« 1 2 »
Autor Zpráva
RuThaN
Profil
Tohle je teď poslední co chybí ke štěstí mýmu eshopu.. Vim, že rámy jsou ty nejhorší věci na světě, ale holt sem s nima tu stránku začal a bylo by šložitý to předělávat. Potřebuju aby na kliknutí na odkaz v jednom rámu(menu) byla předána proměná druhýmu rámu, kterej podle stavu proměný vygeneruje stránku(pomocí ifů a include se zobrazí jen určité zboží..). Ale mi úplně fuk v jakym to bude jazyce, hlavně aby to chodilo..
roberta
Profil
do toho odkazu v menu si daj za adresu parametre
napr.:
<a href="odkaz.php?parameter1=hodnota1&parameter2=hodnota2">odkaz</a>

a potom v tej stranke odkaz.php si nacitas tie parametre
$parameter1 = $_GET['parameter1'];
$parameter2 = $_GET['parameter2'];

no a v premennej $parameter1 budes mat hodnotu1...
RuThaN
Profil
Díky vyzkoušim to.
RuThaN
Profil
Nějak mi to nechodí co je na tohle špatně?
V menu je tohle:
<a target="main" href="Zpracovani.php?menu=1&parameter2=hodnota2" style="text-decoration: none">
<img src="Menu_Hadry.jpg" width="43" height="18"></a>

