Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JohnBruk Profil |
#1 · Zasláno: 22. 2. 2005, 18:00:59
Zdravím,
mám dotaz ohledně - pro mě - dost problémové věci... Na jedny stránky nahrávám pravidelně stocklist... Ten dostávám jako excelovský dokument, který ještě musím po té převést na *.html soubor a po té ještě odfiltrovat od "všech" neřestí, které excel v kódování zprzní..(používám Microsoft html-filter office 2.0) Jedná se o datově poměrně obsáhlé dokumenty, takže se tímto způsobem stejně nedostanu níže něž na 200-150kb, ale o to mně zas tolik nejde... Zajímalo by mě, zda existuje nějaký jiný - snad i lepší způsob, jak tyto data zpracovávat. Kdysi jsem trochu zkoušel načítání dát přes ASP přímo z excelovského dokumentu, ale nemohl jsem to nijak rozchodit... Nevíte prosím někdo o nějakém "elegantenějším" řešení ? S tím, že musím prostě vycházet pouze z onoho excelu... díky.. Honza |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 22. 2. 2005, 18:29:51
No snad to nekdo prehodi. Jestli ta tabulka v Excelu ma rozumnou podobu, tak bych udelal ulozeni do csv a pak nacist skriptem na serveru do databaze (v MySQL je treba LOAD DATA LOCAL INFILE...) Leo
|
||
SuE Profil |
#3 · Zasláno: 22. 2. 2005, 18:36:51 · Upravil/a: SuE
myslím, že by to mohlo jít tak, že tu tabulku uložíš do wordu a pak zkus použít převodník word-html od honzy hučína je to tam k downloadu v pravem menu uprostřed: http://suplik.petnik.cz/
|
||
Honza H. Profil * |
#4 · Zasláno: 22. 2. 2005, 19:03:02
Řeším podobný problém s Excelem. Zkoušel jsem to zkopírovat do schránky a v FP 2003 to šlo bez problémů vložit jako dokument MS EXcel a bylo to bez problémů. Potíže nastaly, pokud byl dokument složitější. Zpracovávám větší množství dat a sešity obsahují zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp. V takovém případě se ni celý sešit rozpadl a nenašel jsem způsob jak ho vložit v takové podobě, v jaké byl vytvořen.
|
||
Leo Profil |
#5 · Zasláno: 22. 2. 2005, 19:14:43
"a sešity obsahují zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp."
Tak to vas potes koste :-) Leo |
||
Honza H. Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 2. 2005, 19:36:01
Díky za upřípnou soustrast. Docela si užívám. V soušasnosti má sešit něco mezi 15 a 30 tisíci vzorců a vzájemných odkazů + makra ( už jsem to přestal počítat ... ) a nejsem u konce.
P.S. Tak to vas potes koste :-) Leo Patřím do generace třicátníků a klidně mi všichni tykejte. Mezi váma zkušeýma jsem elév. Sice se živím programováním, ale trochu jiného typu a tady si připadám jako trouba . . . |
||
JohnBruk Profil |
#7 · Zasláno: 22. 2. 2005, 21:17:24
chlapi díky moc za rady.. No - k tomu dokumentu - já konkrétně mám k zpracování čistě jen tabulku (velikou tabulku) s textem...
viz : http://www.metop-aquarium.cz/stocklist/stocklist.htm (někdy je toho ještě víc) je tam spousta řádků a občas velmi dlouhé názvvy :-( : To s tím převodem do wordu určitě vyzkouším - díky Sue to Leo : zní to dobře ale já ?databáze? MySQL vůbec neumím...nevím ani na jakém principu to funguje....škoda :-( Kdyby jsi měl čas a mněl chuť, byl bych moc rád, kdyby jsi mně prosím v tom poradil, byl bych ti moc vděčný.. to Honza H. : zas tak špatně na tom s tim dokumentem nejsem - upřímnou soustrast ;-))...tohle bych už "nepřekous" |
||
Honza H. Profil * |
#8 · Zasláno: 22. 2. 2005, 22:05:53
Jen tak pro zajímavost jsem si vyzkoušel, jestli Frontpage 2003 zbaští vložení excelovské tabulky ze schrákny s trochu větším množstvím dat. Udělal jsem si tabulku o 10 sloupcích a 1000 řádcíchm = 10. 000 buněk obsahující text + čísla.
