Autor Zpráva
JohnBruk
Zdravím,
mám dotaz ohledně - pro mě - dost problémové věci...

Na jedny stránky nahrávám pravidelně stocklist... Ten dostávám jako excelovský dokument, který ještě musím po té převést na *.html soubor a po té ještě odfiltrovat od "všech" neřestí, které excel v kódování zprzní..(používám Microsoft html-filter office 2.0) Jedná se o datově poměrně obsáhlé dokumenty, takže se tímto způsobem stejně nedostanu níže něž na 200-150kb, ale o to mně zas tolik nejde...
Zajímalo by mě, zda existuje nějaký jiný - snad i lepší způsob, jak tyto data zpracovávat. Kdysi jsem trochu zkoušel načítání dát přes ASP přímo z excelovského dokumentu, ale nemohl jsem to nijak rozchodit...
Nevíte prosím někdo o nějakém "elegantenějším" řešení ? S tím, že musím prostě vycházet pouze z onoho excelu...
díky..

Honza
Leo
No snad to nekdo prehodi. Jestli ta tabulka v Excelu ma rozumnou podobu, tak bych udelal ulozeni do csv a pak nacist skriptem na serveru do databaze (v MySQL je treba LOAD DATA LOCAL INFILE...) Leo
SuE
myslím, že by to mohlo jít tak, že tu tabulku uložíš do wordu a pak zkus použít převodník word-html od honzy hučína je to tam k downloadu v pravem menu uprostřed: http://suplik.petnik.cz/
Honza H.
Profil *
Řeším podobný problém s Excelem. Zkoušel jsem to zkopírovat do schránky a v FP 2003 to šlo bez problémů vložit jako dokument MS EXcel a bylo to bez problémů. Potíže nastaly, pokud byl dokument složitější. Zpracovávám větší množství dat a sešity obsahují zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp. V takovém případě se ni celý sešit rozpadl a nenašel jsem způsob jak ho vložit v takové podobě, v jaké byl vytvořen.
Leo
"a sešity obsahují zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp."

Tak to vas potes koste :-) Leo
Honza H.
Profil *
Díky za upřípnou soustrast. Docela si užívám. V soušasnosti má sešit něco mezi 15 a 30 tisíci vzorců a vzájemných odkazů + makra ( už jsem to přestal počítat ... ) a nejsem u konce.
P.S. Tak to vas potes koste :-) Leo Patřím do generace třicátníků a klidně mi všichni tykejte. Mezi váma zkušeýma jsem elév. Sice se živím programováním, ale trochu jiného typu a tady si připadám jako trouba . . .
JohnBruk
chlapi díky moc za rady.. No - k tomu dokumentu - já konkrétně mám k zpracování čistě jen tabulku (velikou tabulku) s textem...

viz : http://www.metop-aquarium.cz/stocklist/stocklist.htm (někdy je toho ještě víc)

je tam spousta řádků a občas velmi dlouhé názvvy :-( :
To s tím převodem do wordu určitě vyzkouším - díky Sue

to Leo : zní to dobře ale já ?databáze? MySQL vůbec neumím...nevím ani na jakém principu to funguje....škoda :-(
Kdyby jsi měl čas a mněl chuť, byl bych moc rád, kdyby jsi mně prosím v tom poradil, byl bych ti moc vděčný..

to Honza H. : zas tak špatně na tom s tim dokumentem nejsem - upřímnou soustrast ;-))...tohle bych už "nepřekous"
Honza H.
Profil *
Jen tak pro zajímavost jsem si vyzkoušel, jestli Frontpage 2003 zbaští vložení excelovské tabulky ze schrákny s trochu větším množstvím dat. Udělal jsem si tabulku o 10 sloupcích a 1000 řádcíchm = 10. 000 buněk obsahující text + čísla.
1) Vybrat
2) zkopírovat do schránky
3) Přepnout do FP
4) Edit/Office Clipboard/Paste
Chvíli čekání a je hotovo. Vůbec to tabulku nedeformuje a je to jednochué jak práce s textem. Takže si myslím, že pokud vstupní tabulka nebude obsahovat nějaké nadstandartní buňky (zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp), tak tato metoda bude fungovat spolehlivě. Ale chce to vlastnit FP.
Honza H.
Profil *
Jen tak pro úplnost, aby nenastal dojem, že zpracovávám desítky MB dat a chci to nacpat na web. To v žádným případě. Jedná se výpočtovou sadu, která se snaží pokrýt veškeré možnosti, které mohou v daném případě nastat. Proto to velké množství vzorců a odkazů. Zřejmě by to šlo elegantněji řešit pomocí VBA , ale to zatím nezvládám. Na web se budou umisťovat pouze výsledky, to je asi 350 buněk.
JohnBruk
to Honza H. : díky za radu... yo...chtlo by to FP - já ho normáln nepouzívám, tak ze ho nemam...ale privedl jsi me na myslenku, ze by to mohl umet i nejaky freewarový w - editor.... tnx
btw : dojem nenastal :-)
Honza H.
Profil *
Alespoň k něčemu jsem byl na tomto fóru platnej . . .
zajva
Já si data z excelu převedu jednoduše makrem :

Sub ExportTipyTyden() 'převede vybranou oblast do Htm souboru
' Dim ws As Worksheet
Dim Filename As Variant
Dim TDOpenTag As String, TDCloseTag As String
Dim CellContents As String
Dim Rng As Range
Dim r As Long, c As Integer

' Use the selected range of cells
Set Rng = Application.Intersect(ActiveSheet.UsedRange, Selection)

' Get a file name
Filename = Application.GetSaveAsFilename( _
InitialFileName:="Tipy_tyden.htm", _
fileFilter:="HTML Files(*.htm), *.htm")
If Filename = False Then Exit Sub

' Open the text file
Open Filename For Output As #1

' Write the <TABLE> tag
Print #1, "<TABLE BORDER=1 CELLPADDING=3 style=""font-size: 8pt"">"
' Loop through the cells
For r = 1 To Rng.Rows.Count
Print #1, "<TR>"
For c = 1 To Rng.Columns.Count
TDOpenTag = "<TD ALIGN=RIGHT>"
TDCloseTag = "</TD>"
If Rng.Cells(r, c).Font.Bold Then
TDOpenTag = TDOpenTag & "<B>"
TDCloseTag = "</B>" & TDCloseTag
End If
If Rng.Cells(r, c).Font.Italic Then
TDOpenTag = TDOpenTag & "<I>"
TDCloseTag = "</I>" & TDCloseTag
End If
CellContents = Rng.Cells(r, c).Text
Print #1, TDOpenTag & CellContents & TDCloseTag
Next c
Print #1, "</TR>"
Next r
' Close the table
Print #1, "</TABLE>"

' Close the file
Close #1

' Tell the user
MsgBox Rng.Count & " buněk bylo celkem vyexportováno do: " & Filename
End Sub
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0