Autor Zpráva
George.one
Profil *
Obrázky
Martin
Profil
Zkus položit nějakou otázku..nastínit problem
http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html
George.one
Profil *
Potřeboval bych pomoct, s php jsem začal teprve nedávno, ale pořád nevím jak na tohle:

Potřeboval bych nějaký script pro vypssání všech obrázků z daného adresáře.
např: fotky/1.jpg
/2.jpg
/3.jpg
.
.
.
/3856.jpg atd.

Prosím o radu ! ! !
P.S. určitě to bude něco naprosto banálního :-)
Martin
Profil
http://interval.cz/clanek.asp?article=1323
George.one
Profil *
Díky, ale zapoměl jsem v tom mim dotazu říct že ty obrázky bych potřeboval dostat do nějakého souboru, ale ne pomocí odkazů, ale formou aby se tam všechny zobrazily. Něco jako fotoalbum, ale bez náhledů a dalších jiných odkazů.

např. na stránce pic.php v kořenovém adresáři.
George.one
Profil *
P.S. Těma náhledama jsem myslel thumbds nebo něco takového.
Leo
Profil
"Díky, ale zapoměl jsem v tom mim dotazu říct že ty obrázky bych potřeboval dostat do nějakého souboru, ale ne pomocí odkazů, ale formou aby se tam všechny zobrazily."

Pokud budet mit nazvy tech obrazku, tak tag img se spravnym src uz snad v PHP vygenerujete, Leo
George.one
Profil *
To mi je jasný, jenže já jich tam mám hrozně moc!
Leo
Profil
No tak jich vypis jen par v cem je problem? Leo
George.one
Profil *
V tom, že tam potřebuju vypsat všechny (je jich pár stovek v rozměrech okolo 100x100px)
Martin
Profil
Tak to rozstránkuj :)
Leo
Profil
Osobne bych si soupis obrazku (ne obrazky jako takovy) ukladal do databaze, odtamtud se treba pata desitka (pokud na starnku prijde deset obrazku) vytahne jedna radost, Leo
Anonymní
Profil *
To jo, ale já potřebuju ten script pro zobrazení těch všech obrázků na tý stránce.
Jinak řečeno script který my je tam hromadně nacpe (zobrazí) na tu stránku.
Leo
Profil
Vsech nekolik set na jednu stranku? Leo
George.one
Profil *
jo
Martin
Profil
K čemu to může bejt dobrý?
Rád bych Ti poradil, ale vůbec nevim v čem je problem.
Leo
Profil
Tak ted taky nevim v cem je problem, myslel jsem, ze v tom jak z tech nekolika set vybrat par, ale ted vidim, ze ne, tak co vlastne resime / neumite? Leo
George.one
Profil *
Dělám stránki o nokii. Mám tam sekci pozadí, v který má bejt dost wallpaperů na mobil, jejikož je jich hrozně moc, tak nemůžu vypisovat všechny postupně <img src="wlp/1.gif...
A proto bych potřeboval nějaký php script který by to udělal za mne a hodil je do to ho nějakýho souboru (třeba pictures.php) všechny sám.
Leo
Profil
http://cz.php.net/manual/cs/function.readdir.php

Tam je hned v prvnim prikladu vypis obsahu adresare, img tagy snad uz slepite sam. Leo
George.one
Profil *
Tak jsem to zkusil ale vyšlo mi tohle:

Directory handle: Resource id #1 Files: . .. worms_1.gif worms_1b.gif worms_2.gif worms_3.gif worms_4.gif worms_5.gif worms_6.gif worms_7.gif worms_8.gif worms_8b.gif worms_9.gif worms_10.gif Thumbs.db pic.php

já bych ale potřeboval aby v tom souboru nebyly názvy těch souborů ale aby tam byly zobrazený.
V php jsem začátečník, atak mi to zatim moc nejde.
Martin
Profil
<?php
$handle=opendir('.');

while (($file = readdir($handle))!==false) {
echo "<img src=\"$file\" />\n";
}
closedir($handle);
?>

Akorát nevim, jak se zbavit těch teček na začátku :(
Leo
Profil
is_file, is_dir:

http://cz2.php.net/manual/cs/function.is-file.php

Leo
George.one
Profil *
To je přesně to co jsem potřeboval.
Diky moc.
Lucy07
Profil *
Ahoj, zkoušela jsem ten váš script
<?php
$handle=opendir('.');

while (($file = readdir($handle))!==false) {
echo "<img src=\"$file\" />\n";
}
closedir($handle);
?>


,ale když jsem to chtěla nasměrovat do adresáře pictures tak se mi na stránce nezobrazilo nic, ale ve zdrojovém kódu to snad bylo dobře. Mohli by jste mi prosím dát nějaký příklad s nějakým adresářem? Prosím, Prosím :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.