Autor Zpráva
starburst
Profil
da se nejakym zpusobem vlozit pouze cast kodu ze souboru pomoci php include nebo musim vkladat vzdy cely jeden soubor??? jse mi to to kdyz delam stranku tak mam v podstate kazdy kousek v samostatnem souboru a vysledek je milion PHP souboru a strasnej zmatek... da se nejakym zpusobem vlozit pouze cast kodu z jednoho souboru a nekam jinak zase ta druha??? jen me to tak napadlo pro prehlednost... sem totiz s php naprostej zacatecnik a chtel bych si udelat soubor tabulek a ty tabulky mit zvlast (nacitane pomoci php) abych mohl menit jejich vlastnosti jednoduse a pouze obsah mam kazdy zvlast a vznikne z toho ze mam kazdy "řádek" te tabulky v samostatnem souboru... vim ze to jde udelat i jinak ale jak sem rekl...sem zacatecnik a na vic si zatim netroufam...
peta
Profil *
"a vysledek je milion PHP souboru a strasnej zmatek... "
To vubec nevadi, kdyz si to dobre pojmenujes:
chat-menu
chat-index
profil-edit
profil-editform.inc (protoze jej vkladam do show i edit)
profil-edit.z (jakoze zpracuj, cili treba akce pridej, smaz, zmen)
profil-show
photo-edit
photo-editform.inc
photo-edit.z
photo-show
photoupload.inc (knihovna pro praci s foto, orezani, ruzne formaty jako bmp, gif, jpg)

S temi tabulkami, kdo vi, jak to mas resene, jestli pres echo nebo jak, ale v podstate by to slo:
$x = 5;
include("aaa.php");
-------
aaa.php
<?php if ($x==5) { ?>

<table><tr>...

<?php } else if ($x==4) { ?>
starburst
Profil
S temi tabulkami, kdo vi, jak to mas resene, jestli pres echo nebo jak, ale v podstate by to slo:
$x = 5;
include("aaa.php");
-------
aaa.php
<?php if ($x==5) { ?>

<table><tr>...

<?php } else if ($x==4) { ?>


to Peta

no mam klasickou tabulku jako by si ji vytvoril ve frontpage a rozsekanou na casti a pak mam vzdycky soubor kde je nahore include zacatek stranky hned pod tim mam include zacatku tabulky az po nazev obrazku kterej chci v te horni bunce pak mam napsanej ten nazev obrazku a hned za tim dalsi include stredove casti tabulky az po text v ni... ten text mam zase napsanej a za textem mam dalsi include konce tabulky a dalsi include konce stranky.... proste hruza... asi to bude tezsi na pochopeni...

a tak sem myslel ze bych udelal proste jeden soubor s tou tabulkou a includoval vzdycky jenom treba ten radek kterej zrovna potrebuju... ale v tom co si napsal se nevyznam:-(
Joker
Profil
starburst
Jestli chcete mít kousky kódu, které se vkládají na různá místa, tak od toho jsou funkce, případně objekty

Jestli chcete něco na způsob HTML šablon, tak to je jednodušší a přehlednější dávat do samostatných souborů.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.