Autor Zpráva
Ozzy
a je moc velký, asi 500kB. Chci ho nechat tak velký, tak mě napadlo, jestli nejde nahrát to stejné pozadí, např pozadíx které bude mít jen 120kB a po načtení stránky se dotáhne to detajlní .jpg 500kB. Nebo existuje jiná finta jak to udělat, jako např. streaming ve Flashi?

<style type="text/css">
body { background-image: url('500kB.jpg');...
</style>

díky za pomoc, možná špatně hledám, ale nic jsem tu nikde nenašel.
swetko
existuje pri formate gif a png(neviem urcite) funkcia interlaced... obrazok sa nacitava postupne je akoby rozmazany, a postupne sa zaostruje ... toto sa nastavuje vo vlastnostiach obrazku ...
ake rozmery ma ten obrazok? neslo by ho skomprimovat?
Ozzy
975x776 .jpg a už je Photoshopu upravený pro web, ale já bych ho rád nechat aspoň v této kvalitě.
S tím rozostřeným gifem jsem se setkal, když se postupně doostří, to je dobrý. Jen nevím jak to udělat ve <style>
tiso
To sa nedá vyskladať viacerými obrázkami keď niektoré necháš opakovať? Môžeš to ukázať?
swetko
v style to nejde pokial viem..musi sa to nastavit pri ukladani obrazku.. zial v photoshope nepracujem ...
Ozzy
Tak jsem to zkusil s .png, ten má 380kB a je to o něco lepší, ale nastavení při ukládámí ve Photoshopu jsem nic moc nenašel. Jsou dvě varianty PNG-8 tam nějaká nastavení jsou, nebo PNG-24 a tam se nic nastavt nedá.

web je http://pc.service.sweb.cz
Tin
teoreticky by to mělo jít JAVASCRIPTEM změnou stylu:
<html><head>
<style>
//nastavení toho malého dočasného pozadí
</style>

<style disabled>
//nastavení detailního pozadí
</style>

<style>
//ostatní nastavení vzhledu stránky
</style>

<script>
function zmenpozadi(){
document.styleSheets[0].disabled = true;
document.styleSheets[1].disabled = false;
}
</script>
<body onload="zmenpozadi()">........</body></html>
Ozzy
Ten script vyzkouším, díky všem. Ještě mě napadlo, když se načítá datově obsáhlá stránka webu, taky existuje "teploměr" nebo gif animace, kdy návštěvník webu čeká, než se stránka nahraje. To bych potřeboval použít na jiném webu, kde se mi natahují 2MB .wma hudební skladby a trvá to dost dlouhou dobu :o)

<embed name="pisen" src="01-Little Wonder.wma" hidden autostart="false" width="30" height="30">
tiso
Ozzy
Aha, takýto obrázok. Tak s tým už nič neurobíš, pokiaľ na ňom trváš... Inak - nedá sa Ti čítať text "Zasíťování domácností ROUTRE10 pro čtyři PC jen 1.490,-Kč"
swetko
este ma napadla jedna vec .. prave vcera som riesil nieco s jednim obrazkom... dal som ho do png a mal 315 kb, potom som nastavil farebnu hlbku na 256 farieb... a zmensil sa na 85 kb... a kvalita je lepsia ako pri komprimovanom jpg... zalezi odkonkretneho obrazku
Ozzy
swetko 256 barev je pro ten obrázek málo, .png jsou moc velký. Když nastavím stupnici šedi, tak je velikost 430kB, webbarvy 290kB a černobílá je 80kB. To je sice super malé, ale je to "fuj, fuj". Zůstanu u .jpg a pokusím se o ten script, jak píše Tin.

tiso mám na webu filter: glow a v IE to má své kouzlo, bohužel nemám to zmáknuté pro Firefox, ani pro Operu :o[

Tine ten script funguje velmi dobře, ale u mně na kompu, škoda. Na webu se to chová divně. Styl je zpožděný a čeká ne ten 500kB obrázek než se dotáhne! Takže to teoreticky funguje, ale v reálu ne. Zkoušel jsem načísl obrázek dopředu, ale žádná změna:

<script>
promenna = new Image();
promenna.src = "plocha.jpg";
</script>
Tin
jsem rád, že to funguje ;-)

zkus dát ten styl s druhým pozadím do externího souboru. Takhle je možný, že to s "při_načtení" čeká na všechny adresy z kódu. Když to bude mimo stránku.... ....tak vůbec nevím, jak se to bude chovat. ;-) Jedna z variant je, že na obrázek z ext. stylu to už nebude čekat. Ánébo to udělá něco úplně jinýho ;-)
Bubák
Takhle to nemůže fungovat. Skript neví, že první obrázek ještě není zobrazený, nikde nemá napsané, že má počkat, a proto nečeká a stahuje druhé, kvalitní pozadí.

Změnu pozadí musíš udělat až po události onload stránky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0