Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
stanco Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 9. 2006, 09:45:06
dobry den chcem sa spytat ako sa da dosiahnut aby ked davam napr
<div style="border: 1px solid black; height: 40px; width: 40px"></div> <div style="border: 1px solid black; height: 40px; width: 40px"></div> <div style="border: 1px solid black; height: 40px; width: 40px"></div> aby tie stvorceky neboli pod sebou ale vedla seba? dik stanco |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 6. 9. 2006, 09:52:08
Tak že ich necháš plávať, alebo ich poziciueš, alebo zmeníš typ prvku na riadkový (potom ale nedodržíš rozmery)
|
||
stanco Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2006, 10:35:40
no ani jedno ani druhe nefunguje.
chcem aby sa mi toto zobrazilo za sebou v riadku <div id="menu"> <a href="#" class="home"><div style="height: 220px ; width: 217px;"></div></a> <a href="#" class="psi_hotel"><div style="height: 220px ; width: 156px;"></div></a> <a href="#" class="stajne"><div style="height: 220px ; width: 363px;"></div></a> </div> ide mi o to ze v pozadi odkazu mam obrazok ktory sa meni na a:hover. a chcem aby tam bol cely obrazok. nic lepsie ma nenapadlo ako vopchat tam div s rozmermy obrazku ale toto riesenie asi nieje mozne. da sa dat rozmer a alebo niecomu co sa zobrazi v riadku? viem ze by sa to dalo urobit ze margin alebo padding ale tam by som ocakaval problemy s zobrazovanim v ie a firefoxe. |
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 6. 9. 2006, 10:43:24
Div v odkaze? To kto Ťa učil? Odkaz je riadkový prvok a môže obsahovať iba riadkové prvky, div je blokový... Nie je problém pre odkaz nastaviť potrebné rozmery, obrázok na pozadí a display: block;
Margin je čo sa týka zobrazovania neškodný, ten funguje všade rovnako... |
||
avaranger Profil |
#5 · Zasláno: 6. 9. 2006, 12:00:13
pokud ma odkaz jako blokovy, tak je to ok, ne? :D
|
||
stanco Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 9. 2006, 12:03:37
dobre tak v ie to fuznguje ukazkovo. ale vysvetli mi niekto preco to v firefoxe vobec nejde?
http://www.bielykamen.wz.cz/A <html> <head> <title>Untitled</title> <style> a.home { background-image: url('home-1.jpg'); height: 220px; width: 217px; } a.home:hover { background-image: url('home.jpg') } a.psi_hotel { background-image: url('psi_hotel-1.jpg'); height: 220px ; width: 156px; } a.psi_hotel:hover { background-image: url('psi_hotel.jpg'); } a.stajne { background-image: url('stajne-1.jpg'); height: 220px ; width: 363px; } a.stajne:hover { background-image: url('stajne.jpg'); } </style> </head> <body> <a href="#" class="home"></a> <a href="#" class="psi_hotel"></a> <a href="#" class="stajne"></a> </body> </html> |
||
stanco Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 9. 2006, 12:37:20
firefox nebere rozmery pre odkazy :-(
|
||
habendorf Profil |
#8 · Zasláno: 6. 9. 2006, 13:02:33
firefox nebere rozmery pre odkazy :-(
Samozřejmě, protože je máš inline. |
||
tiso Profil |
#9 · Zasláno: 6. 9. 2006, 13:23:31
avaranger
Nepovedal by som (kto to používa tento slovný obrat?)... Alebo chceš povedať že HTML dokument bude valídny alebo nevalídny podľa existencie externého CSS súboru s definíciou: a.s-divom{display: block;} ? Nie je to postavené na hlavu? Z niektorých vecí nie je dobré si robiť srandu, lebo nevieš kto to pochopí vážne a bude to šíriť ďalej... |
||
stanco Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 9. 2006, 15:03:04
a da sa to teda dako napisat tak aby to islo?
|
||
stanco Profil * |
#11 · Zasláno: 6. 9. 2006, 15:13:30
uz to mam
span { position: absolute } </style> </head> <body> <span style="left: 20px; top: 20px"><a href="#" class="home"></a></span> <span style="left: 237px; top: 20px"><a href="#" class="psi_hotel"></a></span> <span style="left: 393px; top: 20px"><a href="#" class="stajne"></a></span> </body> </html> |
||
stanco Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 9. 2006, 15:14:00
dik za ochotu
kto ma ucil? no praveze nikto :( |
||
tiso Profil |
#13 · Zasláno: 6. 9. 2006, 15:28:39 · Upravil/a: tiso
Vidno... I podľa toho riešenia... Ach jaj... Prístupnosť je kde? A to nespomínam to znásilňovanie HTML a CSS
|
||
stanco Profil * |
#14 · Zasláno: 6. 9. 2006, 15:47:42
Vidno... I podľa toho riešenia... Ach jaj... Prístupnosť je kde? A to nespomínam to znásilňovanie HTML a CSS
no tak sem hod riesenie tak ako ma byt. mna nic lepsie nenapadlo.... |
||
tiso Profil |
#15 · Zasláno: 6. 9. 2006, 16:23:56
Nejak takto:
<div id="menu"> <a href="#" id="home>Home<span><!--img--></span></a> ... ... </div> Odkaz bude blok s potrebnými rozmermi, obrázok bude v span-e na pozadí a bude prekrývať text odkazu pod ním (viac - nahradzovanie textu obrázkom) |
||
Bubák Profil |
#16 · Zasláno: 6. 9. 2006, 19:28:55
stanco
Menu se dává do tagu UL (zpravidla s id="menu"), nebo MENU Jednotlivé položky se dávají do tagu LI Vynuluješ padding a margin pro vše, nebo aspoň pro menu a pro položky menu "a" musí být "display: block; " pak jdou nastavit rozměry Pokud chceš položky menu vedle sebe, dáš položky seznamu dáš floatovat Abys menu šikovně umístil, možná ho bude potřeba obalit DIVem |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0