Autor Zpráva
Bruinee
Profil *
Budu tady ted obcas mit nejake dotazy, tak mejte slitovani :)) Diky

Obvykle delam stranky stylem, ze si napisu "hlavicku" a "paticku", pricemz hlavicka je vsechno az po <div id="main"> a paticka zacina </div> <!-- main -->

No a do toho vkladam cokoliv a dycky pred to nalinkuju hlavicku a paticku. (Hodne jsem to zjednodusil).

Jenomze ted jsem si precetl, ze je dobry zpusob menit klicova slova a hlavne title pro kazdou stranku zvlast, coz dost odporuje memu zpusobu. Leda ze bych mel v hlavicce ify, ktere by dycky vypsaly ten spravny title, atd... A do toho se mi uprimne moc nechce, protoze kdyz pak neco zmenim, tak bych to musel menit na milion mistech.

Otazka: Jake je tedy standartni reseni, ktere se normalne pouziva pri navrhovani webu? Myslel jsem, ze to je tak jak to delam ja, dycky naincludovat hlavicku, menu, paticku, reklamy, ablabla a napsat vnitrni kod....
Casero
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=25 797
tiso
Profil
Riešenie problému je jasné - zabezpečiť na každej stránke relevantný jedinečný titulok
Implementácií je viacero:
1. rozdelenie include súborov
<?php

include "pred-titulkom.php";
?>
<title>titulok stránky</title>
<?php
include "pred-titulkom.php";
?>
<div id="main">
...


2. titulok sa predá ako premenná
<?php

$titulok="titulok stránky";
include "hlavicka.php";
?>
<div id="main">
...


3. titulok sa vypíše z asociatívneho poľa podľa $_SERVER["PHP_SELF"]

1. + 2. vyžadujú zásah do každej stránky, 3. iba do jednej...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0