Autor Zpráva
mareek
Profil *
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Mám PHP skript který ukládá text z textarea do textového souboru a zpětně ten text ze souboru načítá do textarea...ten skript vypadá takhle:
<?php

if(get_magic_quotes_gpc()) $textik = stripslashes($_POST['textik']);
else $textik = $_POST['textik'];

$soubor = 'soubor.txt';
if (!File_Exists ($soubor)) exit("Nelze nalézt soubor.");
if ($_POST['submit']) {
$klika = fopen( $soubor, 'w');
// zamykaní funguje pouze na serverech typu Unix/Linux
//$zamek = flock ($klika, LOCK_EX);
//if ($zamek == false) {exit ('Nelze zamknout soubor. Zkuste znovu.');}
//
if ($klika == false) {exit ("Nelze otevřít textový soubor pro zápis.");}
fputs($klika, $textik, strlen($textik));
//flock ($klika, LOCK_UN);
fclose($klika);
echo "Soubor byl upraven: ", date('d.m.Y H:i:s');
}
?>
<form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" name="form" method="post">
<textarea cols="30" rows="5" name="textik"><?php $pole = file($soubor); while (list ($cisloRadku, $radek) = each ($pole)) echo($radek); ?></textarea>
<input type="submit" name="submit" value=" Uložit ">
</form>

No a já bych potřeboval abych měl na stránce 56 těch textarea a každá se uložila do jinýho souboru...šlo by to tak že bych si ten skript kopíroval pod sebe a akorát přepsal v každým názvy souboru a očísloval proměný atd. Jenže to bych pak musel pokaždý odmačkat těch 56 tlačítek "Uložit" což je docela síla. Nešlo by to aby se ten skript nějak předělal abych měl 56x textarea a jen jedno tlačítko Uložit a když ho zmáčknu tak aby se text z každý textarey uložil do souboru pro každou textareu určenýho ? Prosím o ukázku skriptu (samo že ne s 56 kusy textarey ale stačej dvě pro ukázku) protože v PHP se neorientuju a tento skript jsem našel na netu.
Děkuji Marek.
Joker
já bych potřeboval abych měl na stránce 56 těch textarea a každá se uložila do jinýho souboru
Přijde mi to jako dost úchylný požadavek. Máte pro to nějaký zvláštní důvod?

Jenže to bych pak musel pokaždý odmačkat těch 56 tlačítek "Uložit" což je docela síla.
Proč? Dyť soubor se ukládá na server a tam jeho uložení nemusíte potvrzovat, néé?
Aháá, nebo myslíte formulářová tlačítka? No tak to prostě dejte všechno do jednoho formuláře... s různými jmény, samozřejmě.

Mimochodem, možná by to chtělo ten text před uložením (načtením) překontrolovat, když by uložený text byl: </textarea>*nějaký HTML kód* tak to může na stránce udělat docela paseku...
mareek
Profil *
Děkuji za označení mého nápadu na redakční systém pro správu 56 textových souborů za "úchylný" ale už sem si to pořešil sám.
S pozdravem Marek.
tiso
mareek
Ak to riešiš takto - v jednom súbore máš naraz 56x textareu, tak potom to "úchylné" pripadá i mne. Skôr by som tam dal zoznam súborov a po kliknutí na jeden z nich zobrazil a upravoval len ten jeden. Alebo máš špeciálny dôvod na to že ich tam máš naraz?
Joker
mareek
Děkuji za označení mého nápadu na redakční systém pro správu 56 textových souborů za "úchylný" ale už sem si to pořešil sám.
Nz. Ale doufám, že jste můj příspěvek dočetl i za slovo "úchylný" ;-)
Jinak samozřejmě nevím jak je to přesně udělané, ovšem nastíněný koncept stránky s 56x textarea, kam se zadává nějaký text a ten text se pak ukládá do 56 různých souborů... to ve mně vzbuzuje určitou nedůvěru.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0