« 1 2 »
Autor Zpráva
T-1000
Profil *
Mám na hlavní stránce odkaz na Komentáře, ale nevím jak udělat toto: [25]
Celé by to vypadalo takto: Komentáře [25]
Tady je moje stránka: http://ut2007.unas.cz
Děkuji za rady.
roberta
Profil
[25] znamená počet komentárov? ak áno, tak to urob presne tak, ako si to urobil na stránke http://ut2007.unas.cz/komentar1/
tam máš predsa celkem příspěvků: 3
T-1000
Profil *
jj, to jsem zkoušel, ale nějak mi to nešlo.
Ty jsem zkopíroval, takže s php jsem veliký začátečník.
Takže opravdu nevím jak to udělat.
Zkoušel jsem do indexu dát tu stejnou proměnou.
T-1000
Profil *
zkopíroval jsem ten komentář
pafkoo
Profil
ja použivám mysql_num_rows()

příklad..

$sql = mysql_query("SELECT * FROM nazev_tabulky WHERE id_clanku=12");

a ted dam toto

$pocet_komentaru = mysql_num_rows($sql);

pak bude v proměnné $pocet_komentaru uložen počet komentářů
DJ Miky
Profil
pafkoo
Nebo je možné
SELECT Count(*) as pocet FROM komentare WHERE id_clanku=12;
A dostanete počet komentářů ke článku 12.
T-1000
Profil *
no mozná bych to dal nějak dohromady, ale nemůžete mi to pls napsat polopatě?
Co mám napsat do indexu, jen abych to tam vložil a už to šlo.
Jak jsem psal, jsem úplný začátečník, co se týče php.
T-1000
Profil *
co je těch 12?
Když tam vložím, co jste mi napsali, tak to bude fungovat?
Děkuji
Hugo
Profil
T-1000

S nejvetsi pravdepodobnosti ne. Bud se zacni ucit php, treba tady
http://linuxsoft.cz/php

nebo sem dej ten skript, abysme ti mohli poradit.
T-1000
Profil *
Celý script??
Vždyť je to 5 souborů.
Já sem dám, ten ve kterém je ten počet příspěvků:

//#########################################################
//##### Funkce na strankovani
//#########################################################

function strankovani($tabulka,$slovo1,$idprispevek,$pocet_na_str)
{
$pocet = MySQL_Query("SELECT id FROM $tabulka");
if (!$pocet) {
echo "Došlo k chybě při zpracování dotazu v databázi.<BR>\n".MySQL_Error();
exit();
}
$p = MySQL_Num_Rows($pocet);
$strana = Ceil($p/$pocet_na_str);
echo "<br><br>Další stránky (celkem $slovo1: $p ):<br>";
for ($x=1;$x<=$strana;$x++):
$levo=$idprispevek-1;
$pravo=$idprispevek+1;

if (($x==1)&&($idprispevek>=2)) { echo "<a class=\"odkaz\" href="; echo "index.php?idprispevek=$levo"; echo "> << </a>";};
if ($x==$idprispevek) echo "$x"; else { echo "<a class=\"odkaz\" href="; echo "index.php?idprispevek=$x"; echo "> ".$x." </a>"; };
if (($x==$strana)&&($idprispevek<$strana)) { echo "<a class=\"odkaz\" href="; echo "index.php?idprispevek=$pravo"; echo "> >> </a>"; };
endfor;
echo "<br>";

}
pafkoo
Profil
já nevím co má tento skript společného s vypisováním počtu komentářů, vždyť to je stránkování
T-1000
Profil *
já jsem myslel toto:
{
$pocet = MySQL_Query("SELECT id FROM $tabulka");
if (!$pocet) {
echo "Došlo k chybě při zpracování dotazu v databázi.<BR>\n".MySQL_Error();
exit();
}

jinak nevím co tady mám zkopírovat
T-1000
Profil *
co toto:
//#########################################################
//##### Funkce na zpracovani RSS
//#########################################################

function zpracuj_RSS($pocet_smajliku) {
$datum = gmdate('D, d M Y H:i:s').' GMT';

$hlavicka = '<?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>
<rss version="2.0">
<channel>
<title>Komentáře</title>
<link>http://www.ut2007.unas.cz</link>
<description>Vše o Unreal Tournament 2007!</description>
<language>cs</language>
<pubDate>'.$datum.'</pubDate>
<lastBuildDate>'.$datum.'</lastBuildDate>
<webMaster>hryt1000@seznam.cz</webMaster>
<image>
<title>Ut 2007</title>
<url>http://ut2007.unas.cz/ut2007banner.GIF</url>
<link>http://www.ut2007.unas.cz</link>
</image>';
$paticka = "
</channel>
</rss>";

$fp = fopen("rss.xml", "w");
if(!$fp) echo "Nelze zapisovat do sougoru rss.xml!<br>";
fwrite($fp, "$hlavicka") or die
("Nelze zapisovat do sougoru rss.xml!<br>");
fclose($fp);

