Autor Zpráva
eagle
Profil *
Ahoj, hostoval jsem phpbb fórum na pipni.cz, databázi jsem tam měl v CP1250. Teď jsem přešel na placený hosting u inethosting.cz. Fórum jsem pěkně překopíroval, databázi několikrát odzálohovat i nejen z administrace fóra, ale i z phpmyadmina. databázi obnovil na novém hostingu a ejhle. Nejde mi rozběhat čeština. Zkoušel jsem to stokrát, ve všech znakových sadách v jakémkoliv porovnávání. Nejlepší výsledek je ten, že to píše otazníky místo ě,č,ň atd. ale bylo to i horší.
databázy jsem zkoušel v PSPadu ukládat v různých formátech a následně ji zase obnovovat snad ve všech kombinacích, NOTHING!!!!!!!!!!! HELP, neví si s tím někdo rady? stránka je http://forum.malapuma.net
krteczek
eagle: žádné chyby tam nevidím...
eagle
Profil *
Ale no tak??? jsou tam místo znaků obsahujících háčky jen otazníky.
eagle
Profil *
V samotném PHPBB fóru je to OK, ale to co je z databáze je v ryti, čili fóra, topics, příspěvky
DJ Miky
U mě to je taky úplně normálně... http://fixed.borci.info/scr12.jpg
Retal
Já to vidím taky chybně. Na tvém místě bych přesun využil ke kompletnímu překódování na UTF-8.
eagle
Profil *
ale já to už několikrát reinstaloval, dokonce i komplet v UTF-8, včetně převodu DB na UTF-8 a taky to dělalo to samé. Zdá se mi , že je chyba na straně hostingu v DB serveru možná v phpmyadminu nebo tak něco.. Udělal jsem totiž komplet novou instalaci PHPBB z prázdnou databází a jakmile jsem tam frnknul češtinu (zkoušel jsem obě UTF8 i CP1250) tak to bylo rozhozené!!!
Má někdo PHPBB na inethosting v češtině?
eagle
Profil *
víte co nechápu? proč to někdo vidí dobře a někdo špatně. Ve Win XP jsem to zkoušel ve Firefoxu i v IE, kterej jsem si kvůli tomu zase nainstaloval. V linuxu jsem to zkoušel v RedHat 7.2 a 9.0 se stejným výsledkem. Tak mi řekněte, co máte za compy, že to u vás funguje. Mimochodem, když si nasměruju DNS záznamy zpět na původní hosting, kde jsu ještě mé adresáře, tak tam vše funguje!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0