21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
klubru
Profil *
Potřeboval bych poradit, mám úvodní stránku, která je pozicovaná pomocí CSS a chtěl bych aby se mi další odkazy otevíraly v ní, před tím to šlo bez problému, že jsem měl vytvořeny rámy a odkaz jsem otvíral v rámu, rámy sem měl pojmenované. Teď jsem si vytvořil stránku naformátoval ji pomocí CSS a jsem v háji, jak mám prosím vytvořit místo pro načtení těch odkazů, abych nemusel použít žádných rámů, nebo iframů.
Martin Kuželka
Profil
To, co popisuješ, lze pouze s rámy.
habendorf
Profil
Pro úplnost doplním Martina: jde to i Javascriptem, ale je to FUJ.
Kaifman
Profil *
já myslím, že to de přeci ne? do odkazu na tu samou stránku na které jseš přidáš parametr co bys tam chtěl zobrazit ten parametr si načteš z _get['jmeno_parametru'] podle toho ca tam v tom parapetru bude tak tam vložíš potřebnou stránku

např


index.php

<div>
tady je nejaky horni menu menu
</div>
<div style="float:left">
tady jen nějaký levý menu
<a href="index.php?jmeno_parametru=1">Pejsek</a>
<a href="index.php?jmeno_parametru=2">Kočička</a>
</div>
<div> // tade je div kterej je jakoby ten ten r8mec ve ktery to chces zbrazit
<?php
if (_get['jmeno_parametru'] == 1)
require ("pejsek.html");
elseif (_get['jmeno_parametru'] == 2)
require ("kocicka.html");
else
require ("uvodni_stranka.html");
?>
</div>
Wan-To
Profil *
Nebo si do všech souborů zkopírovat kód menu. Jen je to příšerně zdlouhavé a pokud chceš upravit menu, musíš změnit všechny soubory...
Kaifman
Profil *
Wan-To no pokud nemáš nic jinýho na práci tak je to fajn zábava na pozdní večery :o)
Klubru
Profil *
Dík moc Kaifmane, vidím, že PHP je všwmocný nástroj, ale mohl bys mi vysvětlit, jak sto myslel s tím parametrem ('jmeno_parametru'), co tam mám zadat?
Hugo
Profil
Klubru


('jmeno_parametru') je nazev promenne, ve ktere bude ulozena charakterizace souboru (cislo, nazev, maska ...), ktery se ma nacist do toho divu. Muzes si to pojmenovat jak chces.
Klubru
Profil *
Děkuji Vám všem velice, moc jste mi pomohli. Jak se říká 'Chytrému napověz, hloupého nakopni' tak ste mě doslova prokopali do vítězství. Ještě jednou dík Klubru.
Kevin
Profil *
heh zapoměl jsem na $ u parametru _get['jmeno_parametru'] takže zprávně je $_get['jmeno_parametru']
Anonymní
Profil *
Mám dotaz, pokud to udělám tak v PHP pomocí předání paramtrem tak se přece překreslí celá stránka včetně menu ne? Nejde to nějak aby menu zůstalo a pouze se načetla stránka jako s rámy?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0