Autor Zpráva
Tomáš000
Profil *
Ahoj, mám problém s tím, že menu (pomocí ul) má nějakou podivnou šířku. Mám tam float left a taky nějakej tan margin (8px), ale když nastavim šířku řekněme na 600px, šířka je o něco (o dost) vyšší. Moc nevim, čím to je, tak prosím poraďte...

+Ještě takovej miniproblém: Když bych potřebovat dostat vedel sebe (do řady) obrázek-menu-obrázek, tak mi to pomocí float nějak zlobí a pořád se to řádkuje...s float a clear nemám moc zkušeností, tak mi taky prosím napište nějakou radu.

Dík Tomáš
ato3
Profil
Tomáš000
řekněme na 600px, šířka je o něco (o dost) vyšší.
a jak to poznáš, že nemá 600px, jak jsi zadal?

zkus nastavit margin a padding na nulu..
Tomáš000
Profil *
Margin celého ul je na 0 těch 8px maj položky....poznám to podle okolního, protože to je větší než obrázek nad tím, na který to má navazovat....
gyoja
Profil
Dáš link? Nebo kód?
Joker
Profil
Tomáš000
Bez konkrétního příkladu se to špatně odhaduje. Ale: šířka menu 600px? Teda, stránka optimalizovaná pro rozlišení 1600x1200 a výše? :-)

Když bych potřebovat dostat vedel sebe (do řady) obrázek-menu-obrázek, tak mi to pomocí float nějak zlobí a pořád se to řádkuje
Tohle je většinou způsobené tím, že se ty dva prvky nevejdou vedle sebe na šířku.
Například:
<div id="kontejner"><div id="menu">...</div><div id="obsah">...</div></div>
řekněme, že prvek menu je plovoucí; pokud bude vnitřní šířka prvku "kontejner" menší než součet celkových šířek "menu" a "obsah", zobrazí se "obsah" až pod "menu".
Tomáš000
Profil *
No tolik divů tam fakt nemám...je to prostě img, ul a img. Možná bych tam jeden div snesl, ale snad to půjde i bez toho....
Tomáš000
Profil *
Myslim že to stačí...
Jinak tolik divů snad nebudu potřebovat...je to jen img ul img...popřípadě bych to mohl dát do pozadí menu (ty obrázky), ale to mi potom nejde napozicovat položky...takže ono je to takový podivný...
Tomáš000
Profil *
Omlouvám se za dvoj post..zlobí mi připojení a proto to ani momentálně nemůžu UpLoadnout...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0