1) Vybrat 2) zkopírovat do schránky 3) Přepnout do FP 4) Edit/Office Clipboard/Paste Chvíli čekání a je hotovo. Vůbec to tabulku nedeformuje a je to jednochué jak práce s textem. Takže si myslím, že pokud vstupní tabulka nebude obsahovat nějaké nadstandartní buňky (zaškrtávací políčka, zozbalovací seznamy atp), tak tato metoda bude fungovat spolehlivě. Ale chce to vlastnit FP. |
||
Honza H. Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 2. 2005, 22:37:26
Jen tak pro úplnost, aby nenastal dojem, že zpracovávám desítky MB dat a chci to nacpat na web. To v žádným případě. Jedná se výpočtovou sadu, která se snaží pokrýt veškeré možnosti, které mohou v daném případě nastat. Proto to velké množství vzorců a odkazů. Zřejmě by to šlo elegantněji řešit pomocí VBA , ale to zatím nezvládám. Na web se budou umisťovat pouze výsledky, to je asi 350 buněk.
|
||
JohnBruk Profil |
#10 · Zasláno: 24. 2. 2005, 17:20:37
to Honza H. : díky za radu... yo...chtlo by to FP - já ho normáln nepouzívám, tak ze ho nemam...ale privedl jsi me na myslenku, ze by to mohl umet i nejaky freewarový w - editor.... tnx
btw : dojem nenastal :-) |
||
Honza H. Profil * |
#11 · Zasláno: 24. 2. 2005, 17:56:22
Alespoň k něčemu jsem byl na tomto fóru platnej . . .
|
||
Časová prodleva: 11 měsíců
|
|||
zajva Profil |
#12 · Zasláno: 1. 2. 2006, 10:03:20
Já si data z excelu převedu jednoduše makrem :
Sub ExportTipyTyden() 'převede vybranou oblast do Htm souboru ' Dim ws As Worksheet Dim Filename As Variant Dim TDOpenTag As String, TDCloseTag As String Dim CellContents As String Dim Rng As Range Dim r As Long, c As Integer ' Use the selected range of cells Set Rng = Application.Intersect(ActiveSheet.UsedRange, Selection) ' Get a file name Filename = Application.GetSaveAsFilename( _ InitialFileName:="Tipy_tyden.htm", _ fileFilter:="HTML Files(*.htm), *.htm") If Filename = False Then Exit Sub ' Open the text file Open Filename For Output As #1 ' Write the <TABLE> tag Print #1, "<TABLE BORDER=1 CELLPADDING=3 style=""font-size: 8pt"">" ' Loop through the cells For r = 1 To Rng.Rows.Count Print #1, "<TR>" For c = 1 To Rng.Columns.Count TDOpenTag = "<TD ALIGN=RIGHT>" TDCloseTag = "</TD>" If Rng.Cells(r, c).Font.Bold Then TDOpenTag = TDOpenTag & "<B>" TDCloseTag = "</B>" & TDCloseTag End If If Rng.Cells(r, c).Font.Italic Then TDOpenTag = TDOpenTag & "<I>" TDCloseTag = "</I>" & TDCloseTag End If CellContents = Rng.Cells(r, c).Text Print #1, TDOpenTag & CellContents & TDCloseTag Next c Print #1, "</TR>" Next r ' Close the table Print #1, "</TABLE>" ' Close the file Close #1 ' Tell the user MsgBox Rng.Count & " buněk bylo celkem vyexportováno do: " & Filename End Sub |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0