« 1 2 »
Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
dělám stránky naší obce už mám vytvořené menu ale nejde mi psát vedle něj neporadil by mi někdo jak to udělat??? Já vím že je to asi uplně primitivní ale fakt mi to nejde
Casero
Profil
Anonymní
nemáme křištalovou kouli..zkus sem dat link/kod
krteczek
Profil
Anonymní>
http://www.krteczek.czweb.org/jpw/2/index.txt => dvousloupcový layout
http://www.krteczek.czweb.org/jpw/2/styl.txt => css styl pro výše zmíněný kod
krteczek
Anonymní
Profil *
dik
peta
Profil *
Anonymní
Na krteczekuv float opatrne, jiste to ma s chybami, pouzij radeji tabulku. Floatovat tu umi jen par lidi a on mezi nimi zrovna neni. Totez pozicovani.
krteczek
Profil
peta: na Váš neodborný názor nejsem zvědavý, já mám float layout zvládnutý, jsem koder a tohle je jedna ze základních věcí. Jak v html tak v css. Pokud najdete v tom kodu chybu, kvuli níž by se mohl tento layout zhroutit, sem s ní já otestuji popřípadě opravím. Do te doby si své rádobyrady strčte za klobouk!
krteczek
krteczek
Profil
Anonymní: zaregistruj se zde, bude jednodužší vystopovat i další tvé totazy a případně si udělat obrázek o tom na čem děláš a kudy tě směřovat.
krteczek
starburst
Profil
TO KRTECZEK:
jak mam prosimte udelat aby kdyz kliknu na odkaz v levem menu tak aby se mi menila stranka v tom sirokym sloupcu??? ja sem delal stranky http://www.tulaci.com a mam to dělaný pomocí CSS pozicováním ale ten široký sloupec mam vyřešený pomocí IFRAME ale kdyz ta vnitrni stranka je delsi tak mi to udela druhej scrollbar a ten tam proste nechci ale nevim jak z toho ven... neda se to nejak udelat? ze bych treba ten papir udelal nejak aby se dal opakovat na nekonecnou delku a nejak pomoci background repeat y to nakopcil aby se to roztahlo??? nevim ale jak odkazat jinou stranku do DIVu
jestli vis jak tak prosim pomoc
krteczek
Profil
pokud používáš iframe tak tam ten druhy scroolbar bude, ifram má pevně definovanou velikost, takže při větším objemu textu+obrázků to přeteče a objeví se scrool
uvazuj o jine alternativě, pokud je moznost php+mysql tak nejaký redakční system, nebo jen pomocí php a include poskládat stránky (bez db)...
krteczek
starburst
Profil
aha... no ja prave PHP vubec neumim a nechapu... zkousel sem tut na jakpsatweb ale nejak sem to nepochopil... a pres css nebo JS nebo tak nejak by to neslo udelat???
Bubák
Profil
no ja prave PHP vubec neumim
Z celého PHP si klidně vystačíš s jedním jednoduchým příkazem "include"
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include
peta
Profil *
krteczek
Az se naucis floatovat, tak mi dej vedet. Dik.
Podle mne, tva konstrukce bude delat problemy hned v nekolika druzich prohlizecu. Kdo pracuje jen s IE, tak pro mne neni odbornik.

starburst
Pokud pouzivas framy, tak mas <FRAME name="aaa">
A toto aaa uvedes jako target prislusneho odkazu.
<a href="neco.htm" target="aaa"></a>

Pokud chces vyuzivat CSS float, je lepsi pouzit PHPcko skladani stranek.
To vypada tak, ze vsechny stranky prejmenujes na *.php (priponu php)
a pokud chces vlozit nejaky soubor, dela se to pres:
<?php include("menu.php"); ?>
Vic z PHP vetsinou nepotrebujes.
Narozdil od FRAME reseni v menu.php mas jen a pouze HTML (JS) kod toho menu, bez HEAD BODY a podobne.

Jo, slo by vkladat menu/stranku pres JS, ale toto reseni bych nedoporucoval.
krteczek
Profil
peta
krteczek
Az se naucis floatovat, tak mi dej vedet. Dik.
Podle mne, tva konstrukce bude delat problemy hned v nekolika druzich prohlizecu. Kdo pracuje jen s IE, tak pro mne neni odbornik.


