Autor Zpráva
TooFew
Profil
Zdravím. Chci zjistit takové věci jako podpora JS, podpora Javy, Flashe, rozlišení.... Jsou tyto informace zjistitelné z nějaké PHP proměnné? Když jo, z jaké. Pokud ne, zjistím to přes JS.. Ale potom nastává 2. poblém - jak ty údaje převedu do PHP proměnné, abych je mohl uložit? Díky.
ah01
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/mereni-uzivatelu-javascriptem.html
Suji
Profil
Aby tyhle udaje byly rovnou pouzitelne v PHP, musel by je posilat klient serveru a to si ,myslim, ze se nedeje. Jinak podporu JS a rozliseni, OS, prohlizec, to vse muzes ziskat pres JS, ale pak bys to musel nejak poslat na server. To by se dalo slusne okoukat z clanku, ktery ti poslal ah01. S tou Javou a Flashem nevim, mozna by se dal pouzit analogicky postup jak je popsany v clanku u stahovani obrazku s parametry.
TooFew
Profil
Takže ty informace posílat na server.... Ale moc nechápu jak... Asi jedině pomocí $_GET ne? Jenže moc nechápu, jak je dostanu do $_GET a potom do PHP...

EDIT_ ten obrázek moc nechápu... Nějak se mi to nezdá. :-/
Suji
Profil
Jako mohl bys je posilat pres $_GET, ale to pak uzivatel uvidi v adresni liste vse, co si o nem zjistujes a muze ho to vydesit/odradit/nastvat/... . Kdyz uz tohle chces zjistovat, tak to nedelej moc okate :-). Celkem zajimavy je vyse uvedeny clanek. Co to udelat tak, ze si javascriptem budes volat obrazek, kdy za adresu obrazku pripojis udaje, ktere te zajimaji. Navic ten obrazek muzes volat z adresare, kde si pozadavky na vsechny soubory budes pres .httaccess smerovat na nejaky PHP script, ktery data zpracuje a ulozi treba do DB a pak treba do vystupu nacte nejaky mini obrazek.
TooFew
Profil
No jo.... okatě. No asi to jinak, než podle toho návodu nepůjde. :-) Já to samozřejmě nechci uživateli ukazovat, a pro SEO by ty parametry taky nepomohly, jen to přešně nechápu... Budu si to muset ještě párkrát přečíst... Taže to prostě v kódu neudělám..
Suji
Profil
Jako to okate jsem myslel treba pomoci JS reloadnout stranku s tim, ze do adresy pridas vse co te zajima. To by asi nebylo to prave orechove :-).

Ja bych to asi resil takhle
Proste si zjisti, co te zajima, treba rozliseni
<script>
var zdrojObrazku = "http://nejaky-server.cz/mereni/obrazek.gif";
var vyska = window.screen.height;
var sirka = window.screen.width;
var pozadavek = zdrojObrazku "?vyska=" + vyska + "&sirka=" + sirka;

//tak dostanes treba pozadavek = "http://nejaky-server.cz/mereni/obrazek.gif?vyska=600&sirka=800"
//To pak preloadnes pomoci
var obrazek = new Image();
obrazek.src = pozadavek;
</sript>
s tim, ze v adresari mereni budes mit .htaccess, ktery bude vsechny pozadavky smerovat na nejaky .php skript, ktery ty udaje zpracuje(mely by byt pristupne pres $_GET) a pak do vystupu posle obsah nejakeho maleho obrazku nebo neco podobneho.
TooFew
Profil
OK. Ja už se na to podívám a něco vyrobím. ;-) Díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.