« 1 2 »
Autor Zpráva
Jan Václavík
Profil
Lze načíst obrázek z disku aby se zobrazil jako pozadí na stránce? Ono je to asi nějak zakázaný ale jestli se to nedá nějak povolit..
zimmi
Profil
Ne.
nightfish
Profil
EDIT: odpověď byla na nekompletní dotaz
Jan Václavík
Profil
no právě že to nějak nejde, když zadam na netu cestu k obrázku tak se mi nic nezobrazí
nightfish
Profil
jinak bez konkrétního kusu kódu asi nikdo moc konkrétního neřekne...
Jan Václavík
Profil
takto to vyjde ve zdrojovém kódu

<style type="text/css">
body {color:white; background: black url('C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg') no-repeat fixed center 25px;}
</style>
Joker
Profil
Lze načíst obrázek z disku aby se zobrazil jako pozadí na stránce?
No vpodstatě ano, pokud návštěvník má nějaký obrázek na disku a Vy znáte adresu, můžete ho nastavit jako pozadí stránky. Ale na webu to snad nikdo nepoužívá, protože není možné zajistit, aby v počítači návštěvníka ten obrázek na daném místě byl.
Pokud chcete na počítači návštěvníka zobrazit obrázek z disku Vašeho počítače, tak i to je v principu možné, ale musíte k tomu obrázku zajistit přístup přes HTTP. Takže počítač musí mít připojení na Internet, veřejnou IP adresu, nainstalovaný webserver a ten webserver musí mít přístup do adresáře s obrázky.
To už máte ale daleko jednodušší ten obrázek nahrát na server, kde máte i stránku.

body {color:white; background: black url('C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg') no-repeat fixed center 25px;}

Viz výše; bude to fungovat, pokud návštěvník stránky bude mít na disku soubor "C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg". Pro web nepraktické.
Jan Václavík
Profil
plán je takový že jsou na webu nějaká přednastavená pozadí anebo si uživatel vybere nějaké ze svého disku, cesta se uloží do db nebo cookies a načítá se od něj, jestli chcete tak se podívejte na http://rw.ic.cz, přihlašte se loginem:e; heslo:e; Nastavení-Vzhled a tam se to nachazí. Ale pořád mi to nefunguje aby se to načítalo z pc přihlášeného uživatele
tiso
Profil
Jan Václavíkbuď to sprav cez <input type="file"> a upload súboru, alebo tak že človek musí zadať celú cestu k súboru na disku...
Jan Václavík
Profil
zatím je tam jen input type=text, to by mělo stačit, ale když tam dam cestu tak to nezobrazí pozadí
tiso
Profil
Kde ho nezobrazí? Komu ho nezobrazí?
Jan Václavík
Profil
když si tam ( viz výše http://rw.ic.cz) nastavíš pozadí ze svého pc, tak by ho to pak mělo zobrazit ale nejde to i když v kódu je to správně
tiso
Profil
A kde sa to malo zobraziť?Kam sa to malo zapísať?Spracoval si ten formulár, alebo nie?
Jan Václavík
Profil
Jj. Do inputu se napíše cesta k obrázku na disku, to se uloží do databáze a pak hlavní stránka má v kódu:

<style type="text/css">
body {color:white; background: black url('$cesta') no-repeat fixed center 25px;}
</style>

když do $cesta zadám obrázek uložený na nějakém serveru tak to funguje ale když zadám obrázek z disku tak ne
Acci
Profil
Adresa na obrázek na disk se zadáva s file:/// na začátku, tedy:
file:///C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg
tiso
Profil
Podľa mňa vôbec to vôbec do toho kódu nepíšeš, stále tam je stará cesta... Môže byť problém aj s cachovaním stránky...
Joker
Profil
Tak to nevím, ale koukal jsem, že Vám tam moc nesouhlasí počáteční a koncové značky, možná by to mohlo být tím.

Jinak když jsem si udělal jednoduchou testovací stránku a tam zkopíroval tu deklaraci stylu, tak mi to fungovalo.
Joker
Profil
tiso
Mně to fungovalo... akorát po změně nastavení se v tom inputu stále zobrazuje starý obrázek.