1. Žádám Vás abyste mi vykal, spolu jsme husy nepásli.
2. Žádal jsem Vás o konkrétní příklad, ukázku, případně prohlížeč ve kterém se zhroutí, nic z toho jste nedodal, takže platí to co jsem psal výše: Vaše rádobyrady si strčte za klobouk!
krteczek

PS: Můžete mi prosím nhlásit ve kterém prohlížeči se tato stránka zobrazuje nekorektně?
Anonymní
Profil *
4 Peta.

Zajímalo mne proč jste napadal krteczkův layout..

Testoval jsem ho v prohlížečích IE5, IE5.5, IE6, Galeon, Epiphany, Opera 9.01, Firefox 1.5.0.7 a Konqueror 3.5.5. Zajímalo by mne na kolika prohlížečích jste ho testoval vy a na kolika se tento layout zhroutil. Mi se nezhroutil ani na jediném. Děkuji za odpověď.

Pokud budete chtít, doložím screenshoty ze všech zmíněných prohlížečů.
Tímto vás vyzývám k podložení vašeho tvrzení.

Děkuji Chytrex
lmanik
Profil *
Milej Péťo, koncem týdne tě budu očekávat u mě doma, protože kvůli tobě jsem si oprskal celej noťásek, zmuchlal koberec, pochroumal záda(z toho jak jsem smíchy slétl ze židle) a můžeš bejt rád, že nemám žádná vnitřní zranění.

Zajímalo by mě jak jsi přišel k tomu, že krteczek neumí floatovat. Jeho layout je naprosto precizně zpracován, pokud zde budeš tvrdit stále opak a já opět spadnu tak teprve uvidíš.
peta
Profil *
krteczek

"1. Žádám Vás abyste mi vykal"
Zadat muzete
", spolu jsme husy nepásli. "
ale v okamziku, kdy mne zacnete urazet lidi, zadosti odmitam vyhovet.
Presne ten typ, co odpovida vete:
http://www.jakpsatweb.cz/php/moznosti-php.html#dalsi
Tam v odstavci o ASP

"PS: Můžete mi prosím nhlásit ve kterém prohlížeči se tato stránka zobrazuje nekorektně?"
OffTopic, nejsme v Hodnoceni webu. Proste to vim z pohledu na kod a konkretni prohlizec je typu IE.

Anonymní
1. podepsat
2. To je osobni vec, proc napadam chybny layout.
3. Jedna vec je prvni dojem, screenshoot. Druha vec je potom prace, ruzne poskakovani, ztraceni text. Konkretne se jedna o problem s inline-block, pripadne position:relative;

lmanik
:) Podivej, uz mne presla trpelivost se tu dohadovat s takovyma lidma.

---

Zkratka upozornuji, ze krteczekuv layout je podle meho nazoru chybne a at si dava pozor na mozne problemy jim zpusobene.
Hawk. Neminim rozebirat, proc, to jsem tu delal poslednich 5 let a pokazde se tu objevi chybne floatovani, protoze to tam tak ma Janovsky jako ukazkove. Totez je na interval.cz, take ukazkove.
Jinak proti jeho floatu nemam nic osobniho. Kazdy floatuje, jak umi. Nejlepe podle zminenych zdroju.
A protoze je to forum, tak zde muzu pridat svuj nazor na jeho layout, ne? Muze mi nekdo zduvodnit, pro mne hned zacal urazet?
Bubák
Profil
peta
"PS: Můžete mi prosím nhlásit ve kterém prohlížeči se tato stránka zobrazuje nekorektně?"
OffTopic, nejsme v Hodnoceni webu.


A protoze je to forum, tak zde muzu pridat svuj nazor na jeho layout, ne?

