Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jindra Kovář Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 3. 2005, 13:43:23
Dobrý den,
mám vytvořené stránky s rámy, v jednom rámu je menu. V druhém rámu se zobrazují různé stránky podle toho, co uživatel zvolí v menu. Nyní stojím před problémem, jakou adresu (odkaz) bych měl použít stránce na úplně URL, pokud bych chtěl zachovat vzhled stránek včetně rámů a přitom zobrazit jinou než výchozí stránku definovanou v sekci frames. Určitě to půjde přeprogramováním stránky z rámů na kaskádový styl (to jsem si předběžně pročetl na tomto webu), ale jelikož stránky dělám po večer a tvorbou webů se neživím, nešlo by něco jednoduššího ? P.S. Jedná se o stránky sportovního oddílu, kde jsou informace o závodech. Odkaz na ně bych potřeboval umístit do pozvánky, nerad bych ale omezil případné zájemce o další informace pomocí menu, tak jako k tomu dojde, když do textu umístím přímo URL stránky se závody. |
||
flying gentleman Profil |
#2 · Zasláno: 2. 3. 2005, 13:45:04
at se snazim jak se snazim, nechapu co vlastne chces.
pls pls zkus to vysvetlit jeste jednou a kdyz tak prihod url |
||
meca Profil |
#3 · Zasláno: 2. 3. 2005, 13:46:26
Jooo... to právě s rámam nejde a jesli jo, je to hovadina na entou... Skus se podívat nainclude ...
|
||
Kráťa Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2005, 14:03:53
Buď v pozvánce dopíšeš cestu, jak se tam ze základní adresy proklikat, nebo dáš přímo odkaz na konkrétní stránku (v menu klikni pravou myší a dej "otevřít v novém okně", načež opiš adresu), ale bude to bez rámů. Pouze ta stránka bez menu.
|
||
Jindra Kovář Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 3. 2005, 21:17:53
Děkuji za odkaz "Kráťovi". Že to budu muset předělat, jsem tak nějak ve skrytu duše očekával. Odpoledne jsem ještě zkoušel přeformulovat můj původní dotaz v Google a Jyxu a našel jsem, že hlavní nevýhoda rámů na stránce je právě nemožnost vložit odkaz na jinou stránku než výchozí, aniž bych porušil celkový vzhled ("design") stránek a ztratil např. menu. Asi nejméně bolestné budou <iframe>...</iframe>, skripty nemám v hostingu dostupné...
Pro Flying gentleman: V původním dotazu je i několik překlepů, pokusím se to doplnit. Vytvořil jsem před několika lety stránky sportovního oddílu. Na stránkách jsou použity rámy, úvodní (výchozí) vzhled je vodorovné menu nahoře, pod ním uvítání. V menu jsou odkazy na konkrétní dílčí stránky, které se zobrazují do rámu pod menu (spáchané dílo je na http://sweb.cz/kct.ob/index.html). Mimo jiné jsou tam informace o závodech, které budeme pořádat na jaře. Nyní mám problém, protože do celostátního kalendáře závodů mám dát odkaz, vedoucí přímo na informace o závodech a nikoliv na úvodní stránku oddílu, jak to šlo do loňska. Když jako odkaz poskytnu stránku přímo se závody, kdo na odkaz klikne, dozví se sice potřebné o závodech, neuvidí ale zbytek (mapy, kontakty apod.). No nic, po večer to předělám, snad bude zase na pár let pokoj.... |
||
Kráťa Profil |
#6 · Zasláno: 2. 3. 2005, 22:47:34
Já jsem měl stejný oříšek. Nakonec jsem to vyřešil tak, že v každém souboru mám iframe, do kterého se načítá původní soubor s menu.
Ani to nedá moc práce to předělat. prostě atačí dát hned za ,body. tu definici iframe do všech souborů. Udělal jsem to (mám menu vlevo): <iframe src="menu.html" width=115 height=2490 frameborder="0" align="left" scrolling=no name=menu> </iframe> a rámy jsou fuč, odkazy se můžou dávat kamkoli a menu tam vždy je. www.srandovnik.wz.cz |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0