Autor Zpráva
Scot
Profil *
Nazdarek
mam takovej problemek

http://flycommando.unas.cz/main.html

Chtelbych aby to vypadalo stejne v IE, Opere a Mozille...
V mozille to vypada tak jak bych chtel

adresa css:
flycommando.unas.cz/commando.css

dikec
Hadžim
Profil
Podle mě je nejlepší nainstalovat si všechny 3 prohlížeče a zkoušet a zkoušet a zkoušet.
Anonymní
Profil *
ja je nainstalovany mam... Akoratze kdyz to v jednom posunu tak se to posune i v tech dalsich... ==> ze tohle nepomuze....
Wan-To
Profil *
Moc jsem tvé CSS nezkoumal, ale pokud máš problém s různou interpretací vlastností width a height, tak zkus "matrjošku" (snad se tomu tak říká ;-) ).
scot
Profil *
hm co to je???
Wan-To
Profil *
Já jsem se to naučil asi před měsícem na téhle diskuzi, tak ti to snad vysvětlím spávně.
Kontejner (DIV) nebudeš vytvářet jedním DIVem, ale dvěma. Tomu vnějšímu nastavíš pozici a rozměry a tomu vnitřímu nastavíš okraje, odazení (padding) a šířku i výšku na 100%. Efekt bude ten, že se vnitřní roztáhne na šířku vnějšího, a bude se to chovat jako v IE (do šířky se počítá padding i border).
Wan-To
Profil *

<div style = "position: absolute; left: 100px; top: 100px; width: 200px; height: 20px;">
<div style = "width: 100%; height: 100%; border: 1px solid Black; padding-left: 15px; padding-right: 15px;">
Obsah matrjošky
</div>
</div>
scot
Profil *
no jenze problem je ze ja chci gumovej layout (to sem se taky naucil tady :) a tam nemuzu nastavit width...
Wan-To
Profil *
Co to je, ten gumovej layout? Teď se budu prozměnu učit já ;-)))
scot
Profil *
no koukni se treba na www.scot.wz.cz/main.php
Kdyz se meni sirka okna prohlizece tak se plynule meni i zobrazovana stranka takze se neobjevi dolni rolovaci cara....
Wan-To
Profil *
Jasně, myslel jsem si, že to bude něco takového...
Tak u vnějšího DIVu matrjošky nastav šířku a left v procentech. Mělo by to fungovat.
Hadžim
Profil
Pokud ti neco funguje v IE a v Mozille a Opere ne, tak kdyz napises napriklad
margin-left: 5px;
_margin-left: 10px;
tak to s tim podtrzitkem bude fungovat pro IE, ostatni budou brat tech 5px... Ale vse se tim vyresit neda
scot
Profil *
Tak to vipada na spravnou cestu :)
Diky chlape... i kdyz podle nicku si nemuzu bejt jistej ;)
Wan-To
Profil *
Ta matrjoška by měla fungovat všude a mělo by tím jít vyřešit skoro všechno. Jen je pak trochu nepřehledný zdroják.
víťa
Profil *
Já jsem to řešil tak, že jsem hacknul v css vlastnostech. Nejdříve vlastnost pro Mozzilu/Operu pak s podtržítkem pro IE. Např. #oddil {position: absolute;width: 62%; _width: 63%; ...} Podobně je to i písmem pokud není nastavene velikost přímo v px, ale třeba slovně (font-size: small; _font-size: x-small).
Není to sice validní, ale funguje to.
Wan-To
Profil *
Já budu zase zastávat matrjošku ;-) Ta myslím validní je.
scot
Profil *
no udelal sem to tou matrojskou... bo jak se to pise :) ...a je to v pohode :) to hackovani se mi nak nezda...
Wan-To
Profil *
Pokud vím, matrjošky jsou takové ruské panenky, které se zavírají různě do sebe, nevím jak bych to jinak popsal... Prostě geniálně vymyšlený název pro tenhle "hack" ;-)
Honza Hučín
Profil
Jenom upřesnění: v matrjošce se vnějšímu DIVu zadává šířka i margin (protože margin se do šířky nezapočítává ani v IE), vnitřnímu border a padding.
víťa
Profil *
Já budu zase zastávat matrjošku ;-) Ta myslím validní je.

Jo, OK!
Já jsem musel změnit cca 30ti stránkový web a předělávat takhle všechny relevantní DIVy by mě asi zabilo. Jednoduše jsem připsal několik řádek v css soubouru a měl jsem vykydáno.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.