Autor Zpráva
kvoky
Profil *
Na intervalu sem si našel tenhle script:

.pozpatku
{
unicode-bidi:bidi-override;
direction: rtl;
color:#c00;
}

Obrátí vám jakýkoli text obráceně, mě se to hodí proti spamu. Ale napřed musim ten email obrátit, ale jak to mám udělat? V PHP nebo v něčem jiném? Díky
Alrikuser
Profil
jestli myslis co to je za "script" pak je to css(a tudiz zadnej skript), ale nechapu vyuziti proti spamu musis me informovat.
kvoky
Profil *
Asi sem to blbě popsal:

tady odkaz na ne-script v css (já nevim jak to říct- kód?)

http://css.interval.cz/clanky/skryti-e-mailu-pred-harvestery-e-mailovy ch-adres-antispam/

Prostě když chceš skrýt e-mail - kornwald@email.cz

napíšeš

<span class="pozpatku">zc.liame@dlawnrok</span>

a ten kod co sem napsal ti to zobrazi jako kornwald@email.cz a roboti by to nemeli objevit, no a me jde o to jak to obratit do toho tvaru zc.liame@dlawnrok - chci totiz obracet samozřejmě všechny emaily automaticky. Takže Jak na to? Díky!
Alrikuser
Profil
jasne uz to chapu, dik za osvetu, delal bych to v php.
kvoky
Profil *
:D No jo, ale jak?
Hadžim
Profil
v PHP

<?php
$mail = strrev("neco@email.cz");
echo $mail;
?>
Nox_lbc
Profil
Nic proti, ale roboti už jsou dnes velmi, velmi vyspělí, a nějaké prosté otočení textu je IMO nezastaví ...
kvoky
Profil *
aspon neco že jo, maš na to jinej trik?
Joker
Profil
kvoky
Tenhle skript má ale (podle mého názoru) dost podstatnou vadu:
Když má někdo na webu e-mail a chcete mu něco napsat, jak to obvykle uděláte?
1. kliknete na ten e-mail, pokud je to odkaz
2. pokud to odkaz není, označíte si ho, zkopírujete a vložíte do e-mail klienta.

ad 1: pokud ten mail hodíte pozpátku a zároveň to uděláte jako odkaz mailto:váš-mail-normálně, tak to ani nemusíte dělat.

A v bodu 2 je právě ta podstatná vada: sice vidíte mail třeba neco@email.cz, ale když si ho zkopírujete a vložíte do e-mailového klienta, objeví se vám tam zc.liame@ocen, prostě pozpátku. Pokud si toho návštěvník nevšimne, může dokonce mail odeslat a pak se divit, že mu to vrací chybu.
Tohle podle mě hodně sráží použitelnost toho řešení.
kvoky
Profil *
Máš pravdu...já sem to nezkoušel no...tak tam asi nehodim žádnou ochranu, koneckonců uživatelé se můžou rozhodnout jestli uveřejněj svůj email nebo ne :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0