Vsimni si ze uzivatelovi "wid" to fungovalo.

Pokial na to kde mas chybu nedojdes sam tak sa ozvi a hodim niekam na net ukazku. A namiesto toho aby si pisal ze ti to zrovna moc nefunguje by si mohol kuknut ze preco. Ci ti to nehadze nejake chyby javascriptove alebo nieco podla coho by si mohol zistit kde je problem.
pagep
Profil
No i po několika kontrolách a úpravách, které jsem provádě mi to pořád nejede....A žádné erory s javasriptem mi to neháže... takže opravdu envím čím by to mohl být...(asi tím že javascriptu moc nerozumím)
Kdyby byl někdo tak laskav a hodil an web ukázku byl bych moc rád.....
pagep
Profil
Už nemusíte.....už sem to konečně dal v php :)))............ael i tak dík
Dmagician
Profil
Už nemusíte.....už sem to konečně dal v php :)))............ael i tak dík
Urobit to cez PHP to znie zaujimavo. To musis nejak pocitat riadky a mat fixnu vysku riadku.
pagep
Profil
ne že ybch přímo toto udělal v php...ale udělal jsme si stránky v php takže to již nepotřebuji .....tak jsem to ymslel ;)
SeTH
Profil *
nefunguje...ani v ie ani v MF
SeTH
Profil *
zkopiroval sem presne testovaci soubory a vysledek stejny... nejde...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.