| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| sirkubador Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 11. 2006, 16:20:20
Mám systém na přidáváni článků, který pracuje s náhledy. Uživatel něco zadá a jemu to ukáže výsledek, jak to bude v reálu vypadat a dá mu to vybrat mezi odesláním a doupravením. No a já bych potřeboval nějak(metoda GET nepřipadá v úvahu) dostat ta na zkoušku odeslaná data zpátky do formuláře pro přidání, aby se mohla upravovat, a nebo je dostat do odesílacího skriptu na jiné stránce. Přišel jsem na tři řešení: Buď je jako proměnné hodit do session a po vstupu na ony dvě stránky (skript a formulář) je zařadit a unsetovat, nebo si vytvořit v databázi jakousi mezitabulku, do které bych ukládal nedodělané články, což se mi moc nelíbí, nebo tam fláknout ten formulář znovu, ať si milý uživatel opraví co chce a odešle to natvrdo, což není tak špatné, ale nevim, jestli jedna oprava bude uživateli stačit(a pak další při editaci....). Nejde to náhodou vyřešit nějak elegantněji?
|
||
| k Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 11. 2006, 16:33:12
Nebo tam hodit tlacitko upravit a odeslat. Kazdy s jinym 'name' a podle toho poznas na co klikl a taky se podle toho zachovat:)
|
||
| k Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 11. 2006, 16:34:23
Eh samo formularovy tlacitka a to co vyplnil nacpat do hidden fields.
|
||
| Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 13. 11. 2006, 16:39:35
sirkubador
Můžeš to uložit do db s příznakem náhled a přenášet pouze identifikátor záznamu. |
||
| peta Profil * |
#5 · Zasláno: 13. 11. 2006, 17:52:31
sirkubador
- JS: cookies, frames (objekt window) - PHP: SESSION, POST, rozsahlejsi data do SQL - SQL: Nedodelane clanky oznacit priznakem publikovat ano/ne - Generovani nahledu se da resit i pres JS window.open() v novem okne, pokud se JS smi pouzit. |
||
| sirkubador Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 11. 2006, 21:40:21
Díky za odpovědi - hidden fields - to me napadlo uz driv, pak jsem to zavrhl řka: určitě se něco elegantnějšího najde, než tam znovu rvát formulář. Databázi bych se raději vyhnul, nebo bych to tam nějak zaonačil s dočasností, protože bych byl rád, kdyby byl objem dat v ní co nejmenší. JS říkám ano, když pomáhá a usnadňuje, ale jenom když se bez něj může uživatel obejít... Databáze - příznak publikovat - ano/ne je zajímavá myšlenka, bohužel pro ní nemám další využití a další příznak k těm stávajícím přidávat nechci(snad je to pochopitelné) - jinak ten nahled je opravdu jenom kvůli autorovým chybám. Zajímala by mě metoda POST - jak tedy na ní bez formuláře? Zatím jsem pro sessions, ale mohu si dovolit přenést jenom tak článek o tisíci řádků? Nejak jsem se nikde nedočetl, jak je velikostně limitovaná... Ale přinejhorším tam mohu koneckonců dát i ten další naplněný formulář. Ono koneckoncu autor si může ten článek i dodatečně doeditovat, tak by to neměl být až takový problém. Ještě jednou díky za reakce, inspiraci a náměty.
|
||
| Hugo Profil |
#7 · Zasláno: 14. 11. 2006, 05:24:20
Databáze - příznak publikovat - ano/ne je zajímavá myšlenka, bohužel pro ní nemám další využití a další příznak k těm stávajícím přidávat nechci(snad je to pochopitelné)
Nějaký rozumný důvod? Pokud nejsi na freehostingu, tak se snad o velikost db bát nemusíš a tímto způsobem je to řešené u dost velkého počtu systémů. Výhoda je, že se k uživatel dostane k upravené verzi i po výpadku proudu, zaseknutí compu apod. Navíc, není přece problém spouštět cronem skript, který z db vymaže neaktuální záznamy, tím si zachováš i rozumnou velikost db. |
||
| sirkubador Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 11. 2006, 16:28:48
rozumný důvod? No těch databázových sloupců je už poměrně dost... cca 8 nebo 9. Když bych měl přidávat další příznak - hmm, nevim, jestli to nejni trochu komplikace co se ostatního kódu týče, ale tak taky možnost. Jinak s cronem moc zkusenosti nemam... Omezení tam jisté je, nějakých těch 100-200 MB na databazi, na to, že bych tam chtěl ukládat veškeré texty... mělo by to stačit... koneckoncu je taky pravda, že si budu moct dovolit přejít, když bude muj projekt tak navstevovan, ze se to naplni. Jinak je dost neobvykle, ze by to padalo primo v tom, asi tak, jako ze nebude mit vsupujici zapnuté cookies.(A pak mi promiňte, ale argument o velkém poctu systemu neni až zas tak smerodatný) Jak rikam, diky, mam o cem premyslet, moznych reseni je dost.
|
||
| Hugo Profil |
#9 · Zasláno: 14. 11. 2006, 16:39:43
sirkubador
8-9 sloupcu není u mysql zas taková hrůza. Ad systémy) Měl jsem na mysli spíš aplikace než OS. Ukládání náhledů do db s příznakem, že nejde o finální verzi se používá poměrně často. |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0