Autor Zpráva
Onecar
Profil
Zdravím, potřeboval bych pomoc.

http://bestclass.php5.cz/blog.php?subaction=showcomments&id=1163754397 &archive=&start_from=&ucat=&

V Opeře 8.54 a FF 2.0 je vzhled stránky víceméně stejný, naštěstí, kritickým problémem je však zmizení data v FF. Je to způsobeno vlastností text-align u datumového spanu. Momentálně nevím, jak to vyřešit, prosím, poraďte.
venca163
Profil
Onecar
to písmo nezmizelo, je na stránce vždy těsně pod zeleným pruhem...označ si text celé stránky (ctrl + a)

proč používáš span, kterýmu nastavíš display: block?
Onecar
Profil
Hmm, ale když to marginem posunu, zase to nejede v Opeře. Nevíte, jak to vyřešit, aby na jednom řádku byly dvě položky, jedna vlevo a druhá vpravo?
Bubák
Profil
<div class="white" style="height: 25px; border-bottom: 1px solid black; padding: 4px; background-color: #92C800; color: whitesmoke !important;">
<span style="font-size: 20px; color: black; font-weight: bold; float: left;">verule</span>
<span align="right" style="font-size: 10px; float: right; margin-top: 10px">27.11.2006</span>
</div>

Když ná něco float, tak je automaticky blokový.
Vlastnost text-align nemůžeš dát řádkovému elementu.
Onecar
Profil
Díky, to jsem nevěděl, ale to pořád neřeší můj problém. Už jsem z toho zoufalý, FF mi skoro pořád vždy interpretuje margin jinak než v Opeře a já jsem z toho už na nervy.
Martin
Profil
proč používáš span, kterýmu nastavíš display: block?
Také to občas dělám. Třeba při nahrazování textu obrázkem viz. např.: http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html

Kde konkrétně se má datum vyskytovat? V FF 2.0 vidím datum 13. listopadu, 2006
Onecar
Profil
http://bestclass.php5.cz/blog.php?subaction=showcomments&id=1163755691 &archive=&start_from=&ucat=&

Napravo vedle jména komentáře v Opeře se nachází datum. Ve Firefoxu 2.0 je však posunuto o cca 8px dolů a já nevím, co s tím. Mělo by to vypadat stejně jako v Opeře, tedy na stejném řádku.
Onecar
Profil
Opravdu se s tímto nikdy nikdo nesetkal? Moc moc prosím o radu, je to hrozně důležité..
Bubák
Profil
Předtím jsem si nevšimnul, že používáš csrict DTD, tak jsem to upravil:

<div class="white" style="height: 25px; border-bottom: 1px solid black; padding: 4px; background-color: #92C800; color: whitesmoke !important;">
<span style="font-size: 20px; color: black; font-weight: bold; float: left;">ondoň</span>
<span align="right" style="font-size: 10px; float: right; ">27.11.2006</span>

Kdybys to chtěl trochu jinak, tak použij u spanu horní padding, tím ho "posouváš" dolů a pak případně doupravíš výšku DIVu, aby to vypadalo stejně v IE a moderních prohlížečích.
Onecar
Profil
Netuším, jak jsi to udělal, ale máš u mně pivo. Nechápu, proč jsem to nenapsal rovnou takhle, no, někdy mám své dny.. Každopádně fakt dík.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.