21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Thorai
Profil *
Zdravím všechny,
nevíte někdo jak zjistit kdy je na mých stránkách googlebot a kolik stránek zaindexoval ?
Myslím tím nějaký PHP skript.
Kaifman
Profil
google bot má v remote crawler
Fred
Profil
Buď nějaké statistiky, pokud to nejde můžeš si zkusit nechat posílat maily, ale můžu ti říct, že to může být i hodněkrát za den

<?
if(eregi("MSN",$HTTP_USER_AGENT) OR eregi("GoogleBot",$HTTP_USER_AGENT) OR eregi("yahoo! Slurp",$HTTP_USER_AGENT)OR eregi("holmes",$HTTP_USER_AGENT)OR eregi("Jyxobot",$HTTP_USER_AGENT))
{
$from_name = "domena.cz";
$email = "tvujmail@gmail.com" ;
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
if(eregi("MSN",$HTTP_USER_AGENT))
{$botname = "MSN Vyhledávací robot ";}
elseif (eregi("Googlebot",$HTTP_USER_AGENT))
{$botname = "Google Vyhledávací robot ";}
elseif (eregi("yahoo! Slurp",$HTTP_USER_AGENT))
{$botname = "Yahoo Vyhledávací robot ";}
elseif (eregi("holmes",$HTTP_USER_AGENT))
{$botname = "Morfeo vyhledávací robot centrum.cz ";}
elseif (eregi("Jyxobot",$HTTP_USER_AGENT))
{$botname = "Jyxobot vyhledávací robot seznamu ";}
else
{$botname = "Yahoo Bot ";}
$timestamp = time();
$date_time_array = getdate($timestamp);
$hours = $date_time_array['hours'];
$minutes = $date_time_array['minutes'];
$seconds = $date_time_array['seconds'];
$month = $date_time_array['mon'];
$day = $date_time_array['mday'];
$year = $date_time_array['year'];
$temp = mktime($hours -6,$minutes,$seconds,$month,$day,$year);
$timestamp = strftime('%H:%M%p %D',$temp);
mail($email, $botname . "navštívil doménu domena.cz",
"Stránka navštívená robotem: http://domena.cz".$_SERVER['REQUEST_URI']);
}
?>
Thorai
Profil *
moc díky !!!
bojars
Profil
Fred: Nazdar, to mám vložiť ten kód ako "*.php" súbor do adresára, v ktorom chcem zistiť návštevnosť robotov? Trebárs vložil som ho do "koreňa" webu pod názvom "rob.php". Bude to fungovať?
Martin Kuželka
Profil
Ne, tenhle soubor musíš includovat do všech stránek, na kterých chceš zjišťovat návštěvy robotů.
Fred
Profil
Přesně tak, nebo includuj rob.php do něčeho co už includuješ ;-)
Leo
Profil
Pokud se dobre divam, tak testujete jen pritomnost podretezcu a nepouzivate regularni vyrazy, tak na to je fce eregi mozna zbytecna, a kdyz tak doporucuju (napriklad kvuli rychlosti) pouzivat preg_... fce, Leo
Fred
Profil
Díky, zkusím si to někde dostudovat, jsem na php úplná lama (mnohem víc než na jiné věci)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0