| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 12. 2006, 23:54:21
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit s úpravou výpisu z databáze. Jedná se mě o tento kousek scriptu PHP, který vypíše z kategorie které odpovídá id1 linky ve tvaru:
LINK Popisek LINK Popisek ........ Až do limitu 50 Od nejnovějších <?PHP $id = 1; $tn = $_cat_tables['list']; // Vypiš Linky $qr = mysql_query("SELECT * FROM {$tn} WHERE parent={$id} AND validated=1 ORDER BY date_added DESC LIMIT 0,50"); if (mysql_num_rows($qr)) echo "<UL>"; while ($r = mysql_fetch_object($qr)) echo "<br><LI>", "<A href='{$r->url}' target=_blank>",htmlspecialchars($r->name),"</A></BR>",htmlspecialchar s($r->description); if (mysql_num_rows($qr)) echo "</UL><br>"; ?> Jde mě o to, že ke každému Záznamu (linku) v tabulce je přiřazeno číslo od 1 do 3 (tpy) a já potřebuji docílit toho, abych třeba pomocí podmínek if např: if ($tpy>=1) {$popis="přiřazeno číslo 1";} if ($tpy>=2) {$popis="přiřazeno číslo 2";} if ($tpy>=3) {$popis="přiřazeno číslo 3";} Docílil výsledného výpisu linků z databáze ve formě : přiřazeno číslo 1 LINK Popisek přiřazeno číslo 3 LINK Popisek přiřazeno číslo 2 LINK Popisek přiřazeno číslo 3 LINK Popisek ........ Až do limitu 50 Od nejnovějších Pokud se najde někdo kdo by mě s mojim problémen dokázal poradit, budu moc vděčný. Děkuji za jakoukoliv radu S pozdravem Petr Malina |
||
| peta Profil |
#2 · Zasláno: 13. 12. 2006, 17:24:09 · Upravil/a: peta
1.
Diskuse » Jak něco udělat? » MySQL co treba: Diskuse » Databaze Hm? 2. nauc se psat dotazy prehledneji, treba podobne: $tab = $tb0."templates"; $podm = implode("','",$data["ids"]); $dotaz = "SELECT * FROM $tab WHERE `id` IN('$podm') $orderby"; $vysl = mysql_query($dotaz) or die("<hr>Err edit: $dotaz<hr>".mysql_error()); $pocet = mysql_num_rows($vysl); 3. schazi mi tu struktura tve SQL tabulky, treba neco takoveho: CREATE TABLE rs2_www ( id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, csstemp int(11) default NULL, htmltemp int(11) default NULL, indexid int(11) default NULL, title varchar(255) default NULL, head text, foot text, plugins varchar(255) default NULL, PRIMARY KEY(id) ) TYPE=MyISAM; Coz by treba mne ulehcilo dost praci, protoze, jestlize mas loupec TPY, proc jej nevypisujes? treba takto: echo "<br><LI>", "{$r->tpy} <A href='{$r->url}' target=_blank>",htmlspecialchars($r->name),"</A></BR>",htmlspecialchar s($r->description); Mimochodem, nemaji tu byt nahodou tecky? text"".htmlspecialchars($r->name)."text" |
||
| peta Profil |
#3 · Zasláno: 13. 12. 2006, 17:26:35
jo, a jeste, pred LI se BR nedava. Pokud to chces radkovat do source-code, pise se to "\n" nikoliv "<br>"
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0