Autor Zpráva
Shnitzel
Profil *
Chci si si udělat na moje stránky login když tak i redakční systém, který se zpřístupní po nalogování atd. ,
ale nevím v čem a jak to mám udělat.
Představal bych si to asi takhle grafiku si udělám ve flashi,
teď ale nevim v jakym jazyce to mám dělat případně jestli by se to dalo skombinovat s Flashem,
ale aby to bylo bezpečný. Myslim že nejvhodnější by bylo PHP ale pracovat v něm neumím.
Můžete mi někdo poradit jak na to?
Kaifman
Profil *
No nevim já bych to udělal v php případně ve spojení s mysql. php je docela jednoduchej jazyk a je hodně podporovanej. Za týden bys měl umět docela solidní základy ale na nějakej pořadnější redakční systém toho budeš muset umět asi krapek víc. Záleží na tom jak moc složitý to chceš. Každopádně jdi do php. V tom jazyku je budoucnost. Mám pocit, že open source komunita vyvynula redakční systém. Tak se po něm podívej a zkoumej, zkoušej a uvidíš.
Yuhů
Profil
na ten redakční systém použij PHP, naprogramuj si to nebo si stáhni nějaký hotový redakční systém a zkus ho nainstalovat na serveru.

Grafiku do toho v první fázi vůbec nemotej. S flashem by se to možná zkombinovat dalo, ale podle charakteru tvého dotazu soudím, že tak daleko se zatím nedostaneš.
Shnitzel
Profil *
Byl bych rád kdyby to šlo pomocí Flashe, Diskuzní fórum ta mám taky a výhoda je, že si to můžu udělat podle sebe a aby se to hodilo na stránky, ale chtělo by to nějakej návod...
.net
Profil *
Kaifman: coze php budoucnost? :-/
Kaifman
Profil *
Já myslim, že jo. Je to teda můj čistě subjektivní názor, ale když se podíváš pár let zpět jak rychle se tenhle jazyk rozšířil... Nejsou někde nějaký statistiky o jeho používanosti s porovnáním s ostatníma jazykama?
roberta
Profil
Kaifman: PHP nie je jazyk, ale technologia a uz davno su vymyslene aj silnejsie technologie, ako je PHP
Leo
Profil
.net / ze ty budes bubak z Builderu nebo neco podobnyho? :-) Leo
Kaifman
Profil *
roberta: nemusíš zas tak slovíčkařit. pro mě je to prostě server side skriptovací jazyk a hotovo nebo jak ty říkáš "technologie".

leo: to víš že bude, lze soudit už jenom podle té přezdívky :-)
.net
Profil *
Leo: nic proti php, ale nemyslim ze to je budoucnost, kdyz uz dnes jsou o "neco" lepsi technologie.
.net
Profil *
roberta: prece php neni a nebylo nejsilnejsi technologii, mozna tak nejrozsirenejsi :o)
Kaifman
Profil *
já myslím, že stále JE nejrozšířenější technologií
.net
Profil *
Kaifman: to urcite, z duvodu ze je "jednoduche" a "zadarmo".
Kaifman
Profil *
No a pravě tyhle dva atributy budou vždycky ty nejžádanější. Takže pokud někdo nevymyslí něco co bude lepší, jednoduchý a ještě k tomu zadarmo, tak tenhle stav nadále potrvá. To je důvod proč si myslim, že má PHP určitou budoucnost. Nikomu se moc nechce vyvýjet od začátku novou lepší super technologii a ještě k tomu zdarma. Ti co něco chtěj vyvíjet zdarma se radší zapojí do bežícího projektu a budou ho vylepšovat.
CiBLi
Profil *
To je super debata, btw: ale pořád mě zajímá kde sehant nějakej návod :-]
Kaifman
Profil *
Na co chceš návod? na php ? http://www.php.net
Zřejmě nikdo ti nebude krok po kroku psát jak udělat redakční systém. Musíš se taky snažit trochu sám. Určitým řešením je stáhnou už udělanej a zkoumat a zkoumat
zde si můžeš stáhnou českou verzi redakčního systému united nuke, můžeš to brát jako takovej návod
http://axlsystems.amjawa.com:8080/files/CMS/phpnuke/UNITED-NUKE_4.1.00 ms2.tar.gz.tar
Yuhů
Profil
je to super debata o ničem, souhlasím.

Závěr je z toho ten, že pokud chce někdo dělat redakční systém ve flashi, tak mu není rady ani pomoci. Flash prostě není technologie apriorně vhodná k manipulaci s daty. Rádi bychom pomohli, ale opravdu mě nenapadá jak.
CiBLI
Profil *
Já jenom myslel že se by se to dalo nějak skombinovat (jenom takovej jednoduchej systém - nalogování přes heslo, registrace by ani nebyla potřeba, byly by daný třeba 2 hesla s uživ. jménem, na který bych se přihlásil a následný zpřístupnění např. psaní novinek... ),
Jinak hotovej php redakční systém jsem si už našel sám, ale je to celkem složitý, hold se budu muset naučit PHP :-)
Leo
Profil
"Jinak hotovej php redakční systém jsem si už našel sám, ale je to celkem složitý, hold se budu muset naučit PHP :-)"

Nebo muzete slepe verit autorum, ale to se moc nevyplaci, a hlavne - vsechny systemy jsou delany tak, ze pokud si je chcete upravit k obrazu svemu tak musite zasahovat do PHP kodu. Leo
CiBLI
Profil *
no právě...
Leo
Profil
To by totiz ten redakcni system musel byt nejdriv dobry sablonovaci system s oddelenim prezentacni casti od programatorske, a teprve pak by sla oddelit cast obsahova od html kodu, ale vetsinou jsou to slepence postupne nabalovaneho kodu... A kdyz jsou napsane kvalitne, tak je kod tak hutny, zacykleny a misty abstarktni, ze se v tom zacatecnik naprosto ztrati a netusi kterou tridu kde upravit, Leo
CiBLI
Profil *
přesně tak ještě když si tam autor píše nějaky svoje komentáře....
Kaifman
Profil *
"přesně tak ještě když si tam autor píše nějaky svoje komentáře...."

no ještě štěstí , že je tam někteří píšou, protože co někdo dokáže namačkat na pár řádku z toho mi občas vstávaj vlasy na hlavě
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.