A tom Zpracovani.php to používám takhle:
<? /* hodnota z menu */
$menu = $_GET['menu'];
echo $menu; ?>
Kaifman
Profil *
Já používám spiš toto. $HTTP_GET_VARS['menu'] Tak to zkus a uvidíš. jinak dával bych bacha na ty velký a malý písmenka v názvech souborů občas to dělá bordel, když na to zapomeneš :o)
RuThaN
Profil
V tom mym příkladu bylo navíc menu = $_GET['menu']; bez toho to chodí..
Jinak sem zjistil, že to bohužel neni to co potřebuju ono to sice načte tu hodnotu, ale restartuje to stránky, takže se hodnoty ostatních proměných ztratí, já bych potřeboval něco co bude průběžně načítat proměnou z jiný stránky.. Takovým nejednoduším příkladem je to, že v jednom rámu kde se přihlašování a to se projede úspěšně tak aby tuhle proměnou načítal jiný rám, kterej by vypisoval kterej uživatel je přihlášenej..
Kaifman: Nějaká legenda by k tomu nebyla? Co do jaký stránky mám dát, co napsat do tý která to odesílá a co do tý která to načítá.. Prostě bych potřeboval jeden funkční blbuvzdornej příklad, kterej bych mohl jednoduše modifikovat..
krteczek
Profil *
ruthane : už jsme ti tu vysvětlovali, že tohle bude podstatně jednodužší bez rámu... musel bys všechny ty ramy nějak aktualizovat (asi refreshem... aby too bylo jak chceš... když to udeláš pres html/css layout tak to pujde jednodušejc
krteczek
RuThaN
Profil
Krtecezek: Je notak.. Kvůli přeposlání dvou blbej proměnej a refreši přepisovat celý desing stránek se mi nechce.. Ledaže byste někdo věděli jak programově změnit velikosti rámů, nebo je tak je tvořit a nebo zrušit, pak by to šlo.. Ale zavřít wokna a otevřít nový udělaný v html/css mi zdá taky pěkně prasácký.. A to přeposílání proměný se tak jako tak určitě hodí, jen prostě najít někoho komu už to chodí a kdo to dokáže(asi nejspíš půjde o Javu)..
Za pár minut bych to mohl udělat přes zápis a čtení ze souboru ale zapisovat blbý přihlášení zákazníka do souboru a nebo dokonce jen jeho kliknutí v menu, se mi zdá jako šílenost..
RuThaN
Profil
No ještě bych měl nápad možná by to šlo udělat přes formulář s neviditelnejma inputma, teda jestli se dá tlačítko submit udělat neviditelný a zpracování formuláře přiřadit cílovej rám a jestli spuštění jeho zpracování jde zajisit nějak automaticky nebo spojit s onclick akcí na jinej submit jinýho formuláře.. Napády bych měl, ale sesmolit to celý nedokážu, tak hledám pomoc těch zdatnějších..
krteczek
Profil *
no jo
Já rámy za jedno nesnáším a za druhé (pro to první) ani neumím :o) takže je mi líto...
ale jak chceš něco v obchodě řešit javaskritem??? vím že to máš řešene přes mail() a teprve na mail ručně odpovídáš, ale i tak ... zdá se mi to šíleně složité...
krteczek
Kaifman
Profil *
Já nechápu proč se tomu bráníš. Stejně budeš stránky dělat dál tak proč k tomu nesedneš nepředěláš to a neanučíš se to bude se ti to hodit. Já jsem ty stránky neviděl, ale jsem si jist, že určitě nebudou tak složitý, abys to nezvládl předělat za pár hodin. Stačí jen nebejt línej. Tím, že používáš rámy si to celý akorát komplikuješ. Bez rámů to máš celý takový flexibilnější nejseš nijak omezovanej takovýma pičovinkama. Pokud se nechceš učit css (což je taky otázka pár hodin) tak se ho neuč. Prostě to udělej v tabulkách, prohlížeč to ty skousne ale ZBAV SE TĚCH RÁMŮ. Když už se do nečeho dám tak dělám pořádně a né samý "je mě se nehce" nebo "to je moc práce" atd. :o)
RuThaN
Profil
Krteczek: Nevim co myslíš že mám přes mail.. no to možná bude ta stará verze.. těch už je automaticky v php.. ale víc automazovat to nejde.. teda že by nějakej robot za mě balil do krabic a nosil na poštu..
Kaifman: No vono to možná paradoxně bude víc práce přes ty rámy.. Ale dobře jestli se ste takový machři, že je dokážete programově zrušit a pak zase vytvořit tak proč..
Já vo nich nic nevim ve stránkách mam akorát tohle:
<FRAMESET border=0 frameSpacing=0 frameBorder=0 cols=104,*><FRAME name=_leftmenu src="RuThaN_soubory/Menu.html" noResize scrolling=no><FRAMESET rows=150,*>
<FRAME name=_topmenu src="RuThaN_soubory/Topmenu.html" noResize scrolling=no>
<FRAME name=main src="RuThaN_soubory/Home.html" scrolling=yes>
</frameset>
A víc to neřešim, jestli se daj programově měnit jejich velikosti, nebo se i zrušit tak z ty klidně zrušim a udělám to přes tabulku..
Kaifman
Profil *
jak programově ? zjednodušeně prostě do souboru index.php buď uděláš tabulku a do buňěk překopíruješ těla těch souborů jako menu.html atd. nebo to uděláš DIVama. Kurňa chlape začni se taky trochu snažit sám! na jakpsatweb.cz najdeš úplně všechno co potřebuješ. Pak jednoduše dáš odkaz na index.php ale s nějakym parametrem, stránka se ti načte zkontroluješ parametr a podle toho necháš vypisovat další obsah stránky.

PS : nechápu, jak chceš předávat proměné mezi rámcema v php, když všechny soubory máš s příponou html???
RuThaN
Profil
Kafiman: K těm koncovkám to jsou koncovky tý kostře do který se všechno načítá.. a je toho dost tak html tak phpéčka..
Hmm, tohle vim taky.. Já potřebuju odkaz na kterej když kliknu tak to změní rozměry těch rámu a nebo se zruší, mě už jedno jestli bude mít tloušku jeden pixel a nebo tam ten rám nebude vůbec.. Bohužel nedělám stránku na zelený louce a nechci aby se to otvíralo ve dvou různejch voknech, takže buď si přepošlu proměnou a nebo se naučim přiřadit odkazu funkci která to po kliknutí udělá.. Jenže přes všechnu kritiku a řeči vo tom jaká sem lama, nevidim, že ty bys to uměl, kritizovat umí každej..
Kaifman
Profil *
Však jsem nepsal, že to umím. Já to nepotřebuju umět, protože nepoužívám rámce!!! Rámce sou prostě k hovnu a omezujou tě ve spoustě vecí. S jednou si zrovna nevíš rady. Další přijde třeba v budoucnu. Pokud to budeš chtít zase nějak vylepšit. Pokud chceš měnit velikosti rámce odkazem, tak si ten soubor s rámcema přejemuj na soubor.php a do toho odkazu dej soubor.php?sirkamenu=500&sirkatop=200 atd

