Autor Zpráva
cheva
Profil
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, zda lze nějak zrušit mezery mezi obrázky v jednotlivých buňkách tabulky, tzn. aby obrázky byly vedle sebe "nalepené" bez mezer barvy pozadí. Zkoušela jsem zadat v <td> cellspacing a cellpadding nula i ve vzdáleném souboru CCS margin nula, ale nepomohlo to.
Díky
Anonymní
Profil *
Pokud ty obrázky nemáš na pozadí, ale přímo vložené v buňkách, tak jim dej
v HTML border="0"
nebo CSS img {border:0px nebo none;}
cheva
Profil
Já mám v CSS pod divem:
.hlavicka img {border-width: 1px; border-color: #fff}
Chtěla jsem, aby sépiové obrázky měly 1px bílý rámeček - který se mi mimochodem kolem obrázků neobjevil :-(
Ale i když jsem to vymazala a místo toho dala dle tvé rady
.hlavicka img {border:0px}
tak se nic nezměnilo. Barva pozadí (tak 5px) mezi obrázky zůstala...

Změnilo by se něco, kdybych dala obrázky jako pozadí buněk?
Bubák
Profil
Mám dojem, že některé prohlížeče na to, co chceš, vyžadují kód bez mezer mezi tagy <tr> a <img>

<tr><img ....></tr>
<tr><img ....></tr>
Bubák
Profil
Změnilo by se něco, kdybych dala obrázky jako pozadí buněk?
Musela bys zajistit, aby buňky měly potřebný rozměr, dát jim výšku a šířku, buď jako atribut buňky, nebo pomocí CSS.
Anonymní
Profil *
Tak zkus ještě ještě:

A to vkládáš DIVy do TD nebo naopak? U vnitřních prvků bych vynuloval margin a u obalu padding. je tam spousta možností, co by to mohlo být. A doporučuju něco z té struktury odstranit, nejlépe tabulku.

Pokud tam chceš mít bílý rámeček, tak zkus img {margin:0px; border: 1px solid #fff;}. Mě to tak funguje vždycky.

A mrkni jestli nemáš jinde v CSS nastavené vlastnosti u img nějak obecněji.
ladik
Profil *
Zadej v CSS: td {padding: 0px;}
cheva
Profil
<p>@Bubák
- Mezi td a img žádné mezery nemám

<p>@Anonymní
- Divem mám obalenou tabulku - hlavičku webové stránky, než ji rozdělím na menu vlevo a obsah vpravo (Menu: <div style="float: left; width: 120px;">)

<br>- No jinak img mám nastavené obecně jinak (pouze border-width: 1px;). Myslela jsem ale, že když pak mám div (to je ta .hlavicka img{}), že se mi tím obecně definované vlastnosti ruší.

<br>- Původně jsem v hlavičce ani Menu žádnou tabulku neměla (vím, že to na JPW nedoporučovali) - ale současný vzhled mojich webovek mě už nebaví...www.chevert.profitux.cz. Chci udělat podobný styl hlavičky a levého Menu jako je na <u>http://www.charita.cz/</u> (s obsahem to nemá co dělat, objevila jsem to náhodou), jenže Hlavičku s obrázky vedle sebe a Menu s čarami mezi položkami jinak nejsem schopná udělat... Jen možná ve Photofiltre nějakými složitými úpravami obrázků bych obrázky byla schopna sloučit do jednoho dlouhého.

<p>@ladik
- Ja to mám takto (ano, lehce prasácky, uznávám - ale zkoušela jsem, co to udělá - a ono nic):
<td width="88px" cellspacing="0" cellppadding="0"><img....

<p>Nic, co jste mi tu napsali (a vyzkoušela jsem poctivě všechno), mi nefunguje.
cheva
Profil
Hurá, aspoň ty bílé rámečky v hlavičce už jsou...nicméně pořád je mezi nimi to pozadí...
Anonymní
Profil *
Menu s čarami mezi položkami jinak nejsem schopná udělat...

