Autor Zpráva
MirecekP
Profil *
Zdravim vsechn web mági;-)
muzete mi nekdo poradit jak nastavit aby pri nastiveni mojich stranek se prohlizec uzivatele automaticky roztahl na celej monitor... mam tam baner ale nejak blbne. Mam ho v iframu a kdyz je mensi rozliseni hodi se o kousek niz a je to v haji kdyztak se na to mrknete a diky za pomoc nebo nazor www.tj-zichovice.wz.cz. Jinak je to stale v piprave nez to uvedu v provoz takze mi nepiste ze tam nic neni a ze neco nefunguje ;-)
dikec
Casero
Profil
MirecekP
no dje tam 100% nebo jakej probém
MirecekP
Profil *
hmm a jak to se dava nekam do hlavičky?? vim ze by to chtelo dat na 100% ale netusim jak?
quinux
Profil
MirecekP
Aha, ty chceš, aby když příjde uživatel, který bude mít stažené okno prohlížeče, tak aby se mu samo maximalizovalo? Chápu správně?
1) jak bys chtěl změnit nastavení rozlišení monitoru? To nejde.
2) i když uživatel má větší rozlišení, ale prohlížeč má stáhnutý na menší okno, tak to tak má z nějakého důvodu a ty nemáš právo mu toto nastavení jen tak sám od sebe měnit.
Casero
Profil
quinux
aha..ja myslel, že myslí, aby se mu to roztáhlo na celou delku okna...
mirecekp
Profil
no jasne ze ne rozliseni... to sem blbe podal myslim prave to maximalizovani jde to ??
stribny
Profil
I kdyby to šlo, tak je to neetické vůči návštěvníkovi.
Bubák
Profil
myslim prave to maximalizovani jde to ??
Maximalizování nejde. Jde měnit rozměry okna, pokud to je v (moderním) prohlížeči povolené.
mirecekp
Profil
I kdyby to šlo, tak je to neetické vůči návštěvníkovi.
neni to neeticke... sam pak vidis ze to vypada blbe kdyz se mi moc zuzi okno ;-)
Bubák
Profil
Musíš více používat floatování, než absolutní polohování ;-)
mirecekp
Profil
Musíš více používat floatování, než absolutní polohování ;-) floatování?? neznam ukaz priklad?? pls
quinux
Profil
mirecekp
neni to neeticke... sam pak vidis ze to vypada blbe kdyz se mi moc zuzi okno
Je to neetické. Prohlížeč uživatele musíš brát jako boží dílo na které se nesahá (pouze ve vyjímečných případech a s patřičným upozorněním), pouze kouká. Uživatel si své okno nastavil tak jak chtěl a ty jen proto, že nejsi schopen udělat svou stránku lépe.
mirecekp
Profil
neni to neeticke... sam pak vidis ze to vypada blbe kdyz se mi moc zuzi okno
Je to neetické. Prohlížeč uživatele musíš brát jako boží dílo na které se nesahá (pouze ve vyjímečných případech a s patřičným upozorněním), pouze kouká. Uživatel si své okno nastavil tak jak chtěl a ty jen proto, že nejsi schopen udělat svou stránku lépe.


Ok uznavam nevim jak to udelat lip tak hledam jny varianty... tak se mi pokus poradit jak to udelat tim zpusobem aby se ten debylni ifram nepresouval tam kam nechci kdyz se zmensi prohlizec... bo ho nekdo ma hodn ale hodne na malou velikost
smajli
Profil
mirecekp
dělej stránky pro rozlišení 800x600
Casero
Profil
smajli
a to proč, nyní je použivnější 1208 na nevím kolik...??
tiso
Profil
Casero Najpoužívanejší prehliadač je IE prečo používať iný? Alebo ako si t myslel tú otázku?
quinux
Profil
Casero
1208? :o))


