Autor Zpráva
starburst
Profil
lidicky jak mam udelat v PHP nejakou jednoduchou galerii aby se mi nejak samy vypsali fotky na stranku nejlip jako tabulka cca 100x150 s trema kolonkama(nahore je foto, pod tim nazev a dole popis) ale aby to bylo nejak mozny upravovat a zasazovat do stranky... jde mi o to abych mel v adresářích fotky a kdyz vyvolam akci tak aby to zobrazilo vsechny fotky v tom adresaru a kdyz tam treba za mesic nejakou pridam tak aby aby to samo nacetlo ty dalsi....pls help...nechci stahovat hotovy galerie... neda se do nich pridavat fotky a musi se to delat vzdycky cely znova a navic se nedaji zapasovat poradne do stranky...

diky
joejoe
Profil *
mno pokud si to chces napsat sam, tak to neni az takovy problem:
staci se podivat do manualu php na funkce pro praci se soubory (opendir, readdir, closedir)
a na funkce pro praci s obrazky (getimagesize, imagecopyresampled)

nejak nerozumim te posledni poznamce: proc by nemelo byt mozne pridavat do hotovych galerii fotky? myslel jsem si, ze je to jejich hlavni ucel.

muzes se treba inspirovat tim jak jsem to delal kdysi ja:
http://www.volny.cz/joejoe/download/jphotos.rar

pokud bys chtel neco slozitejsiho, tak treba http://coppermine-gallery.net/
starburst
Profil
tak ten jphotos.rar sem vubec nerozbehl....at sem otevrel jakoukoliv stranku z toho adresare tak mi to napsalo bud chyby a nebo vubec nic...
tak ja nevim... no napsat sam si to nechci protoze to jeste poradne neumim...s php zacinam...ale nejakou sablonku bych bral....
jenze kdyz pouziju hotovy galerky tak to je cela hotova stranka ale ja to potrebuju zapasovat do me stranky aby to tam sedlo i stylove to znamena ze ju musim upravit po graficke coz udelanou jaksi nedokazu......
joejoe
Profil *
duvodu proc by to nemohlo chodit je vic:
- nejcastejsi problem je opravneni (FAR-FTP File->Atributes -> Access Mode, TC Files - Change attributes)
(skript se snazi vytvorit slozku s nahledy fotek - chyba u mkdir(), imagecreate() )
- dalsim moznym problemem muze byt, ze server nepodporuje GD2 == neumi pracovat s obrazky
je mozne ze to je vypnute v php.ini
- dalsi moznost je nejaka hodne stara nebo hodne nova verze php

Mas v podstate 2 moznosti:
- bud se toho naucit jenom malinko a rozchodit nejakou hotovou galerii
- nebo se toho naucit trosku vic a vytvorit si vlastni galerii
starburst
Profil
no tak na to abych rozchodil galerii ale potrebuju trosku vic nez jen trosku se naucit php... no ale nemate nekdo jednoduchou galerku kterou nekdo treba nekdy delal abych to mohl pouzit???
Rellik
Profil *
Nazdar. Jestli chces opravdu jednoduchou galerii ktera sama nacte vsechny fotky, udela nahledy a po pridani dalsi fotky ji automaticky prida tak tady najdes presne co potrebujes... staci nahrat fotky... http://firstpage.profitux.cz/?page=download
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0