Autor Zpráva
LMN
Profil *
Chtěl jsem se zeptat, jak zjistím adresu odkazu, na který mě přesměrovává tlačítko "Submit". Dejme tomu, že mám např. 3 varianty odpovědi a podle toho, kterou odpověď zaškrtnu a následně potvrdím klikem na Submit, tak podle toho mě to přesměruje. Jak zjistím odkaz přesměrování? V adresním řádku ho nenajdu. Díky moc za pomoc.
DEBIL
Profil *
adresa je na h*o*v*n*o djůda djůda adresa je na h*o*v*n*o o djů da dej
LMN
Profil *
******: aha, dík OMG
Timy
Profil
LMN
Submit tě pošle vždycky na stejnou adresu, ať zaškrtneš cokoliv, ne?
LMN
Profil *
Timy: no právě že ne, podle toho, co zaškrtnu ve výběru, tak podle toho mě odešle submit.
tiso
Profil
LMN
Vyzerá to že vôbec nevieš o čom hovoríš...
Submitom odošleš formulár ktorý sa odošle na adresu uvedenú v parametre action, tá je nezávislá na tom čo vo formuláry naklikáš. Odoslaný formulár spracuješ a podľa toho sa rozhodneš čo zobrazíš/urobíš ďalej.
LMN
Profil *
tiso: no, je pravda, že moc o tom submitu nevím...
je teda nějaká možnost celé to všechno shrnout do odkazu? tím myslím i ten formulář. Prostě tak abych měl v adresním řádku rovnou adresu, ve které budou obsaženy i informace o formuláři.
tiso
Profil
Nerozumiem čo presne chceš - chceš mať formulár, alebo chceš mať odkaz?
1. pri formulári nastavíš parameter method="GET"
2. napíšeš odkaz v tvare <a href="stranka.php?parameter=hodnota">text odkazu</a>
Hooonza
Profil *
Já myslím, že chce zjistit stránku, na kterou ho posílá formulář. Ten formulář zřejmě skriptem podle zaškrnuté odpovědi určí action formuláře.

Vezměme třeba tento příklad - tady formulář oznámí, na kterou stránku posílá:

<html>

<head>
<script>
function ukazkam() {
x = document.getElementById('myform');

if (document.forma.kam[0].checked) {y = x.setAttribute('action','http://seznam.cz'); alert('Seznam.cz');};
if (document.forma.kam[1].checked) {y = x.setAttribute('action','http://atlas.cz'); alert('Atlas.cz');};
if (document.forma.kam[2].checked) {y = x.setAttribute('action','http://centrum.cz'); alert('Centrum.cz');};

document.forma.submit();
}
</script>
</head>
<body>
<form method="GET" action="" name=forma id="myform">
A: <input name="kam" type=radio value="a"><br> B: <input name="kam" type=radio value="b"> <br> C: <input name="kam" type=radio value="c">
<input type=button onclick="ukazkam();" value="odeslat">
</form>
</body></html>
LMN
Profil *
Hooonza: jo, super, přesně to sem myslel ;-), díky moc
Hooonza
Profil *
LMN
Cíl odkazu formuláře zjistíš jednoduše pomocí getAttribute():

<html>
<head>
<script>
function ukazkam() {
x = document.getElementById('myform');

if (document.forma.kam[0].checked) {y = x.setAttribute('action','http://seznam.cz');};
if (document.forma.kam[1].checked) {y = x.setAttribute('action','http://atlas.cz'); };
if (document.forma.kam[2].checked) {y = x.setAttribute('action','http://centrum.cz');};

alert(x.getAttribute('action'));

document.forma.submit();
}
</script>
</head><body>

<form method="GET" action="" name=forma id="myform">
A: <input name="kam" type=radio value="a"><br> B: <input name="kam" type=radio value="b"> <br> C: <input name="kam" type=radio value="c">
<input type=button onclick="ukazkam();" value="odeslat">
</form></body></html>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0