a v tom soubor.php

<FRAMESET border=0 frameSpacing=0 frameBorder=0 cols=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkamenu'];?>,*><FRAME name=_leftmenu src="RuThaN_soubory/Menu.html" noResize scrolling=no><FRAMESET rows=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkatop'];?>,*>
<FRAME name=_topmenu src="RuThaN_soubory/Topmenu.html" noResize scrolling=no>
<FRAME name=main src="RuThaN_soubory/Home.html" scrolling=yes>
</frameset>
Kaifman
Profil *
na něco jsem zapoměl musíš zajistit aby když tam nebude žadnej paramtr tak tam byli defaulni hodnoty

takhle

<FRAMESET border=0 frameSpacing=0 frameBorder=0 cols=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkamenu']?$HTTP_GET_VARS['sirkamenu']:"104";?>,*><FR AME name=_leftmenu src="RuThaN_soubory/Menu.html" noResize scrolling=no><FRAMESET rows=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkatop']?$HTTP_GET_VARS['sirkatop']:"150";?>,*>
<FRAME name=_topmenu src="RuThaN_soubory/Topmenu.html" noResize scrolling=no>
<FRAME name=main src="RuThaN_soubory/Home.html" scrolling=yes>
</frameset>
RuThaN
Profil
Dík ještě dneska to votestuju, tohle bych si fakt nedal.. Ale jak to řiká Yuhů, použiju nastuduju, mírně upravim a příště už budu rozumět a umět..

(poznámka moderátora Yuhůa: tohle že říkám?)
RuThaN
Profil
Tak to bohužel nefunguje.. Když toho jednoho podfrejmu dám tenhle odkaz <a style="text-decoration: none" href="index.php?sirkamenu=500&sirkatop=200">
A když to udělám takhle <a style="text-decoration: none" href="index.php?sirkamenu=500&sirkatop=200" target="main"> Tak zjistim že to funguje, lépe řečeno že to rám main.. rozseká podle zadaného klíče.. Takže by to chtělo jestli to jde nastavit ten target tak aby tu změnu akcetoval a přerovnal všechny rámy..
Jenže kdyby tohle šlo udělat odkaz kterej nebude nebude respektovat předchozí na rámování, tak bysme tohle nemuseli dělat takhle šložitě, takže to asi nejde..
Leo
Profil
Koukam, ze ty si teda s temi ramy umis udelat zle :-) Leo
RuThaN
Profil
Leo: No jo, kdo umí ten RuThaN..

No já kromě toho přeposílání tý proměný s rámy zatim žádný problémy nemám.. Akorát sem čekal, že ten problém s předáváním proměný je na tolik častej, že to tady někdo z vás bezproblémů vysype z rukávu..
Anonymní
Profil *
samozřehmě že target musí bejt _top. Když píšu atd. tak čekám že tě to napadne. Měl bys mít alespoň základní znalosti html než s pustíš do něčeho více :o) _top ti zruší veškeré nastavení rámců v aktuálním okně a z index.php se nastaví nové rozměry rámců vysoslé z http_get_vars
Kaifman
Profil *
napsal Kaifman
Lemur
Profil *
No - s rámama nemám moc zkuseností, protoze je považuju za zavrzeníhodné. Ale na předávání paramemetrů mezi stránkama v PHP jsou tyto možnosti:

1) Předávat přes GET - tj. v odkazech, jako třeba neco.php?promena=hodnota. Ve strance se ziska přes $_GET["promena"]. Nic moc a vypadá to hnusně.

2) Předávat přes POST - tj. přes formulářové skryté proměnné. Ve stránce se ziska přes $_POST["promena"]. Nevýhoda je, že všechno musí být formuláře.

3) Předávat přes COOKIES. Viz setcookie(). Ve stránce se ziska přes $_COOKIE["promena"]. Nevýhoda je, že cookies můžou být vypnuté, ale jde to detekovat.