Menu:
menu {style="list-style-type: none; }
li {border: 1px 0px 0px 0px /*to je ta čára 1px široká*/ solid #fff; display: block, width:jánevímtřeba50px; }
li a {width:jánevímtřeba50px; display:block; background: #xxx; color: #yyy;}
li a:hover {backgound:#xxy; color:#yyz}

nebo:

menu {background:#něco}
ul {background:něco jiného; margin-bottom:1px /*a už tam máš čáru mezi širokou 1px;*/}

Hlavička:
Můžeš ostylovat třeba <h1>
h1 {display:block width:100%; height:kolikchcešpx; background: #ňňň url('odkudchceš/jakýchceč.jpg') center top no-repeat; color:#ččč; font-family: 'Trpaslik Narrow CZ' Verdana sans-serif;}

Plácám to jen tak, zkus si s tím pohrát a neboj se toho, rozkuchej to, prozkoušej to.
cheva
Profil
Tybláho,
to mám celej víkend co dělat... :-)
Zkusím, uvidím.
Dík

Mmch: ta hlavička je zatím jen z obrázků...pokud jsem pochopila aspoň část toho, co mám od tebe, tak se jedná o nadpis <h1>, ten používám na svých stránkách v pravé části hlavní stránky (vpravo od menu).
V té hlavičce mi šlo spíš o to, jak nacpat vedle sebe pět obrázků s 1px bílým rámečkem (na té charitě.cz mají jen 1 dlouhý obr.), třeba k nim časem přidám nějaké odkazy

Co dělá "display:block"? Anebo ne, já si to zjistím tady na JPW :-) ... AHA!
cheva
Profil
Dotaz: menu je regulérní položka CSS??
Já ji mám spíš informačně jako kus divu:
.menu třeba li {...}

Jaký je pak rozdíl mezi seznamem ul a menu? Nenašla jsem to na JPW - tam o menu bylo málo, sám autor JPW píše:
"Tyto tagy funkcí ani zobrazením neumím odlišit od <ul>, zobrazují a chovají se totiž ve všech směrech naprosto stejně."
Tak já to možná nebudu řešit a nechám to jak jsem původně měla (ul) a změním jen údaje podle tvého návrhu...
Anonymní
Profil *
Na JPW je všechno, co potřebuješ.
cheva
Profil
Jo, a řádek
li a:hover {backgound:#xxy; color:#yyz}
se PSPadu vůbec nelíbí (i když tam zadám nějakou barvu), konkrétně to background
- není možné barvu pozadí toho seznamu nastavit jinak? Přímo v položce <li> to taky nejde.
Chtěla bych, aby pozadí zůstávalo stejné, při hover se jen změnila barva textu.
cheva
Profil
Pardon, jen chyba pravopisu...
cheva
Profil
Nevím proč, ale ta čára mezi položkami menu se nezobrazuje.
Ta šířka width: těchtřeba 50px je o šířce té čáry nebo celé položky?
Pokud čáry, budu muset zadefinovat šířku položky...

Stejně tak mi najednou nefuguje (ač před úpravami ano) obrázek jako odrážka položek:
ul {list-style-image: url('images/meena_mini.jpg')} - cesta je správná
cheva
Profil
"Na JPW je všechno, co potřebuješ."

Jestli bylo myšleno rozdíl mezi menu a ul, tak to jsem fakt nenašla.
Tím pádem ani nechápu proč dělat dva seznamy (to je ta druhá uváděná možnost):
jeden menu a druhý ul

Nevím, jestli mi to nefunguje kvůli tomu, že to celé mám pod divem "menu"
(.menu li {border: 1px 0px 0px 0px /*to je ta čára 1px široká*/ solid....)
Anonymní
Profil *
A co tohle?
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" bgcolor="#000000">
:-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.