Peta, buď napíšeš, v čem je problém, nebo mlč. Otáčíš, jak korouhvička.

krteczek
;-)
starburst
Profil
To Peta:
Ale to co pises je přesně obráceně ne? include je neco misto ramu-to sice ano ale ja potrebuji odkaz nasmerovat do urciteho DIVu. tzn: mam menu
odkaz1
odkaz2
odkaz3



a v pravo mam DIV (samozrejme je to zjednodusene napsano-ve skutecnosti ho mam ten div pozicovánim umístěn) a do toho divu potrebuji nasmerovat ty odkazy a ne vkladat menu do kazde stranky pomoci INCLUDE...

nevim jak to lip vysvetlit... chapes to?
porad prosim....
starburst
Profil
To Krteczek
jak myslis poskladat stranky pomoci PHP INCLUDE? jako ze mam stranku "tady vloz toto" a "tam vloz toto" a vysledek je "tady toto a tam tamto" ale to by se pokazde nacitala cela stranka znovu ne? a neda se nejak udelat aby se ty obrazky teda nacetly uplne vsechny nejak a nenacitali se znovu a znovu???
Bubák
Profil
starburst
Chápeme, co chceš, ale do <div>u prodtě odkaz nasměřovat nejde.
Jsou jen tyto možnosti: www.jakpsatweb.cz/include.html

Každá z nich má svoje výhody a nevýhody. Na nevýhody <iframe> jsi právě narazil.
starburst
Profil
to Bubák
dobre...takze to nejde... udelam to tedy tim INCLUDE.... jenom nechapu jak to mam udelat aby se nenacitala pokazde cela stranka jenom trosku zmenena ( o den hlavni text) ale jinak naprosto stejna( coz je vlastne funkce INCLUDE)
potrebuji nejak udelat to INCLUDE jako promennou aby to includovalo vzdycky podle toho na co kliknu... to jde?
krteczek
Profil
peta:
1. Mohl byste mi prosím říci kterým slůvkem jsem Vás urazil???
2. Mohl byste prosím blíže, na praktické ukázce specifikovat alespoň jednu chybu, kterou jste svým odborným okem odhalil?
3. Když odkazujete na konkrétní větu nekonkrétním
Presne ten typ, co odpovida vete:
http://www.jakpsatweb.cz/php/moznosti-php.html#dalsi
Tam v odstavci o ASP

asi z toho nikdo moudrý nebude, jako z více než 70% (možná i víc) všech Vašich příspěvků v celé této diskuzi. Ano, většinou se jedná o neurčitou radu a odkaz někam do hlubin Vašeho? webu s dodatkem, že to tam někde je...

4. Odkud berete informaci, že pracuji jen v IE?
5. Považujete-li se z odborníka, zjistil byste, že mnou odkázána stránka je jen ten Vámi kritizovaný layout doplněn textem z lorem ipsum generátoru, nežádal jsem o zhodnocení ale o:
Můžete mi prosím nhlásit ve kterém prohlížeči se tato stránka zobrazuje nekorektně? ,
což jste zatím neudělal a tedy vyzývám Vás ještě jednou:

Můžete mi prosím nahlásit ve kterém prohlížeči se tato stránka zobrazuje nekorektně? Popřípadě nám ukázal názorně konstrukci, při které by se mohla zhroutit? (Použijte prosím mého kódu, abyste nemusel pracně vymýšlet svůj).

6. Již jednou jsem Vás žádal o vykání a trvám na tom!
krteczek
Anonymní
Profil *
4 Peta

Ad 1) Pokud jste si nevšiml, dole podpis je a je to můj nick který používám už dlouhá léta.:)
Ad 2) To že je chybný jste zatím nijak nedoložil, takže pokud se zobrazil bezchybně i v IE, chybný není.
Ad 3) Kde jste viděl poskakující či ztracený text? Ta stránka se načítá naprosto v pohodě i na ne příliš rychlé lince.

Toť asi tak vše. Zatím jste jen dokázal očerňovat bez toho, aniž by jste předložil jakýkoliv důkaz pro svá slova. Rozumný člověk si udělá obrázek sám. Tlachy ničím nepodložené, nemají žádnou váhu. Souhlasím s názorem Bubáka.. Buď popište přesně problem, kdy se vyskytuje v tomhle případě, nebo by jste měl mlčet.

