| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ppooler Profil |
#1 · Zasláno: 27. 9. 2006, 17:45:02
Jak správně udělat dvoujazyčný web ?- stačí napsat všechny stránky (v html) zvlášť,nebo bych se měl začít zajímat o php...
|
||
| quinux Profil |
#2 · Zasláno: 27. 9. 2006, 17:51:43
ppooler
Záleží na rozsáhlosti. Pokud je to pár stránek, řekněme třeba 10 na jazyk tak to stačí v HTML pokud je těch stránek podstatně více nebo pokud je požadavkem třeba častější aktualizace tak buď použij nějaký existující opensource CMS nebo si něco naprogramuj sám. |
||
| ppooler Profil |
#3 · Zasláno: 27. 9. 2006, 17:58:50
asi máš pravdu-myslím,že mi bude stačit sepsat to v html. Setkal jsem se totiž s názorem ,že to je prý "amatérskost",ale když uvažím,že by takový web zabíral jen o cca 1 MB více,tak proč se toto nedopuručuje ?
|
||
| quinux Profil |
#4 · Zasláno: 27. 9. 2006, 18:09:58
ppooler
IHMO web pouze v HTML nezabere více místa. CMS zabere pár set kilo až několik MB to jen na disku, pak ještě nějaké data v databázi. Obrázky zaberou stejně v obou případech, takže pokud těch stran opravdu není hodně tak to místo spíše ušetříš. Práce je s tím v podstatě stejná. Opravdu je zbytečné dělat malý webík, u kterého se budou informace aktualizovat max. jednou za půl roku přes CMS. Navíc rychlost webu, který je jen v HTML bude vyšší (pravda jen o pár ms ;o), protože odpadnou požadavky do databáze a samotné zpracování PHP. Samozřejmě né vždy je použití jen HTML výhoda, ale to záleží od projektu. že to je prý "amatérskost" To je blbost |
||
| ppooler Profil |
#5 · Zasláno: 27. 9. 2006, 18:30:39
dík-to jsem chtěl vědět...
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0