Autor Zpráva
bblack
Profil *
Dobrý den,

mám malý problém....na stránce www.thai.xf.cz

v IE funguje normálně, v CSS je hodnota HEIGHT nastavena na AUTO....tedy čím více textu, tím více se roztahuje dolů

avšak ve Firefoxu se neroztahuje, ale vytvoří se scrollovací lišta (protože mam overflow: auto; )

v případě odstranění OVERFLOW se celá stránka totálně rozhodí, co má být dole je nahoře apod.

prosím tedy o radu jak to udělat funkční (aspoň trochu) pro Firefox


Předem Děkuji
peta
Profil
bblack
chyb je tam vic
1. vsechny obrazky treba zmensit tak, aby celkova stranka pri otevreni mela 40k.
http://www.thai.xf.cz/pic/john.png
ma 60k a tim padem se ti kazdy na tak pomalou stranku vybodne.
2. "v IE funguje normálně"
Tak to je sporne tvrzeni, prave IE si zobrazuje stranky po svem a ne tak, jak jsou napsany. Cili ja bych zas tvrdil, ze spravne to zobrazuje FF.
3. nadpisy by jsem daval do H1,2,3,4,5,6
<center><img src="pic/nadpis.png" border="0" alt="" /></center><br />
<br />
4. menu jen do UL LI
<div class="menu">
<ul>
<li><a href="#">O nás</a></li>
<li><a href="#">O nás</a></li>
<li><a href="#">O nás</a></li>
<li><a href="#">O nás</a></li>
</ul>
</div>
mezery poresis v CSS prevedenim na display:block / margin/padding/text-indent
<div class="links">
<ul><li><a href="onas.htm">O nás</a></li></ul>
<ul><li><a href="onas.htm">Aktuality</a></li></ul>
<ul><li><a href="onas.htm">Thai kuchyně</a></li></ul>
<ul><li><a href="onas.htm">Thai Spa & Massage</a></li></ul>

<ul><li><a href="onas.htm">Partneři</a></li></ul>
<ul><li><a href="onas.htm">Klub All Thai</a></li></ul>
<ul><li><a href="onas.htm">Kontakt</a></li></ul>
<br />
<br />
<br />
<br />
</div>
4.
a co se tyce problemu, ten primo podleha pod
#page {
position:relative;
width: 800px;
height: auto;
overflow:auto;
}

#main
{
position:relative;
float: right;
//prasarna, tohle v IE nemuze nikdy dobre fungovat, leda udelat 2 divy kazdy s jednou vlastnosti
right: 18px;
// tak to je ovsem uzasne. bud floatujes nebo pozicujes. vyber si. Byt www prohlizec, tak se rozhodnes main floatovat a tim ignorujes preve tento radek nebo pozicovat a tim padem floatovat?
}
.text {
position: relative;
width: 525px;
height: auto;
}
Dale ti tam chybi neco jako clear:left / right / both
Ja bych vyhodil vsechny floaty a stranku pozicoval pres relative. Dale bych vyhodil overflow, ktery tam nema, co delat a FF tak spravne pochopil, ze je treba vzit vysku podle nadrazeneho prvku, aby mohl tuto vlastnost uplatnit.
bblack
Profil *
coz to jo, ale kdyz tam mam dva divy vedle sebe? main a column....a odstranim float, tak at davam relative jak chci tak se zobrazi pod sebou
bblack
Profil *
a hlavne firefox mi proste ignoruje div page.....mam div page...a v nem jsou divy main a column (ktery maji byt vedle sebe)

coz zaprve: nevim jak udelat bez float

a za druhe, zatim co v IE6 se page roztahne normalne podle obsahu, tedy podle vysky main napriklad, tak ve Firefoxu se vyska divu page 0...tedy je namackla nahore a ostatni divy jsou rozhazeny nekde pod tim...

budu rad kdyz mi nekdo rekne proc....hlavne kdyz jsem to pouzil i na jinych strankach kde to funguje, tady je to identicky stejne a nejde to
bblack
Profil *
takhle by to melo byt a takhle mi to zobrazuje IE6: www.thai.xf.cz/ie6.png

takle mi to same zobrazuje Firefox: www.thai.xf.cz/firefox.png (ta cara uplne nahore je div ve kterem by meli byt ty pod tim)

jsou to jednodusse tri divy...tak proc to nejde ve firefoxu...nebo jak toho dosahnout aby to slo?

diky
habendorf
Profil
za druhe, zatim co v IE6 se page roztahne normalne podle obsahu, tedy podle vysky main napriklad, tak ve Firefoxu se vyska divu page 0...

Tak to ti asi chybí vyclearování.
bblack
Profil *
no asi ano...zatim jsem to vyresil zpusobem o kterym bych nerad mluvil aby jste nemeli spatny sny

jednoduse....div page ignoroval ve FF vnitrni divy, tedy to bral jako ze tam neni zadny obsah

takze kdyz do divu page v html nahazim dostatek <br /> tak se ve FF roztahne jak je treba a v IE se nic nezmeni

avsak pokusim se to vyresit jeste nejak civilizovane....
habendorf
Profil
No nebyl by skutečně lepší jeden cleaner? Jeden řádek v kódu místo hromady BRček?
bblack
Profil *
po pravde receno nemam paru jak tam cleaner pouzit...?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0