Autor Zpráva
Savec20
Profil *
Sháním skript, který po nahrání do složky s obrázky vytvoří stránku s náhledy těchto obrázků. Také by mohla být možnost vložení vlastního nadpisu a popisu, a také popisy jednotlivých náhledů.
Vzniklou stránku bych chtěl includovat do jiné stránky na stejném serveru.
Ten skript nemusí umět nahrávat obrázky, budou se nahrávatp přes ftp ručně.

Vím, že galerie se tu řeší často, ale funkční řešení toho co popisuji jsem ještě nenašel.
Rellik
Profil
No pokud by ti stačila taková jednoduchá galerie co sem vytvoři tak si ji můžš stáhnout zde: http://firstpage.wz.cz/?page=download Ukázka: http://firstpage.wz.cz/galerie/index.php Ty popisky si budeš ale muset dodělat sám. Můžeš na to využít třeba název obrázku. ;)
savec
Profil *
Rellik - to jsem zkoušel. Z nějakého důvodu mi to nechodí na hostingu. Na webzdarma to ale chodí :(.
savec
Profil *
Rellik - takže známej mi poslal tento text, snad ti to přijde vhod při úpravě toho skriptu:
"zobraz si url tech nahledu...
u neprovene verze tam je jen id= misto treba id=fotky
proste ty php skripty nepredavaly skriptu ktery hazi obrazky nahledu v ktere slozce ty obrazky jsou.
a proc?
protoze u php s vyplym zabezpecenim se parametry z url rovnou kopiruji do promennych, tj. kdyz je v url id=fotky, tak mas automaticky $id = "fotky"; a nemusis delat $id = $_GET["fotky"] .
zobraz si url tech nahledu...
u neprovene verze tam je jen id= misto treba id=fotky
proste ty php skripty nepredavaly skriptu ktery hazi obrazky nahledu v ktere slozce ty obrazky jsou.
a proc?
protoze u php s vyplym zabezpecenim se parametry z url rovnou kopiruji do promennych, tj. kdyz je v url id=fotky, tak mas automaticky $id = "fotky"; a nemusis delat $id = $_GET["fotky"] .
to je nebezpecne (nekdo ti muze napr. podstrcit do url delete=yes a ty mas vp rogramu hned $delete = "yes") a proto to maji slusne hostingy zakazane.
ti co pachali galerii sice maji $slozka = $_GET['id']; , jenze v polovine skriptu pouzivaji promennou $slozka a v polovine $id = ta druha polovina skriptu nefungovala, protoze do $id se neulozilo "fotky" ale byla ta promenna prazdna =)


Jinak koukal jsem, při přidání další složky se musí přepisovat další soubory, což není zas tak jednoduché, jako bych chtěl :(.

Neví někdo další?
peta
Profil
savec
Funkcni galerii mas, muzes si to prepsat.
Nebo www.google.com free photogallery download
a nebo www.google.com fck editor (ktery umi i slozky vytvaret, ale neni primarne staveny na galerie)
a nebo jeste www.google.com blog cms free download (bys mohl najit neco jako je blog.cz, tam je ta gelerie pomerne slusne vyresena, vestavena)
peta
Profil
Rellik Ma to jiste nedostatky, ale predevsim mi vadi velikost 1MB.
Jako dalsi je treba dynamicky nahled, cimz zpusobujes docela zatez serveru.
A pak jste, ze pracujes jen s JPEG...

---
switch($type1)
{
case 'png': $x = "ImageCreateFromPNG"; break;
case 'jpg': $x = "ImageCreateFromJPEG"; break;
case 'gif': $x = "ImageCreateFromGIF"; break;
case 'bmp': $x = "ImageCreateFromWBMP"; break;
case 'xbm': $x = "ImageCreateFromXBM"; break;
case 'xpm': $x = "ImageCreateFromXPM"; break;
default: return FALSE; break;
}
$imgIn = function_exists($x) ? $x : -1;
if ($imgIn!=-1)
{
$x = -1;
switch($type2)
{
case 'jpg': $x = "ImageJPEG"; break;
case 'png': $x = "ImagePNG"; break;
case 'gif': $x = "ImageGIF"; break;
case 'bmp': $x = "ImageWBMP"; break;
case 'xbm': $x = "ImageXBM"; break;
default: return FALSE; break;
}
$imgOut = function_exists($x) ? $x : -1;

if ($imgOut!=-1)
{
// Content type
//header('Content-type: image/jpeg');
// Resample (d-destination, s-source)
if (@$image1 = $imgIn($photo1))
{
if ($methode==0)
{
$transf1 = "ImageCreateTruecolor";
$transf2 = "ImageCopyResampled";
}
else {
$transf1 = "ImageCreate";
$transf2 = "ImageCopyResized";
}
$image2 = $transf1($d[2],$d[3]);
$transf2($image2, $image1, $d[0],$d[1], $s[0],$s[1], $d[2],$d[3], $s[2],$s[3]);

// Output
if ($type2=='jpg' || $type2=='png')
{$imgOut($image2,$photo2,85);} // save image, jpg/png quality
else {$imgOut($image2,$photo2);} // save image

ImageDestroy($image2); // free mem image2
ImageDestroy($image1); // free mem image1
---
Rellik
Profil
peta 1Mb to ma proto ze je tam ke stahnuti cela funkcni ukazaka. Jinak ty 2 scripty ktere tam jsou maji jen nejakych 4,42Kb...
Dale pak : "Jako dalsi je treba dynamicky nahled" ten je jen pokud nahled jeste neexistuje... pokud uz je nahledova fotka vytvorena tak se vlozi odkaz primo na ni (src="slozka/nahledy/fotka.jpg)... Pokud neni tak se generuje pres script a to je pak odkaz na fotku stylu " src="thumb.php?id=.... "
Script sem udelal nedavno a nerikam ze je zrovna nejlepsi, ale pro takove "normalni" pouziti postacuje...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.