Autor Zpráva
ppooler
Jak správně udělat dvoujazyčný web ?- stačí napsat všechny stránky (v html) zvlášť,nebo bych se měl začít zajímat o php...
quinux
ppooler
Záleží na rozsáhlosti. Pokud je to pár stránek, řekněme třeba 10 na jazyk tak to stačí v HTML pokud je těch stránek podstatně více nebo pokud je požadavkem třeba častější aktualizace tak buď použij nějaký existující opensource CMS nebo si něco naprogramuj sám.
ppooler
asi máš pravdu-myslím,že mi bude stačit sepsat to v html. Setkal jsem se totiž s názorem ,že to je prý "amatérskost",ale když uvažím,že by takový web zabíral jen o cca 1 MB více,tak proč se toto nedopuručuje ?
quinux
ppooler
IHMO web pouze v HTML nezabere více místa. CMS zabere pár set kilo až několik MB to jen na disku, pak ještě nějaké data v databázi. Obrázky zaberou stejně v obou případech, takže pokud těch stran opravdu není hodně tak to místo spíše ušetříš. Práce je s tím v podstatě stejná.
Opravdu je zbytečné dělat malý webík, u kterého se budou informace aktualizovat max. jednou za půl roku přes CMS. Navíc rychlost webu, který je jen v HTML bude vyšší (pravda jen o pár ms ;o), protože odpadnou požadavky do databáze a samotné zpracování PHP.
Samozřejmě né vždy je použití jen HTML výhoda, ale to záleží od projektu.

že to je prý "amatérskost"
To je blbost
ppooler
dík-to jsem chtěl vědět...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0