Autor Zpráva
dife
Profil *
mam tento kod:

<script>

function vyberClanek()
{
var url = document.getElementById("vyber").value;

if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
}
else
{

document.getElementById("mistoZobrazeni").innerHTML = "";

}
}

</script>

<script>


function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var mistoZobrazeni = document.getElementById("mistoZobrazeni");
mistoZobrazeni.innerHTML = httpRequest.responseText;
}
else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky
"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}
}
}


</script>



<select name="vyber" id="vyber" onchange="vyberClanek();">
<option value="0">Vyberte článek</option>
<option value="clanek1.htm">Článek jedna</option>
<option value="clanek2.htm">Článek dvě</option>
</select>

<div id="mistoZobrazeni">
</div>




v adresari mam index.php

take i clanek1.htm
i clanek2.htm

nevim si rady .

prosim o pomoc.
habendorf
Profil
var url = document.getElementById("vyber").value;

Select nemá value.
dife
Profil *
jak to myslis ted jsem to nepochopil .. to mam jeste pridat k select value ??


hodnota je prece name...
habendorf
Profil
No máš tam document.getElementById("vyber").value, přičemž id="vyber" je ten select. Tak se ti jen snažím říct, že select žádnou value nemá.

.. to mam jeste pridat k select value ??
Ne.

Ty přece potřebuješ získat value z option, ne?
dife
Profil *
myslis takto: ??

<select name="vyber" id="vyber" value="vyber"onchange="vyberClanek();">
<option value="0">Vyberte článek</option>
<option value="clanek1.htm">Článek jedna</option>
<option value="clanek2.htm">Článek dvě</option>
</select>
Chamurappi
Profil
Reaguji na habendorfa:
Tak se ti jen snažím říct, že select žádnou value nemá.
Skutečně?

Reaguji na dife:
Na uvedeném kódu na první pohled nic závadného nevidím. Nijak jsi nepopsal problém, takže nevím, co hledat.
Pomohla by živá ukázka, vhoď sem odkaz.
dife
Profil *
zde je odkaz soubory clanek1 a clanek2 jsou ve stejnem adresri.


http://sipura.802.cz/fotoalbum/testing/test_ajax.php
dife
Profil *
link jsem dal tak snad nekdo na neco prijde..
habendorf
Profil
Chamurappi: Podle mě prostě musí vytáhnout value z option.

dife:

onchange="vyberClanek();"

zkus nahradit

onchange="vyberClanek(this.options[this.selectedIndex].value);"

a funkce pak:

function vyberClanek(adresa)
{
var url = adresa;
.
.
.
nightfish
Profil
habendorf
select.value obsahuje hodnotu (atribut value) vybraného prvku option v daném selectu (tedy alespoň v SM 1.1 a IE7)
habendorf
Profil
Chamurappi, nightfish: Hm, pravda. Sypu si popel na hlavu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.