Autor Zpráva
Venca
Profil
existuje nějaký script či html kód, který udělá to, že při každém načtení stránky se načte jiný obrázek? díky
Casero
Profil
Venca
samozřejmě, nejlechčí je to pře php, stačí mít adresář s obrázkama, a vždycky randomem jeden vybrat a zobrazit
Alphard
Profil
ano, třeba v PHP lze využít funkci rand()


pozdě :-)
WanTo
Profil
<script language = "javascript">
var obrazky = new array();
obrazky[0] = "neco.jpg";
obrazky[0] = "neco_jinyho.jpg";

var index = Math.floor(Math.random() * obrazky.length);
document.write("<img src \"" + obrazky[index] + "\">");
</script>
WanTo
Profil
Casero, Alphard
Proč na to používat PHP když to jde krásně JavaScriptem?
Venca
Profil
WanTo
potřeboval bych vysvětlivky :-)
co znamenaobrazky[0] = "neco.jpg";
obrazky[0] = "neco_jinyho.jpg";
WanTo
Profil
Promiň, mělo to být:
obrazky[0] = "neco.jpg";
obrazky[1] = "neco_jinyho.jpg";

Je to seznam obrázků, ze kterých chceš vybírat.
ah01
Profil
Radši bych použil taky JS, ale někdy to nejde: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=33 497
WanTo
Profil
Když budeš chtít víc obrázků, napíšeš třeba:
obrazky[0] = "neco.jpg";
obrazky[1] = "neco_jinyho.jpg";
obrazky[2] = "dalsi.jpg";
obrazky[3] = "ctvrty.jpg";
// atd.
Venca
Profil
WanTo
díky moc
Alphard
Profil
WanTo
jak už psal ah01, javascript může být vypnutý, klient ho nemusí podporovat, PHP je 100%, stačí ho 1x otestovat na serveru
Venca
Profil
WanTo
jo - ještě ;) co znamená to obrazky[0] to nemusím měnit, že?
Casero
Profil
obrazky[0] to nemusím měnit, že?
ne jen nazev proměné
venca163
Profil
Venca
ne
Venca
Profil
všem díky moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.