« 1 2 »
Autor Zpráva
zimmi
Profil
Prosimvas, chtel bych udelat asi neco takoveho:budu mit na svych strankach treba 5externich CSS souboru, a ja bych potreboval, aby kdyz clovek oznaci treba pomoci formulare jiny styl, tak aby se ten styl prepnul.
Chtel bych neco jako ma Pixy na pixy.cz, dival jsem se k nemu do zdrojaku,ale neni to tam.pls,nevite jak na to?
pozn:js neumim:(((((
P.S:ani PHP:((((
bojars
Profil
http://www.mraveniste.org/weblog/css-lampa/

bez javaskriptu to nejde (styleswitcher.js), ale v tom skripte si nájdeš, kde sa to dá definovať.
zimmi
Profil
wow, tak to jsem brutálně nepochopil.
bojars
Profil
zimmi: to lampou (odkazom) nebudeš na Tvojich stránkach zhasínať svetlo, ale meniť štýly, tak ako som to urobil tu:

http://bojars.wz.cz/old/soft/index.html

prepína sa na obdĺžničkoch pod textom "Vzhľad stránky" v menu...
zimmi
Profil
zkusim to pouzit a pochopit,kdyz tak se ozvu s volanim o pomoc:D
zimmi
Profil
Pls neznas nejaky jiny stranky,kde je to jenom pro zmenu stylu, toto s tou lampou nejak nechapu
bojars
Profil
zimmi: tá lampa je len názorný príklad pre zmenu štýlu... čo nechápeš, v hlavičke súboru nahodíš adresy tých tvojich 5 ext štýlov+skriptu, dokonca som teraz pozrel, že v tom skripte netreba robiť nič a potom si pozri ako sú odkazované zmeny, ja to mám takto:

Ext. štýly:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" />
<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" href="blue.css" title="blue" />
<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" href="dark.css" title="dark" />

Odkazy v stránke:

<td class="blue"><a href="#" onclick="setActiveStyleSheet('blue'); return false;">blue</a></td>

<td class="black"><a href="#" onclick="setActiveStyleSheet('dark'); return false;">dark</a></td>

<td class="light"><a href="#" onclick="handleStyleSheet(); return false;">default</a></td>

... môže to byť jednoduchšie???
zimmi
Profil
a mas v hlavicce hozeny i ten link na ten js soubor?
bojars
Profil
zimmi jasssnééé:

<script type="text/javascript" src="styleswitcher.js"></script>
zimmi
Profil
mmnt,vyzkousim a uvidim
meca
Profil
No s tim js se to myslim neukládá, takže by se návštěvník stejně při další návštěvě viděl stejnej styl.... a když to chceš mít jako pixy, proč to jako pixy neuděláš? ;)
zimmi
Profil
Pac to po pixym nechapu.
bojars:co vsechno mam zmenit v tom stylesswitcher.js????
bojars
Profil
meca: v tom skripte je medziným aj toto.

function createCookie(name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000));
var expires = "; expires="+date.toGMTString();
}
else expires = "";
document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
}

function readCookie(name) {
var nameEQ = name + "=";
var ca = document.cookie.split(';');
for(var i=0;i < ca.length;i++) {
var c = ca[i];
while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
}
return null;
}

...takže sa ukladá...
meca
Profil
Njn... svět je plnej překvapení ;) ...

Tak musim vytáhnout druhej argument... Kdo bude mít vyplí JS má smůlu ;)
bojars
Profil
zimmi

IMHO: Netreba meniť nič.
zimmi
Profil
ale musis prece zmenit nejaky ty nazvy tam,ne????oni tam nekde maji 'tma', tak ja bych za to mel dosadit napriklad 'styl2',ne????
bojars
Profil
meca: smolu bude mať, keď bude mať vypnuté aj štýly. Thread bol:

tam.pls,nevite jak na to?
pozn:js neumim:(((((
P.S:ani PHP:((((

... a javaskript nepotrebuje zimmi v tomto prípade ovládať...
bojars
Profil
zimmi: ja som to nezmenil a ide to aj tak.... pozri link. JS veľmi neovládam, ale myslím, že je tam atribút :

if(a.getAttribute("rel").indexOf("style") != -1 && a.getAttribute("title"))

...takže skript sa ním riadi...
zimmi
Profil
proste to nefunguje
Fred
Profil
bojars
môže to byť jednoduchšie??? trochu jo, stačí. Prohřešek id u stylu validátoru nějak nevadí ;-)
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,projection" id="styl1" href="styl1.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,projection" id="styl2" href="styl2.css" />

<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
function styl(that) {
for(var i=1;sheet=document.getElementsByTagName('style')[i];i++) sheet.disabled=true;
if(that) document.getElementById(that).disabled=false;
}
window.onload=styl
//]]>
</script>

<select onchange="eval(this.value);this.blur()" id="languages">
<option value="styl('styl1')">times</option>
<option value="styl('styl2')">trebuchet</option>
</select>
zimmi
Profil
kluciiiiiii, me je uplne jedno co je nejlehci, ja bych jen chtel aby to fungovalo
zimmi
Profil
window.onload=styl
ma za tim byt strednik nebo ne?
zimmi
Profil
chjo, tak ta Fredova varianta taky nefunguje,béééééééééééééééé
Fred
Profil
zimmi A přidal jsi ke stylům id ? Kde to máš dej sem odkaz
bojars
Profil
Fred: na Teba sa nechytám. Sssom len poradil spôsob, akým som to riešil ja.
:-)
(a tááák som si myslel, že je to dobré...)

zimmi: Ty si už len vyberať môžeš, fungovať Ti to bude obidvoje...
Fred
Profil
bojars Zapomněl jsem dodat, že to není z mé hlavy, je to z nějakého fóra, jen nemůžu najít původní zdroj

zimmi
Tady http://xy.wz.cz/switcher-css.htm jsem to narychlo uplodoval, můžeš si to vyzkoušet ;-)
zimmi
Profil
hele tak znova:
mam csska:styl.css-hlavni
styl2.css-alternativni
styl3.css-alternativni

A ja jen chci, aby kdyz kliknu na nejake tlacitko nebo nejakym vyberovym tlacitkem nebo tak nejak, se zmenil styl. Pomoci JavaScriptu.
Na netu to neni.

Jste schopni mi nejak pomoct a napsat mi ten javascript a presne mi napsat, kam mam napsat jakej nazev tech stylu, aby to fungovalo???
Jestli jo, tak moc dekuju
Fred
Profil
Já nevím proč ti to nefunguje to už je na obligátní věšteckou kouli , kdyžtak se ještě můžeš mrknout sem http://www.stichpunkt.de/css/switch.html dole na stránce je seznam různých řešení přepínačů stylu
zimmi
Profil
neumim nemecky:((
na tom xy.wz.cz- podle ceho se davaji ty identifikatory k tem css?
meca
Profil
zimny > <link ... bla bla... title="popis" /> ... myslim ;)
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.