Autor Zpráva
M3pHIsT0
Profil
Dobry den, potreboval by som som zvacsit jeden cell na vysku v tabulke na 100%, vo firefoxe to zobrazi spravne ale v IE a Opere, nie. ( v podstate chcem aby stranka vyerala ako vo FF aj pre IE a Operu). Poradite kde mam chybu, pripadne co este treba doplnit ? skusobnu stranku najdete na adrese http://joomla.p2p.sk/. Dole su potom odkazy na validitu, tak na to kliknite a zobrazi sa vam kod css a xhtml, ale to urcite viete (nechcel som tu vkladat kod aby prispevok nebol zbytocne dlhy) Dakujem.
peta
Profil
M3pHIsT0
:) ono to totiz mozna nepujde, protoze Ie a Opera pouzivaji stene casti Ie pro vykreslovani. (pravdepodobne se zas ozve chamurapi a jeho spolek :) )
Otazka je, u ceho v IE funguje 100% vyska?
Jestli to vis, tak ten prvek na to preved (mozna display:table-cell mozna display:block mozna display:inline-block)
Railbot
Profil
peta
protoze Ie a Opera pouzivaji stene casti Ie pro vykreslovani. (pravdepodobne se zas ozve chamurapi a jeho spolek :)
A ty zas plácáš úplný nesmysly. Už ti to několikrát hromada lidí vysvětlovala. IE a Opera běží každý na jiném jádru a Opera opravdu nemá s IE nic společného a už vůbec ne žádnou část jádra, které používá IE.
M3pHIsT0
Profil
s prikazom display to asi nepojde :) poradte este nieco ine

Doplnujem:
Musi to byt pre tento typ -> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
a musi sa to zobrazovat rovnako ako pre FF,IE a Operu. Tu je obrazok ako to chcem, aspon priblizne, ale to si ja uz doupravujem.
M3pHIsT0
Profil
hmm, nikdo nic ?
tiso
Profil
min-height: 500px nefunguje?
M3pHIsT0
Profil
min-height: -> ako keby IE vobec nepoznal, je to prehliadac snov. Tu som nasiel http://www.jakpsatweb.cz/css/height.html ze, -> Explorer se chová jinak. Chápe height tak, jako standardní prohlížeče chápou min-height.

Tak teraz neviem , mozem pouzit klasicky height: lebo ho chape ako min, takze to uz zobrazi spravne ale zase neviem ako definovat to pre ine prehliadace, napr. pre FF, lebo ten height povazuje spravne za height ako ma a nezamiena si to ako chce, ale tym padom budem mat pevne nastavenu vysku :/.

Nahorsie na tom je ze musim stranku urobit aj pre ten "najhorsi prehliadac aky kedy uzrel svvetlo sveta" IE, lebo na svete je tolko blbych ludi co ho stale pouzivaju a som zabudol ze to testujem na IE7, takze ten tiez stoji za prd.
Plaváček
Profil
M3pHIsT0

Odpovědí na tvou otázku mohou být třeba Podmíněné komentáře. Viz http://www1.mraveniste.org/weblog/2006/03/16-msie-komentare.html

IE prostě podstrčíš něco jiného, než ostatním prohlížečům. Nicméně, nemohu se zbavit pocitu, že řešíš kvadraturu kruhu a s takto pojatým layoutem budeš mít víc starostí než radostí.
M3pHIsT0
Profil
Dik, to som potreboval :) a existuje nejaky taky isty prikaz aj pre operu ?
T2001
Profil *
a nešlo by to udělat taky nahodou uplne jinak nez pomoci tabulek?
co treba napozicovat divy v css?
M3pHIsT0
Profil
a nešlo by to udělat taky nahodou uplne jinak nez pomoci tabulek?
co treba napozicovat divy v css?

Nie, lebo to je trosku zlozitejsie, a divmy sa to neda. Pomalicky ma to prestava bavit, IE nepozna polovicu prikazou a ked nieco hej, tak si to vykresluje ako chce, a Opera heh, to je dalsi kandidat, pridava mi medzery len tak, to co IE s FF zobrazia spravne, Opera si zobrazuje po svojom a ked nieco zobrazi nebodaj aj Opera, tak zase IE to nevie spravne zobrazit. Mali by zakazat taketo lamacke prehliadace, nevedia jednoduchu vec -> dopocitat zvysnu vysku v tabulke (ked mam tabulku rozdelenu na try bunky, a horna a spodna maju po 100px, a cely table ma 600px, tak asi zvysok je 400px, to vedia aj deti v skolke ale tieto prehliadace asi nie, je to asi na nich mnoho, do riti aj s takymi. Hou, dohovoril som, som nasraty a idem spat.
tiso
Profil
M3pHIsT0, kým budeš pokračovať vo vynášaní súdov o prehliadačoch tak si zisti ako funguje šírka a výška riadkových a blokových prvkov v (X)HTML, plus box-model... Že si s tým nevieš rady je totiž Tvoja chyba, pokiaľ chceš robiť stránky tak musíš takéto veci ovládať, inak sa do toho nepúšťaj a venuj sa radšej niečomu inému... Oki?
Martin
Profil
a nešlo by to udělat taky nahodou uplne jinak nez pomoci tabulek?
co treba napozicovat divy v css?

šlo by to udělat.
M3pHIsT0
Profil
M3pHIsT0, kým budeš pokračovať vo vynášaní súdov o prehliadačoch tak si zisti ako funguje šírka a výška riadkových a blokových prvkov v (X)HTML, plus box-model...
Ked si taky odbornik, rad sa priucim, len to treba tu napisat, alebo hodit link.
tiso
Profil
M3pHIsT0 priuč sa, knižky, články na webe i špecifikácie sú dostupné...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.