Tyto metody jsou poměrně snadno napadnutelný a data se dají snadno podvrhnot.

4) Předávání přes session. Viz sessions v PHP. Získá se přes $_SESSION["promena"]. Musí se udržovat session ID některou ze tří předcházejících metod. Data jsou na serveru a jediná bezpečnostní díra je v možnosti unesení session ID, ale i to se dá částečne omezit (kontrola IP, prohlížeče a pod). Dá se snadno minimalizovat pomocí SSL použitím HTTPS.

5) Předávat si je přes data sám, třeba přes databázi. Podobně jako u session se musí udržovat ID uživatele, podobné jsou bezpečnostní problémy.

Osobně doporučuju možnost 4), popřípadě 5).
Leo
Profil
Lemur to pise, jako kdyby session byla ctvrta varianta, uplne nezavisla na prvnich trech, ale tak to NENI. Musite mezi strankami predavat session id, a to nekterou z prvnich trech metod. Nicmene je pravda, ze staci prenaset jednu promennou, ostatni zustavaji na serveru, Leo
Lemur
Profil *
Vdyt to píšu:

4) Předávání přes session. Viz sessions v PHP. Získá se přes $_SESSION["promena"]. Musí se udržovat session ID některou ze tří předcházejících metod. Data jsou na serveru a jediná bezpečnostní díra je v možnosti unesení session ID, ale i to se dá částečne omezit (kontrola IP, prohlížeče a pod). Dá se snadno minimalizovat pomocí SSL použitím HTTPS.
Leo
Profil
Jeste jedna poznamka - session promenne pro danou stranku se nastavuji logicky na serveru behem behu skriptu, takze se tezko daji pouzit jako nahrada pripadu, kdy mate na strance deset odkazu na ruzne stranky a v href mate parametry. Leo
RuThaN
Profil
Anomym: No základní znalosti, každej občas něco neví.. A tohle se je jeden parametr ikdyž sakra důležitej. Proto sem lezem- ten umí a ten zas tohle. Já se snad taky časem vypracuju abych mohl radit..
RuThaN
Profil
No napadlo mě, že by to možná šlo celý vyřišit přes formulář teda jestli se dá nastavi v action by posílal svýho hodnoty dvěma různejm phpéčkám, jestli to? Mam na mysli něco takovýhohle..
<form action="Prvni.php" action2="Druhy.php" >
Kaifman
Profil *
tak ten formulář nasměruj na soubor s rámcema a tam si ty poslany parametry rozděl tak jak potřebuješ a pošli dál do jednotlivých rámců
RuThaN
Profil
Hmm, tak sice to tak nějak chápu, ale nohužel mi to na nic neni.. Jelikož nevim jak to tam rozdělit, protože bych potom potřboval umět něco je stylu:
if je to zrovna ten rám, kterej potřebuje, tak mu pošli tohle..
Mám z toho hlavu jak škopek, už sem toho na netu přečet dost, ale nenašel sem to co potřebuju a jestli sem nějakej matfyzák kterej má čas 10 hodin denně drtit kód, ale mezi námi i ty většinou, tak max. vědi, kde to najít a nebo okopčit a z hlavy si to nepamatujou..
On ten zakopanej pes, většinoz ani neni v syntaxi v poruzumění kódu, jako spíš o speciálních parametrech, funkcích a vychytávkách v zápisu.. který si člověk prostě s prstu nevycucá a musí to někde najít a pozdějc mu přijdou do krve..
Čistě z hlediska pravděpobosti jen deset řádek kódu, už docela dost jelikož stačí jedna chyba a tu v ve věci, kterou ste nikdy nedělali, uděláte snadno.. Ale výsledek je jen true, false.. chodí/chodí, takže mám 90 procentní úspěšnost nestačí a když tam neni syntaktická chyba, ale logická tak s tim blnete hodinu a pak už jenztrácíte nervy..
Úplně něco jinýho je kdy máte něco co chodí hotový a jen modifikujete jeden pro vás důležitej řádek tam tu chybu prostě odchytíte..
Takže bych vážně potřeboval poslat to hotový, klidně naposílám ty soubory i s detailním popisem, už sem z toho fakt mimo..
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.