Autor Zpráva
a
Profil *
Ahoj jak mam zamezit mezere mezi tlacitkama v IE ?
<img src="p_menubutton11.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton11.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton11.gif';">
<img src="p_menubutton1.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton1.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton1.gif';">
Bubák
Profil
Nesmíš mít mezi tagy mezery. Nový řádek v kódu se taky projeví jako mezera v textu.

Můžeš kód zalomit v tagu:
<img src="p_menubutton11.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton11.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton11.gif';"><img
src="p_menubutton1.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton1.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton1.gif';">

Můžeš zakomentovat mezeru:
<img src="p_menubutton11.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton11.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton11.gif';"><!--
--><img src="p_menubutton1.gif" onmouseover="this.src = 'a_menubutton1.gif';" onmouseout="this.src = 'p_menubutton1.gif';">
habendorf
Profil
Nesmíš mít mezi tagy mezery. Nový řádek v kódu se taky projeví jako mezera v textu.

To je sice (částečně) pravda, ale je to řešení na dvě věci (představ si kód na 1500 řádků a nemožnost v editoru použít srovnání kódu, nebo třeba generovaný obsah z RS atd.).

Slušná řešení:
1) floatovat img (tím se z něj stane "block" a přestane tropit neplechu)
nebo
2) margin-right: -3px; (toto řešení se musí použít i při použití bodu 1 v případě, že jedeš v quirku).
Bubák
Profil
Slušná řešení:
Taky klasika, floatovat položky seznamu (v HTML je možné nepovinné značky </li> vynechat)

<style>
li { float: left; list-style: none}
</style>
<ul>
<li>
<img ...>
</li>
<li>
<img ...>
</li>
</ul>
peta
Profil
habendorf CSS - word-spaccing (nebo tak nejak se to jmenuje)
jinak bych se priklanel k Bubák reseni 1
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.