Autor Zpráva
Sydney
Profil *
Potřeboval bych, aby se buňce tabulky zobrazil obsah adresáře. Nevíte někdo jak na to?
japlavaren
myslíš na servere?? tak to napríklad v php
esemeska
jo, napr. dej to bunky tabulky toto, a stranku uloz jako php(pak to dej na server)

<?php
$dir="adresar";
if ($handle = opendir($dir)) {

while (false !== ($file = readdir($handle))) {

if ($file != "." && $file != "..") {

echo <a href=\"".$dir."/"."$file\">$file</a>\n";

}

}

closedir($handle);

}

?>

toto ti vypise odkazy na vsechny soubory v adresari
Sydney
Profil *
Jde o to, že dětám prezentační CD. Ta prezentace je dělaná v html a potřeoval bych aby se v té buňce zobrazil obsah jednoho adresáře na tom CD.
WanTo
Sydney
V HTML to nejde. Maximálně pomocí nějakého podepsaného ActiveX nebo Java apletu, ale raději bych se tomu úplně vyhnul.
Sydney
Profil *
Tak dík za rady. Zkusim to nějak jinak.
esemeska
Sydney
proc to nezkusis tak, jak jsem to napsal?
Sydney
Profil *
Jo, to sem zkoušel, ale nějak se nepovedlo. Moc se v php nevyznám, ale pak mi to v tý buňce vypisovalo tohle: $file\n"; } } closedir($handle); } ?>
WanTo
Sydney
Muselo by se to zpracovat pomocí PHP na nějakém serveru. Když to otevřeš jen jako HTML soubor v prohlížeči, zobrazí se ti akorát zdrojový kód.

esemeska
To nepůjde. Asi těžko bude dávat na prezentační CD Apache.

Sydney
Napadá mě ještě jedno řešení: když je to na CD, předpokládám, že obsah adresáře nepůjde měnit. V tom případě bych viděl jako řešení napsat výpis adresáře staticky do HTML. A když si data na CD někdo nějak změní, jeho blbost :-)
Gappa
Existuje apache speciálně upravený pro prezentace na cd. Jak to přesně funguje, to nevim, ale někde sem to viděl, leč název sem zapomněl :(
Bubák
To nepůjde. Asi těžko bude dávat na prezentační CD Apache
Stahovat weby jde i z http://localhost a stažený web hodit na CD.

Klasika:
V adresáři spustím příkaz dir > c:\temp\vypis.txt
Je možno výpis směřovat i jinam, čeština má Kódování Latin II (CP 852). Naimportuji do Excellu, nebo OpenOffice, upravím,vyexportuji jako CSV.
Naimpotuji CSV do PSPadu (HTML > Import z CSV), poslední možnost překódovat češtinu. Mám čistý HTML kód, stačí z něho odstaranit nepovinné značky </td> a </tr> ;-)

Postup lze modifikovat, třeba při malém počtu řádků tabulky je rychlejší udělat CSV ruční editací TXT souboru.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0