Autor Zpráva
Kokša
Profil *
Můžu nějak udělat, aby se obrázek zobrazil až po 5 sekundách?
Suji
Profil
Nacist ho dopredu, na jeho misto dat prazdny obrazek a spustit funkci, ktera po 5 vterinach zmeni src prazdneho obrazku na ten ktery tam chces. Vse samozrejme v JS.
nightfish
Profil
po 5 sekundách od čeho?

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/casovani.html
Kokša
Profil *
Hm, tak nějak jsem myslel že by to fungovalo. Jnže nemám ten JS! Mož nějaký tip?
nightfish
Profil
když nemáš js, tak smůla... a proč ho vůbec nemáš?
venca163
Profil
Jnže nemám ten JS
chtěl si napsat "neumím"?
Kokša
Profil *
jj, neumím! Po pěti vteřinách od otevření stránky.
Kokša
Profil *
setTimeout("akce", 5 * 1000)

Ale co mám dosadit za to "akce" aby se zobrazil ten obrázek?
tiso
Profil
<body onload="...">
Bubák
Profil
Po pěti vteřinách od otevření stránky.
Tím myslíš začátek načítání stránky, nebo okamžík, kdy se stránka celá načetla:
Co dělat, když obrázek ještě nebude načtený, nechat ho normálmě načítat?

Většinou se na tenhle efekt pohlíží jako na zdržovací, proto se nepoužívá. K čemu ti to bude?
Kokša
Profil *
Potřebuju, aby se do prostoru, kde je obrázek, zobrazil (ten obrázek) až po načtení!
Nesmí se načítat postupně, ale zobrazit najednou.
Myslel jsem, že by to šlo tím časováním, ale jestli je něco jednoduššího, tak prosím poraď.
Bubák
Profil
Potřebuju, aby se do prostoru, kde je obrázek, zobrazil (ten obrázek) až po načtení!
Po načtení celé stránky, nebo toho obrázku?
Kokša
Profil *
Spíš obrázku, ale je to celkem jedno.
Joker
Profil
Potřebuju, aby se do prostoru, kde je obrázek, zobrazil (ten obrázek) až po načtení!
Nesmí se načítat postupně, ale zobrazit najednou.
Myslel jsem, že by to šlo tím časováním, ale jestli je něco jednoduššího, tak prosím poraď.

Možná by fungovalo tohle:
nastavit ten obrázek jako skrytý a na událost onload ho zobrazit.
Kokša
Profil *
Hm, fakt se v tom moc nevyznám - to by se muselo někam kliknout, co? :)
Bubák
Profil
nastavit ten obrázek jako skrytý Ano, ale pomocí JS. Až se obrázek načte (onload obrázku), tak se dá zobrazit. Tím pádem se uživatelům bez JS normálně načte, pokud by obrázek měl v CSS "visibility: hidden; ", uživatelé s vypnutým JS by viděli pouze volnou plochu..

JS moc neumím, ale zkusím něco zplácat. Pokud to někdo udělá lépe a rychleji něž já, nebude mi to vadit.
Bubák
Profil
Zatím mám tohle:

<style>
#obrazek {visibility: hidden}
</style>
<script>
function schovej()
{
document.getElementById("obrazek").style.visibility="hidden";
}
function zobraz()
{
document.getElementById("obrazek").style.visibility="visible";
}
schovej();
</script>
<img src="http://teststranek.kvalitne.cz/foto/pict/P1060416.JPG" id="obrazek" onload="zobraz()">

Nevím, jak tam zabudovat funkci "schovej", abych se zbavil stylu, který snižuje přístupnost, viz výše.
Bubák
Profil
Klasická chyba. Pracoval jsem s objektem (obrázkem), když ještě nebyl načtený.

<style>
#obrazekq {visibility: hidden}
</style>
<script>
function schovej()
{
document.getElementById("obrazek").style.visibility="hidden";
}
function zobraz()
{
document.getElementById("obrazek").style.visibility="visible";
}
</script>
<img src="http://teststranek.kvalitne.cz/foto/pict/P1060490.JPG" id="obrazek" onload="zobraz()">
<script>
schovej()
</script>
Kokša
Profil *
Bubák
Hned to zkusim! Diky MOC!
Bubák
Profil
Opera nechtěla zobrazit obrázek, který už měla načtený, asi v ní příliš rychle pracovala funkce "schovej", tak jsem tam přidal zpoždění, kupodivu stačilo i nulové ale jistota je jistota a 10ms nikoho nezabije.

<script>
function schovej()
{
document.getElementById("obrazek").style.visibility="hidden";
}
function zobraz()
{ setTimeout('document.getElementById("obrazek").style.visibility="visib le"; ', 10);
}
</script>
<img src="http://teststranek.kvalitne.cz/foto/pict/P1060490.JPG" id="obrazek" onload="zobraz()">
<script>
schovej()
</script>
Anonymní
Profil *

Hm, tak nějak jsem myslel že by to fungovalo. Jnže nemám ten JS! Mož nějaký tip?


Hm, tak nějak jsem myslel že by to fungovalo. Jnže nemám ten JS! Mož nějaký tip?


Hm, tak nějak jsem myslel že by to fungovalo. Jnže nemám ten JS! Mož nějaký tip?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.