Autor Zpráva
cheva
Profil
Zdravím,
mohli byste mi prosím poradit, zda lze pomocí HTML/CSS dostat položky <li> hlavního menu webu vedle sebe (a ne pod sebe) tak, abych nemusela použít tabulku? Třeba jako na stránce www.centrum.cz položky "Aktuálně", Domácí", "Zahraničí" atd. O zvýrazněnou aktivní položku mi nejde, jen o pozici v řádku.
Php neovládám.
Děkuju
pmasarik
Profil
http://exploding-boy.com/images/cssmenus/menus.html
Bubák
Profil
li {float: left;}

nebo

li {display: inline;}
cheva
Profil
@ Bubák
Dík, inline funguje :-)
cheva
Profil
Ještě bych měla jeden související dotaz:
1) lze vycentrovat takové menu?

a jeden nesouvisející přímo:
2) lze IE nějak přikázat, aby používal kapitálky a ne verzálky? Mně se to nedaří... (verze 5.5). Mozilla je v pohodě, ale ten IE... :-(
Kvůli použití verzálek se mi totiž v IE na rozdíl od Mozilly nevejde Menu na 1 řádek.
Knopi
Profil
Ano, obalovému, nebo rodičovskému bloku, podle toho, kde se na tvém webu menu nachází nastav text-align: center; a menu se ti vystředí.

css:
#menu {
text-align: center;
width: 100%;
}


html:
<div id="menu">
<ul>
<li>tom</li>
<li>tom</li>
</ul>
</div>

Není možné, aby se ti automaticky psali velká písmena, zřejmě to máš někde nastavené. Zkus to zkontrolovat, případně to změnit http://www.jakpsatweb.cz/css/font-variant.html .
cheva
Profil
@ Knopi
Dík, zkusím.

No právě na té stránce, kterou jsi mi napsal jako odkaz, Yuhů píše:
verze 4 a 5.0 kreslí verzálky (IE 5.5 nevím)
Proto jsem se ptala, zda již někdo nezjistil co to dělá ve verzi IE5.5. Mně to totiž nadále háže verzálky, ale v Mozille normálně kapitálky.
Knopi
Profil
Bez ukázky ti asi nepomůžem, mě to vždy fungovalo od MSIE 5 výše bez problémů v quirku tedy nestandartním režimu. Ve standartním jsem to netestoval, přivodíš si řadu problémů. Je možné, že je to jeden z důvodů, ale jak jsem říkal, bez ukázky těžko povídat. :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.