Každopádně bych to ale udělal přes upload, protože pak se člověk přihlásí z jiného počítače a je zase bez obrázku.
Jan Václavík
Profil
teď když jsem to zkoušel v IE tak to fachá takhle "file:///c:/apache/htdocs/fg/obr/rwl.jpg" ale v Opeře a Firefoxu ne, u FF je to prý spojený s about:config
Jan Václavík
Profil
tak u FF už jsem to našel http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=65619#65619
Ale pořád u Opery nevim
Bubák
Profil
Já to při pokusech dělám tak, že obrázek (jeho ikonku) přetáhnu myší do Opery a z adresního řádku pak zkopíruju adresu. Pak to funguje v IE, FF i Opeře. localhost je možné vypustit, pak jsou za sebou tři lomítka.
peta
Profil *
Jan Václavík
www.rd2.cz je treba hra na obrazcich z disku zalozena.
Jenze oni generuji celou WWW s tou adresou, takze more a more dat. Ja bych to treba resil javascriptem, kde bych vsechy ./ u img prepsal na cestu, kterou zapisi do nejakeJS promenne.
Kdyz nekdo JS nema, bude mit obrazky ze serveru, kdyz ma, prepise se to na disk.

Konkretne generovani te cesty ted nevim, ale hledal bych o v manualu opery, kdyz ti schazi jen opera.
Nekdy uz jsem to chtel, ale to reseni bude kdesi zapadle :)

IE rikas, ze ti jde:
"file:///c:/apache/htdocs/fg/obr/rwl.jpg"
a pro ostatni bych zkusil
"file:///c:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg"
"file:///C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg"
A resis i cestu pro linux? Jestli ne, tak to je bezcenny reseni, lidi pomalu prechazeji na linux.
peta
Profil *
Nahore HLEDAT: obrazky z disku

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=14 054

c:\pp\style.css
file:///c:\pp\style.css
file://localhost/E:/cesta/cesticka/soubor.xxx

Ale s tim localhost, to musis mit myslim pusteny emulator PHP, treba to moje EasyPHP. Nezkousel jse, mezitim jsem to vyresil asi jinak nebo se problem umlcel :)
Bubák
Profil
Cesta v linuxu:
file://localhost/mnt/hda1/pokus/kresba.gif (localhost lze "tradičně" vynechat)
Takže zas tak velký rozdíl to není. Místo C: je v Linuxu mht/hda1

Jako největší problém bych viděl uživatelsky přívětivé získání cesty ke složce k obrázkům. Ostatní je rutina.
Jan Václavík
Profil
Linux mam též takže to neni problém.. ale jde o to že novější prohlížeče mají nějaké zabezpečení, proti načítání souboru z disku. V IE a Mozille jsem to vyřešil, ale Operu ne, a Konqueror jsem ještě nezkoušel

Jak píše peta.
"file:///c:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg"
"file:///C:\apache\htdocs\fg\obr\rwl.jpg"
tak ani takhle ta cesta nejde
Bubák
Profil
Tak jsem to testnul v Linuxu. Pokud jsem měl HTML soubor na disku, žádný problém, ale s týmž souborem na webu mi to nefungovalo v žádném prohlížeči (Firefox, Konqueror, Opera).
Bubák
Profil
Tak jsem to testnul ve Windows XP. Pokud jsem měl HTML soubor na disku, opět žádný problém, ale s týmž souborem na webu mi to nefungovalo fe Firefofu a Opeře.
IE 6.0 zobrazil, IE 7.0 nemám.
Jan Václavík
Profil
ve firefoxu to jde nastavit ale v Opeře, a Konqueroru nemam tušení
peta
Profil *
Bubák
"Jako největší problém bych viděl uživatelsky přívětivé získání cesty ke složce k obrázkům"
Normalne si nechat poslat pres input type=file nejaky soubor, obrazek. To by mohlo jit, ne? Tam se cesta odesila.

Jan Václavík
"ve firefoxu to jde nastavit"
No, jenze, aby si to nemusel nastavovat sam uzivatel :) Jak pise Bubak, hlavni je, aby si to delalo vsechno samo a nepredpokladalo to genialniho uzivatele.
peta
Profil *
Jan Václavík
Jo, a zkusil jsi to rd2.cz? Tam to funguje uz leta, jen nevim, ktere prohlizece to podporuje.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.