$vypis = mysql_query("SELECT id, datum, jmeno,text, datum_rss FROM kniha_navstev ORDER by id desc limit 30");
$pocet = mysql_num_rows($vypis);
for($n=0;$n<$pocet;$n++)
{
$z = mysql_fetch_array($vypis);
$jmeno = strip_tags($z["jmeno"]);
$text = strip_tags($z["text"]);
for ($x=1;$x<=$pocet_smajliku;$x++):
$kod=":sm$x:";
$text = str_replace($kod,"", $text);
endfor;
$znaky = array("&",">","<","\"","\n","\r","","","[u]","[/u]","","","[url=","[/url]");
$nahrazeni = array("&amp;","&gt;","&lt;","&quot;","","","","","","","","","","[");
$jmeno = str_replace($znaky, $nahrazeni, $jmeno);
$text = str_replace($znaky, $nahrazeni, $text);
$popis = $jmeno . " - " . $text;
$titulek = $jmeno ." přidal nový příspěvek v " . $z["datum"];
$item = "
<item>
<title>".$titulek."</title>
<link>http://www.vasestranka.cz/index.php</link>
<description>".$popis."</description>
<author>".$jmeno."</author>
<pubDate>".$z["datum_rss"]."</pubDate>
</item>";
zapis_do_souboru($item);
}
zapis_do_souboru($paticka);

}
//#########################################################
//##### Funkce na kontrolu prihlaseni
//#########################################################

function kontrola_autorizace()
{
if(!session_is_registered('kontrola')){
session_destroy();
echo "neplatná autorizace";
exit();
};
}

Děkuji
T-1000
Profil *
Funkce na kontrolu prihlaseni jsem tam dal omylem
DJ Miky
Profil
T-1000
RSS to taky nebude...
T-1000
Profil *
a sakra
krteczek
Profil
no nejlíp je když v tom výpise budeš do # dávat id toho komentáře, stejně máš vytáhnuté všechny sloupce, tak prostě jen použij i ten s id
krteczek
T-1000
Profil *
já mám nápad: podívejte se tady http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=2005100101
Já to mám upravené, ale podstata bude stejná.
pafkoo
Profil
možná, že jsem to tam někde přehlídl, ale ja tam nikde nevidím to, co chceš..pokud jsem to dobře pochopil, chceš vypsat počet komentářů u článku? jestli ne, tak co chceš?
T-1000
Profil *
ano, přesně to chci, určitě si to přehlídl, protože mně to funguje. Podívej se na ten link a úplně dole je to je: http://e4b-2005.ic.cz/book2/index.php . Tam to najdeš.
pafkoo
Profil
no vidím tam celkem příspěvků: 1441

no dobře tak když ti to tam funguje, proč to nepoužiješ znova?
T-1000
Profil *
protože nevím jak
pafkoo
Profil
jednoduše..z DB vypisuješ ty příspěvky nějakým příkazem (např: $sql = mysql_query("SELECT * FROM bla bla")). teď uděláš toto: $pocet_prispevku = mysql_num_rows($sql); a potom jenom vypíšeš proměnnou $pocet_prispevku takto: echo $pocet_prispevku;

pokud to chceš v té formě jak jsi psal tak udělej toto:

echo "Komentáře [$pocet_prispevku]";
T-1000
Profil *
zkusim to
T-1000
Profil *
napsal jsem to takhle:
<?
$sql = mysql_query("SELECT * FROM kniha_navstev"));
$pocet_prispevku = mysql_num_rows($sql);
$pocet_prispevku = echo "Komentáře [$pocet_prispevku]";
?>

nefunguje to
já si myslím, že se tím souborem, ve kterém to mám musím spojit na konfigurační soubor (config.php)
Logicky, když se nad tím zamyslím, tak jak může vědět kde je ta tabulka.

Co ty na to?
nebo mám špatně ten kod?
pafkoo
Profil
napiš tohle:


<?php
pripojeni k databazi (mysql_connect(bla bla))

$sql = mysql_query("SELECT * FROM kniha_navstev"));
$pocet_prispevku = mysql_num_rows($sql);
echo "Komentáře [$pocet_prispevku]";
?>
pafkoo
Profil
jo a ještě k tomu config.php, pokud tam máš připojení k db, tak určitě. taky jsem to psal do toho kodu, takže možná bude stačit když tam daš : require("config.php");
T-1000
Profil *
co mám napsat místo bla bla?
T-1000
Profil *
ta databáze má heslo, mám to na webzdarma.cz
pořád to nejde
pafkoo
Profil
$conn = @mysql_connect (server, login, heslo) or die('Lituji, ale MYSQL server má výpadek.');
@mysql_select_db(jmeno_db) or die ('Lituji, ale databáze nebyla nalezena.');

tohle dej před celý kod, ale oddělej z tama to moje bla bla
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.