Autor Zpráva
FLyy
Profil *
Jak psal sam velky boss:
Inu, jsou dva druhy php počítadel. Obrázková a includovací.
Pokud váš php skript generuje obrázek, tak se do html vkládá jako obrázek:

<img src="ten-php-skript.php">

Pokud je to jenom nějaká komponenta, která se má vyhodnocovat při odesílání, vkládá se většinou includem:

<?
include "./ten-php-skript.php"
?>


S uvedenym souhlasim ale zaroven mam jeden dotaz. Napisu proc mi ani jedno nevyhovuje, v prvnim pripade to neni spravne sematicky, proc by cislo muselo byt prezentovano obrazkem, ani z hhlediska pristupnosti to neni dobre. A navic se to neda formatovat, stylovat a tak.

V druhem pripade je nutne SERVRU naznacit, ze jde o php ne o html. Coz sice obnasi 'jen' zmenu koncovky, ale nechtenou a nezadouci...Proste bych nerad!

Da se to samosebou resit pres mod_rewrite a pravidlo v .htaccess ale muj hosting to nepodporuje a menit ho 'zatim' nechci.

Je nejake jine reseni jak mit pocitadlo jako text, trebas v malinke v paticce? Napadlo mne vlozit ho pres
iframe, ale nevim je-li to rozumne a validni v XHTML1.1 strict.

A co udelat to tak, ze budu 'nejak' sledovat pozadavky na jiny element stranky, trebas obrazek ktery tam ma byt (logo) nebo pruhledny jednopixelovy gif a potom proste zmenim kus toho 'statickeho html' souboru? mysleno tak ze necim iniciovany php skript prepise kus index.html. Pri pristi navsteve uz tam bude 'staticky' ale presto pismem inkrementovane cislo.
Leo
Profil
Pokud to chapu, tak chcete mit textove pocitadlo na strance, ktera neni generovana dynamicky (treba pomoci php). Napada me jedine JavaScript. Mimochodem, myslite si, ze u pocitadla hraje nejakou roli pristupnost? Podle me je to jen graficky doplnek, zadna podstatna informace, bez ktere by uzivatel (narozdil od nekterych jesitnych majitelu stranek) nemohl zit, Leo
Yuhů
Profil
tento dotaz je povahy náboženské. To je jako řešit, jestli je ryba postní jídlo nebo není. Je to dotaz legitimní, ale neznám na něj odpověď.

Problémy typu:
"to neni spravne sematicky,"
"obnasi 'jen' zmenu koncovky, ale nechtenou a nezadouci...",
jsou mi bytostně cizí. Nerozumím jim. Důležité je, aby to fungovalo.

Na includování souboru není nic špatného. Jestli je problém pouze v koncovce includovaného souboru, tak to prostě žádný problém není. Ten soubor se nikam neposílá. Navíc to vůbec nemusí být děláno includem a pokud ano, může se ten sobor jmenovat třeba pocitadlo.kocourek.

Problematika počitadla ve skutečnosti zahrnuje tři věci:
1. započtení návštěvy
2. zobrazení počtu na stránce
3. statistiky

Všechny tyto kroky se mohou v praxi naprosto oddělit, takže ano, jako počitadlo se dá použít třeba údaj o tom, kolikrát bylo staženo logo. Jeví se mi to v tu chvíli jako nechutně překombinované.

Na použití javacriptu nebo iframe nevidím nic semanticky čistšího než na použití obrázku. Ale jak říkám, je to věc víry.
Anonymní
Profil *
:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.