| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Suta Profil |
#1 · Zasláno: 11. 10. 2006, 10:15:00 · Upravil/a: Suta
Zdravím,
PHP ovládám slušně, javascript bohužel téměř vůbec. Potřeboval bych pomoci s konkrétně napsaným scriptem, který by mi každých x-sekund otevíral určitý php script (konkrétně mi jde o to, abych refresh stránky v chatu prováděl pouze tehdy, pokud nastane nějaká změna - nová zpráva, nově přihlášený uživatel atd... a chci to udělat tak, aby se do malinkého iframu načítal php soubor se scriptem, který se těch každých x-sekund podívá do databáze a zjistí aktuální informace - pokud tam budou, provede se refresh). Možná to vypadá složitě, ale princip jde jednoduchý, potřebuji pouze pomoci s tím javascriptem. Díky. |
||
| tiso Profil |
#2 · Zasláno: 11. 10. 2006, 10:29:31
konkrétně mi jde o to, abych refresh stránky v chatu prováděl pouze tehdy, pokud nastane nějaká změna - nová zpráva, nově přihlášený uživatel atd...
Ako si predstavuješ že toto zaistíš pomocou toho JS? |
||
| Suta Profil |
#3 · Zasláno: 11. 10. 2006, 10:38:43
tiso
Je to napsané v mém příspěvku, zkus si to přečíst znovu. Javascript zavolá do iframu php soubor se scriptem.. ten to již zjistí.. (a to tak, že na základě porovnání posledních operací uložených u uživatele v SESSION a těch aktuálnějších v databázi buď provedu, nebo neprovedu refresh; provedu-li, opět si do SESSION uložím např. $cas_posledni_zpravy a $cas_posledniho_prihlaseneho .. a opět pouze scrytě tahám aktuální informace z databáze tím javascriptem atd... stále dokola..) Jde mi o zápis toho javascriptu, díky. |
||
| tiso Profil |
#4 · Zasláno: 11. 10. 2006, 10:48:50
Suta
Čítal som ho viackrát... Ale stále nerozumiem. Asi máš iné predstavy o tom ako funguje JS a PHP. 1. stačí Ti v jednom malom iframe mať stránku s meta-refreshom, ktorá by pri zmene vecí pomocou javascriptu obnovila celú stránku (cez window parrent) 2. žeby ajax? Ale ten funguje inak trochu inak... |
||
| Suta Profil |
#5 · Zasláno: 11. 10. 2006, 11:01:31
tiso
Ano, přesně jak píšeš v bodu č.1. V podstatě jsi mě i trknul v tom smyslu, že vlastně nepotřebuji javascriptem napsaný příkaz, který by v tom malinkém iframu po x-sekundách spouštěl tamní script... stačí tam dát PHPčkem refresh po x-sekund.. a pak už jen takto <script language='JavaScript'>parent.frames.text.location = 'text.php';</script> nebo takto <script language='JavaScript'>parent.frames.online_prihlaseni.location = 'online_prihlaseni.php';</script> obnovovat příslušná okna v nichž proběhla změna. Díky. Ten zápis časovaně zpouštěného javascriptu tedy již nepotřebuji, vystačím se s PHP. |
||
| Joker Profil |
#6 · Zasláno: 11. 10. 2006, 11:03:29
Suta
Tohle je řekl bych typický úkol pro AJAX, takže nějaký tutoriál a učit se, učit se, učit se ;-) |
||
| Suta Profil |
#7 · Zasláno: 11. 10. 2006, 11:05:13
Joker
Možná, neznám AJAX, třeba časem, teď nemám čas učit se nové věci a musím si vystačit s tím, co umím. Přesto dík za připomínku. |
||
| Suta Profil |
#8 · Zasláno: 12. 10. 2006, 14:38:25 · Upravil/a: Suta
Tak jsem zpět :) Pustil jsem se do toho Ajaxu.. jelikož při automatickém refreshi - i když je to malinkatý nebo neviditelný iframe - vždy přeblikne obrazovka.. To nechci.
O Ajaxu jsem si zjistil, že dokáže načíst php soubor a vrátit výsledek, přičemž se přitom nenačítá znovu celá stránka. Přesně to potřebuji. Potřebuji jedno: jak tedy pomocí tohoto scriptovacího jazyku načíst php stránku a vrátit výsledek? Hledal jsem na více místech, ale zřejmě nepochopil, protože jsem to zkoušel všemožně a stále nic.. Prosím o radu, já našel tohle: <script> Když jsem do souboru aktualizace.php dal třeba pouze echo "ahoj"; - nic mi nevypsal... asi to špatně chápu, prosím o radu. |
||
| Suta Profil |
#9 · Zasláno: 12. 10. 2006, 16:14:17
Potřeboval bych hlavně informaci, jak pomocí AJAXU načíst stránku, která by se skrytě vykonávala... Na krátké praktické ukázce. Díky všem za radu.
|
||
| peta Profil * |
#10 · Zasláno: 12. 10. 2006, 16:42:19
Suta
kratka prakticka ukazka, klikni OK, napis par radku... http://mracek.hostuju.cz/chat/ a samozrejme nepouzivam httprequest jako gmail.com ale pouzivam skryty iframe |
||
| Suta Profil |
#11 · Zasláno: 12. 10. 2006, 17:04:40 · Upravil/a: Suta
Tak jsem na to konečně kápnul.. chybička se vloudila.
1. Již se mi podařilo rozchodit načítání jiné stránky, která se vykoná 2. Když však v souboru, který AJAXem načítám mám refresh (každé tři vteřiny), tento nefunguje - tedy soubor proběhne vždy pouze jednou a refresh se ignoruje. 3. Jak docílit aby se stránka volaná AJAXem volala každých x-sekund? Nějak javascriptem bo to přes ten refresh (který umístím do volané stránky) musí jít? |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0