Autor Zpráva
petris
Profil
Mám javascriptové vysouvací menu jako samostatnou stránku a chtěl bych ho mít na všech ostatních (asi 50) stránkách nahoře. Takže zkouším to načítat do IFRAME, což se provede, jenže se mi menu tvrdošíjně vysunuje dovnitř. Nepomáhá šachování se Z-INDEXEM. Asi to bude jak píše Yuhů, že vnořenému elementu nemůžu nastavit vyšší Z-INDEX než má parent. Teda můžu, ale je to houby platný. A nebo to má řešení?

(Asi nezbude nic jinýho než to řešit bez IFRAME načítáním externího scriptu obsahujícího samý document.write.... Tak jsem to měl předtím, fungovalo to, ale chtěl jsem zkusit něco jednoduššího.)
SuE
Profil
include v php ?
petris
Profil
je to trapný, ale já php neumím...... :-((
Webspy
Profil
To není trapný, já ho taky pořádně neumím... :-)

Include znamená vložení souboru. <? include "neco.htm" ?>
SuE
Profil
hihi, já ho taky neumím, ale nedávno jsem si podobným způsobem předělala menu přes SSI (tam se to vkládá podobně jako v php ale podporuje to míň serverů) a funguje to bezvadně a hlavně se to dobře udržuje.

nedávno o tom psal filosof tady: http://blog.filosof.biz/index.php?p=48
petris
Profil
Díky za pomoc, rozhodně to zkusím. Alespoň se něco zas naučím.
Abych si to mohl offline testovat, to musím mít nainstalovaný ten PHP server, žejo?

Když se do toho "menu.php" vkládají pouze tagy toho menu, patří tam i např. <script src=......js> a <link href=......css>?? A nebo ty se v tom případě musí načíst do hlavní stránky?
SuE
Profil
petris: server to složí jako stránku ještě předtím, než to pošle prohlížeči, takže je úplně fuk, jaký kus textu tam bude. Tohle snad ani nemá cenu offline testovat, proste si udělej jednu stránku s include, to menu, které tam chceš vložit a nahraj to do nějakého pokusného adresáře na svůj web (samozřejmě musí mít podporu php - třeba na webparku by ti to nefungovalo).
Yuhů
Profil
petrisi, naučit se php rozhodně není od věci. Zrovna v tomto případě bych ale vkládání menu takhle přes php asi nedoporučil. Nejlepší je fakt ten externí skript s document.write, jakkoli to vypadá brutálně.

Takže napřed o tom iframe. Vysouvací položky se ti nepodaří vypsat mimo iframe ne kvůli z-indexu, ale protě proto, že ten iframe má nějaký rozměr. A z toho rozměru nemůže vylézt. Kdyby se mělo menu vysunout pod iframe, tak jistě chápeš, že by tím pádem iframe ze svého rozměru vylezlo.

Proč doporučuji ten externí javascript -- kvůli velikosti souboru. Chápeš, že když se to načítá jednou, tak v konečném efektu dost ušetříš. Jenom bacha na relativní odkazy (musíš zadávat absolutní nebo kořenové dresy /začínající lomítkem/, nebo mít všechno v jednom adresáři).
petris
Profil
Zkusil jsem to <include> v PHP a funguje to sqěle! Asi u toho zůstanu i navzdory Yuhůově doporučení. Přece jen ten vkládaný kód není tak rozsáhlý a výhody získané přehledností převažují. Testovací stránka (s nedotaženým formátováním) vypadá takhle: http://petr.aktualne.cz/PHP-test/MontBlanc2000.php
Díky všem za rady.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.