Chytrex

PS: Ten podpis je tučně aby jste ho opět nepřehlédl.:)
krteczek
Profil
starburst: možností je spousta, uvedu aspoň jedno řešení i s jednoduchým popisem: http://www.krteczek.czweb.org/jpw/include/
Na té stránce popisuji jakým způsobem se dá z include vytřískat kapitál v podobě snadnější údržby.
Jsou však i lepší možnosti, ty jsou však již náročnější na znalost php (v případě, že si to chceš napsat sám)

Na stránce je použit púvodní skript, jen s jiným obsahem, a malinko upraveným css proti původnímu (na konec css bylo přidáno 6 řádků kodu, aby byla informace na stránce čitelnější, přehlednější, ...). Aby bylo vidět že ten layout to utáhne. Stránku jsem přidal do mých pomůcek pro JPW.
krteczek
peta
Profil *
starburst
Viz Bubak, co pises, to chapeme, ale proste jedine reseni, jak to udelat jsou ramy FRAME / IFRAME a toto reseni se dneska nepouziva. Malokdy, treba ja to mam na napovedu:
http://mracek.hostuju.cz/chat/help/
Praveze reseni s floatem je jedno z tech lepsich, ale je treba je zkombinovat s PHP include, jinak musis rucne do kazde stranky kopirovat cele menu.
Nebo pouzij ramy (frame) se vsemi nevyhodami, ktere s tim souvisi.
rozhodne 1k menu neni zas tak moc, kdyz se prenasi s kazdym souborem. Grafiku a efekty pak resi JS a CSS a ty se obvykle neprenasi podruhe, takze zbyva jen 1k HTML kodu menu.

krteczek
1. ", spolu jsme husy nepásli. "
pisi to po druhe, pasak hus mi prijde jako dost sprosta urazka pro oznaceni mne, ale i tebe.
2. (neco oskliveho). Ale jestli te to zajima, tak jsem neco zminil tomu anonymovi.
3.
" a mám pocit, že jsou i namyšlenější"
5. viz 2
5 b viz 2
6. uz jednou jsem rikal, ze v zadnem pripade. Na foru vykam malokdykomu. viz 3

Anonymní
2 proc? oznamuji mozne problemy s tim layoutem. Nerikam, ze zrovna v te aplikaci, jake je pouzit nebo jej zadavatel pouzije pro sve stranky, ze se problemy projevi.
3 nevidel, jen rikam, ze se to muze stat. A ze to umim udelat tak, aby to bylo ok.
------------
4 - Ja nikoho neocernuji. Opakuji znova. Pouzkazuji na mozne problem jeho floatovaneho layoutu. Nic vic, nic min.
------------
Bubák
Profil
S každým layoutem můžou být problémy. Od toho je kodér, aby je zvládnul.

peta Pomlouváš krteczekův layout. Jestli znáš lepší, sem s ním. To je diskuse.
tiso
Profil
peta spolu jsme husy nepásli = my sa nepoznáme
Neznamená že Ťa niekto nazýva pasákom hús, takže nie je dôvod na urážku. Skôr by si sa mal ospravedlniť ak krteckovi vadí že mu tykáš...
peta
Profil *
Bubák :)
Jak rikam, je to of topic, at si to da do hodnoceni. Tam se treba najde clovek, co umi floatovat a chyby mu napise :)

tiso
Proc bych se omlouval nekomu, kdo mne urazi? U nas si dame par pres... a je to vyreseny.
Jestli si chce vykat, pak forum builder.cz , interval.cz tam jsu taci typci chamurapi a pod, kteri radi lidi urazi a jsou na ne hrubi a pritom by jim nejake vykani mohlo byt jedno. Kdyz chce vykat, at vyka on. Proc bych tim mel trpet ja?

A uz to nerozebirejte. Je to silne mimo tema. Proste to sem nepatri vase nazory na mne.
Upozornuji na mozne problemy, nevylucuji pouziti prave jeho layoutu. To je opravdu vse, co jsem chtel k danemu tematu uz od zacatku.
At si to anonym vyzkousi a posoudi sam, jestli je mu krteckova verze dostacujici nebo se mu neprojevuji nejake nedostatky. Pak bych to mozna byl ochoten resit. To se jeste uvidi...
Anonymní
Profil *
lol peto, ty si kus dmnta ;-)
Anonymní
Profil *
Neporadil by mi prosím Vás někdo, jak mám v DHE Editoru vytvořit hypertextový odkaz???
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0