mirecekp
JSi na webu o tvorbě webu, jak jsi reagoval na Bubáka tak je vidět, že vůbec nevíš na co je float:left, takže si přečti jakpsatweb a uč se. Jinak v tvém případě bych pokud to lze (neznám podmínky wz) dal reklamu dolů a nebo úplně nahoru, přičemž bych zmenšil to zbytečně velké logo.
Casero
Profil
tiso
jj..to vím i když už ho snad pomlu dohání FF.. ne jsem se bavil o tom rozlišení, sme četl že je tedk používanejší 1208 x 800 nebo koik prostě tady toto, chapeš?
smajli
Profil
Casero
přibližně 10% uživatelů používá rozlišení 800x600, takže se i na tyto uživatele myslí.
smajli
Profil
a nejrozšířenější je rozlišení 1024x768
Casero
Profil
smajli
jj...to chápu, ale sme to pochopil jako především pro 800 x600 ale smao že je lepší aby to ve větším rozlišení bylo menší, a n 800 x 600 se nemuseůlo rolovat..to pak jo...ja myslel, něco ve stylu šít design na 800 x 600
Casero
Profil
a nejrozšířenější je rozlišení 1024x768
:-D no šak to sem se snažil napsal to bylo to 1208 x 800 :-D
Euroblb
Profil
Připadá mi to jako špatně upravenej tamplet, nebo spíše nakopírované tagy do zrdojáku (je šílený).
Já bych to udělal následovně.



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//CS"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
<title>****</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
background-color:green;
}
#allpage {
position:absolute;
top:0px;
}
/*Logo je floatováno na levou stranu stím že mu jsou zadány rozměry*/
#logo {
width: 159px;
left: 5px;
float:left;
background-color:#CC3300;
}
/*Reklama? no tak to je snad jasne- akorát floatování na pravou stranu */
#reklama {
width:350px;
Height:70px;
float:right;
background-color:#0066FF;
}
/*víšku hlavičky nevím*/
#hlavicka {
height:200px;
background-color:#006600;
}
/*to jsi nastyluj jak chceš*/
#hnavigation {
height:30px;
background-color:#00FF00;
}
#news {
width:200px;
background-color:#666600;
float:left;
}
#obsah {
float:left;
background-color:#00FF00;
width:none;
}
#linky {
width:200px;
float:right;
background-color:#FF00FF;
}
-->
</style>
</head>
<body>
<div id="allpage">
<!--Logo-->
<div id="hlavicka">
<div id="logo">
<img src="images/logo.gif" border="0">
</div>
<!--Reklama-->
<div id="reklama">
<iframe src="reklama.html" width="350" height="70" scrolling="no"></iframe>
</div>
</div>
<!--menu-->
<div id="hnavigation">
NAVIGACE
</div>
<!--aktuality-->
<div id="news">
NOVINKY
</div>
<!--obsah-->
<div id="obsah">
OBSAH
</div>
<!--linky-->
<div id="linky">
LINKY
</div>
</div>
</body>
</html>



Budu rád když mi to ještě někdo opraví, ale myslím že je to dobře. Nebo né?
Hodnoty si myslím že už přepsat umíš sám, a kod taky nevypadá zrovan složitě.
Euroblb
Profil
MirecekP
Jo ještě jsem zapoměl...Logo skus dát buď to menší, nebo ho ho hold budeš muset dát do pozadí "hlavičky", jinak ti to bude furt poskakovat pod sebe, ale ne tak jak teď.
Casero
Každej někdy začínal....
Já začínám porád. Nikdy se nevyhrabu za začátečníků, a nestydím se za to.
Casero
Profil
Euroblb
Každej někdy začínal....
jak to jako myslíš?..se nepochopil, jak to semnou souvisí :-DDD
mirecekp
Profil
Euroblb
Děkuju za veskere rady,neco sem se stim pokusil udelat,ale to float funguje na 100% jen ve firefoxu v IE se to stejne zase sere...
Euroblb
Profil
Casero
Sry, jsem se popletl.

mirecekp
Srát se to bude porád pokud tam budeš mít tak velkej image v hlavičce.
A za druhé jsem ti říkal že máš případně vymazat:


<div id="logo">
<img src="images/logo.gif" border="0">

A pochopitelně i:

/*Logo je floatováno na levou stranu stím že mu jsou zadány rozměry*/
#logo {
width: 159px;
left: 5px;
float:left;
background-color:#CC3300;
}

Upravit:

#hlavicka {
height:200px;
background-image:url(images/logo.gif);
background-repeat:no-repeat;

}

Nevím nic jiného co by tě na tom mohlo smolit?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.