« 1 2
Autor Zpráva
Kaifman
Profil *
myslím, že si právě nastínil jeden zásadní problém kterej tě neustále provází. upravuješ jenom hotový zdrojový kódy kterejm většinou nerozumíš. K tomu bych dal ruku do ohně za to, že je nepřepisuješ, ale jenom kopíruješ. Kdybys je přepisoval tak za a) skvěle se naučíš sintaxi b) pochopíš co k čemu je c) naučíš se dobře psát na klávesníci :o) Pokud budeš programovat tim stylem, že budeš mít wysiwig editor (nebo jak se to píše) v něm budeš dělat stránky a veškerý skripty někde zkopíruješ a nebo ti je někde někdo na fóru napíše a ty je tam hodíš. Tak se NIKDY nenaučíš programovat a ztrácíš akorát čas kterej by si mohl využít určitě užitečněji.

dal jsem ti slušnej návod v tomto příspěvku který je výše

<FRAMESET border=0 frameSpacing=0 frameBorder=0 cols=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkamenu']?$HTTP_GET_VARS['sirkamenu']:"104";?>,*><FR AME name=_leftmenu src="RuThaN_soubory/Menu.html" noResize scrolling=no><FRAMESET rows=<?php echo $HTTP_GET_VARS['sirkatop']?$HTTP_GET_VARS['sirkatop']:"150";?>,*>
<FRAME name=_topmenu src="RuThaN_soubory/Topmenu.html" noResize scrolling=no>
<FRAME name=main src="RuThaN_soubory/Home.html" scrolling=yes>
</frameset>


prostě předané parametry nepoužiješ k nastavení šířky ale k předání parametru dál metodou get tzn. soubor.php?parametr=hodnota

víc se snž už sám
RuThaN
Profil
No já to píšu to klasickýho textáku, co se týče programování tak to ovládám minimálně v céčku a delphi.. Web dělám jen pro sebe z nutnosti. No chtěl bych vidět, tak si někdo z prstu vycucá třeba třeba fukce pro práce se souborem..Celý učení a je jistý druh kopírování znalostí.. Pokud jde o to psaní na klávesnici, tak tim to nebude, je to lenost to po sobě číst..
No jestli sem ten příklad správně pochopil tak je to na to měnění velikost rámů, což teď ale díky tomu že už umim použít target="_top" nepotřebuju.. jelikož když ho použiju tak si můžu si rámy udělat jak chci znovu.. Jenže na tom neni nic logickýho, ale to vo tom prostě to znát a nebo si to najít někde na fóru/ v učebnici.. Znalosti a inteligence jsou holt zcela různý věci..
Třeba já se samotnym php nemám moc problém pochopit, jenže sem zjistil že dost věcí je dělá s formulářema, ke kterej zase potřebuje znát ty vychytávky.. většinou najdeš jen jednoduší popisy formulářů a to ještě v popsisu hmtl, ale jakmile potřebuješ něco složitějšího v kombinaci s phpéčkem, tak už toho moc neni.. Takže se snažíš něco splátat pár hodin a tak si to někdo ukáže na jednom řádku, klasika..
No schválně, všichni ste se tu strafovali do těch rámců, jestli teda např. přes tu tabulku umíte udělat tak aby menu bylo furt na screenu, jako když je přes rámce a né tak že když je odscrolluje dolu tak se zase musí otravně scrollovat nahoru..
Kaifman
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/fixed-object.html
RuThaN
Profil
Dík moc sice to při scrollování trochu poblikává, ale člověk nesmí bejt moc náročnej..
RuThaN
Profil
Kaifman: Tak tohle poblikává tolik, že se na to nedá dívat, nebylo by něco jinýho, protože jestli to má takhle blikat tak zlatý rámy..
Leo
Profil
Pokud ti rolovani nahoru pripada otravne, tak se nauc v prohlizeci pouzivat tlacitko Home, rozhodne to neni duvod pouzivat ramy, Leo
RuThaN
Profil
No podle mýho je to celkem hrůzer frendly a opravdu to má výhody.. Např. řekněme že se chci podívat do menu co tam je pak se na to podívám a řeknu si že nic moc dalšího co bych chtěl vidět a že se radši vrátim tam kde sem byl nascrollovanej a na to už klávesa neni..
Navíc dost často ovládám web jen myší a natahovat se už někam k homu je hrůza a nebo si to ředifinovávat, většina užitelů to určitě dělat nebude..
Leo
Profil
To je ale vas problem, Leo
RuThaN
Profil
No to máš pravdu a tykej mi prosím..
numerouno_cz
Profil
to Kaifman
(http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/fixed-object.html)
v Opere to nefunguje.... to uz je zase ale jiny tema (a prokleti designeru)... optimalizovat pro 500ruznejch browseru... zlaty textaky jako Lynx
numerouno_cz
Profil
<b>tucne text</b>
<i>kurziva</i>

funkcni tucne
funkcni kurziva
numerouno_cz
Profil
<b>tucne text</b>
<i>kurziva</i>

funkcni tucne
funkcni kurziva
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.